Dünyanın önde gelen kripto para türev borsalarından biri olan Seyşeller merkezli BitMEX, bu hafta 6 kripto parayı listeleyeceğini duyurdu.

BitMEX’in resmî web sitesinden yapılan açıklamada, Shiba Inu (SHIB), Wrapped Bitcoin (WBTC), Cronos (CRO), Decentraland (MANA), FTX Token (FTT) ve The Sandbox (SAND) olmak üzere 6 kripto parayı listeleyeceğini duyurdu. Kripto paraların hangi gün ve hangi saatte listeleneceğine dair bilgi ise verilmedi.

Listeleme, BitMEX kullanıcılarının BitMEX cüzdanları aracılığıyla bahsi geçen tüm kripto para birimlerini yatırmalarını ve çekmelerini sağlayacak.

Dünyanın önde gelen borsası kullanıcılarını ayrıca, minimum para çekme, yatırma limiti hakkında da bilgilendirdi. Kullanıcıların çekebileceği ve yatırabileceği minimum miktar 800 bin SHIB, 0.0004 WBTC, 10 MANA, 10 SAND, 0.37 FTT ve 90 CRO olarak belirlendi.

Bu arada BitMEX’in listeleme için seçtiği bu 6 kripto paranın, Ethereum balinalarının en çok işlem yaptığı ve elinde tuttuğu varlıklardan olması da göze çarpan unsurlar arasında yer alıyor. Özellikle SHIB ve FTX borsasının kendi kripto parası olan FTT ile Crypto.com borsasının native tokeni olan CRO bu bağlamda dikkat çeken kripto paralar arasında kendini gösteriyor.

BitMEX Borsasında Listelenecek 6 Kripto Para

BitMEX borsasında listelenecek yeni kripto paraların, listelenme gerçekleşmeden önce son 24 saat içindeki performanslarına bir göz atalım…

1- SHIB (Shiba Inu)

Listemizin ilk sırasında yer alan Shiba Inu token (SHIB), Ağustos 2020’de takma adı Ryoshi olan kurucu tarafından piyasaya sürülen ve Dogecoin’den sonra en popüler olan meme coin olarak dikkat çekiyor. Kendisini ‘Dogecoin katili’ olarak tanımlayarak 2021 sonlarında bir çıkış yapan SHIB, başlangıçta toplam 1 katrilyon token arzı ile dünyanın en popüler meme coinlerinden biri olmayı başardı. Meme coin, takma adını aynı adı taşıyan bir Japon köpek cinsinden alıyor. Shiba Inu (SHIB), Dogecoin’e (DOGE) Ethereum uyumlu bir alternatif olarak tasarlandı.

SHIB tokeninin son 24 saatteki hacmi yüzde 165’e yakın artışla 280 milyon dolara yaklaştı. Popüler meme coin önceki güne göre yüzde 6,11’lik değer kaybederek 0,000010 dolardan işlem görüyor.

Bu arada, Tesla CEO’su Elon Musk’ın yeniden Twitter’a talip olacağı haberleri gündemi meşgul ederken SHIB gibi meme coinlerde balinaların hareketleri de dikkatlerden kaçmıyor.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

2- SAND (Sandbox)

SAND, oyuncuların sanal deneyimlerini oluşturabilecekleri, sahip olabilecekleri, oynayabilecekleri ve bunlardan para kazanabilecekleri Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş sanal bir Metaverse olan Sandbox’ın native kripto para birimi. SAND, oyun oynamak ve oyun içi öğeler için ödeme yapmak için kullanılabilen bir yardımcı program tokeni olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda bir yönetişim tokeni olan SAND’ı elinde bulunduran olan kullanıcılar Sandbox’ın geleceğini etkileyen kararlarda oy kullanabiliyor.

SAND coininin son 24 saatteki performansına baktığımızda hacimde yüzde 75’lik bir artış yaşayarak 152 milyona yaklaştığını görüyoruz. Dijital varlık bir önceki güne göre ise yüzde 4,5 değer kaybederek 0,79 dolardan işlem görüyor.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

3- CRO (Cronos)

CRO diğer adıyla Cronos, Crypto.com tarafından geliştirilen merkeziyetsiz, açık kaynaklı bir blok zinciri olan Cronos Chain’in native tokeni. DeFi, NFT ve meta veriyi destekleyen ilk blok zincir ağı olan Cronos, Ethereum uyumlu bir blok zinciri. Cronos temel olarak Crypto.com’un ödeme, borsa işlemleri ve finansal hizmetler müşterilerine fayda sağlamaya odaklanıyor.

