ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT yaratıcısı Yuga Labs hakkında soruşturma başlattı. Yuga Labs’in federal yasaları ihlal edip etmediği araştırılıyor.

Kripto sektörünü yakından inceleyen SEC’in soruşturma açtığı blok zinciri projelerine bir yenisi daha eklendi. Komisyon bu kez, dünyaca ünlü NFT koleksiyonlarından biri olan maymun temalı Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT yaratıcısı Yuga Labs’e soruşturma açtı.SEC, ABD merkezli Yuga Labs’in NFT fiyatlarındaki ani değişimleri ve dijital varlık satışlarının mevzuata aykırı olup olmadığını araştıracak.

NFT fiyatlarının yanı sıra SEC, ApeCoin (APE) projesinin token dağılımını da mercek altına alıyor. Mart ayında belirli Bored Ape NFT sahiplerine dağıtılan ApeCoin tokenin bir menkul kıymete eşdeğer olup olmadığı soruşturulacak.

Soruşturmanın detayları ile ilgili SEC’ten henüz bir açıklama yapılmadı.

Yuga Labs henüz görevi kötüye kullanmakla suçlanmıyor ve SEC’in şirket hakkında soruşturma başlatması şimdilik dava açılacağı anlamına gelmiyor. Ancak SEC’in NFT pazarına yönelik geniş çaplı bir araştırma içerisinde olduğu bilgisi de Yuga Labs soruşturması ile pekişmiş oluyor.

Yuga Labs’ten SEC Soruşturmasına Yanıt: “İş Birliği Yapacağız”

NFT’leri için ünlülerin adeta sıraya girdiği Yuga Labs, SEC soruşturması ile ilgili iş birliği yapmaya kararlı olduklarını belirtti.

Yuga Labs, “Politika yapıcıların ve düzenleyicilerin web3’ün yeni dünyası hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalıştığı biliniyor. Gelişmekte olan ekosistemi tanımlamak ve şekillendirmek için endüstrinin geri kalanı ve düzenleyiciler ile ortaklık kurmayı umuyoruz. Sektördeki bir lider olarak Yuga, karşısına çıkacak herhangi bir soruşturma ile ilgili tam işbirliği yapma konusunda kararlıdır.” ifadelerini kullandı.

Soruşturma haberlerinin ardından ApeCoin (APE)’de ani düşüş kaydedildi. CoinMarketCap verilerine göre ApeCoin (APE) yüzde 8 civarında değer kaybetti ve bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 4.71 dolardan işlem görüyor.

Yuga Labs ve BAYC NFT