Son 24 saatte işlem hacmi yüzde 151’lik bir artışla 41 milyon dolara ulaşan CRO, önceki güne göre yüzde 3,19’luk bir kayıpla 0,10 dolardan işlem görüyor.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

4- MANA (Decentraland)

MANA, bir ERC-20 tokenı ve kullanıcıların sanat galerileri, tema parkları gibi sanal yapılar oluşturabildiği ve diğer oyunculardan bunları ziyaret etmelerini talep edebildiği merkeziyetsiz bir 3D sanal gerçeklik platformu olan Decentraland’in native tokeni. Ağına dahil olan kullanıcılara çeşitli içerikler üreterek kazanç elde etme imkânı sunan Ethereum tabanlı bir platform olan Decentraland, oyuncuları MANA’yı arazi yani Decentraland içinde gezilebilir sanal alan satın almak ve oyun içi öğeler ile hizmetler için ödeme yapmak adına kullanabiliyor.

MANA tokeni son 24 saatlik fiyat değişiminde yüzde 4’e yakın gerileme yaşayarak 0,65 dolardan işlem görüyor. Dijital varlığın bir önceki güne göre işlem hacmi ise yüzde 95 artarak 116 milyona çıktı.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

5- FTT (FTX Token)

FTT, hacmi ile dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında gösterilen FTX’in native tokeni. Genellikle FTX’in ‘omurgası’ olarak tanımlanan FTT tokeni, işlem ücretlerini azaltmak, vadeli işlem pozisyonları için teminat olarak kullanılabiliyor.

Önceki güne göre işlem hacmi yüzde 180’den fazla artış kaydederek 82 milyon dolara çıkan ve son 24 saatte yüzde 1’in altında düşüş kaydeden FTT tokeni 23,53 dolardan işlem görüyor.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

6- WBTC (Wrapped Bitcoin)

Blok zincir ağındaki kripto para biriminin değerine 1:1 oranında eşit olan ve farklı blok zincir ağlarında işlem yapma olanağı sunan sanal varlığa Wrapped Token (Sarılı Token) adı veriliyor.

WBTC diğer adıyla Wrapped Bitcoin, Ethereum blok zincirinde Bitcoin’i (BTC) temsil etmeyi amaçlayan bir Ethereum tokeni. Yani bir WBTC bir XBT’ye karşılık geliyor. Ocak 2019’da Ethereum ana ağında piyasaya sürülen WBTC, Bitcoin kullanılarak Ethereum ağına daha fazla likidite getirmek amacıyla oluşturuldu. Dijital varlık, Bitcoin’in değerine bire bir endeksli olması sayesinde Ethereum ağı üzerinde Bitocin’in kullanılabilmesine olanak tanıyor.

Bir önceki güne göre işlem hacmi yüzde 20’lik bir artışla yaklaşık 94 milyona yaklaşan WBTC, son 24 saatlik işlemlerde yüzde 0,34’lük küçük bir düşüş yaşayarak 19 bin 474 dolardan işlem görüyor.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

BitMEX Nedir? BitMEX Güvenilir mi?

2014 yılında kurulan BitMEX, önde gelen bir türev kripto ürünleri ticaret platformu olarak dikkat çekiyor. Borsa şu anda 20’den fazla kripto para birimi için işlemleri destekliyor. Seyşeller merkezli kripto para borsası bunların yanı sıra, kullanıcılarının listelenen tüm kripto para birimlerini anında USDC (ERC-20) ya da USDT’ye dönüştürmesine ve bunun tersini gizli ücretler ve slipaj korkusu yaşamadan gerçekleştirmelerine olanak tanıyor.

Öte yandan bu, kullanıcıların kripto paralarını çok daha geniş miktarda hızlı ve kolay bir şekilde Tether, Ethereum ve Bitcoin’e dönüştürebilecekleri anlamına gelen bir eklentiyi gösteriyor. Bu özellik; XBT, Ethereum veya USDT marjlı kripto türevleri işlemlerine odaklanmak ya da spot çiftlere erişmek için daha fazla zaman kazandırıyor. Bu ek para yatırma ve çekme seçenekleri, kullanıcılara çok sayıda kripto parayı HODL (varlıkları elinde tutma) etme şansı da verecek.

Kripto para alanında dünyanın en sık başvurulan fiyat takip sitesi olan CoinMarketCap’e göre BitMEX, günlük işlem hacmine göre dünyanın en büyük 31. kripto para borsası olarak karşımıza çıkıyor. CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, platform kullanıcıları son 24 saat içinde 178 bin 200 dolarlık varlık ile el değiştirdi.

Platform yaptığı açıklamada ek olarak, çok yönlülüğü artırmaya yönelik devam eden çabalarının bir parçası olarak, BitMEX’e daha fazla kripto para birimi, yeni bir tür kripto türevi ve Ethereum/Bitcoin dahil olmak üzere spot işlem çiftlerini ekleyeceğini açıkladı. Son dönemde spot işlemleri de borsaya dahil ederek müşteri kitlesini büyütmeye çalışan BitMEX, yenilikleri web sitesindeki blog sayfasından güncelleyecek.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.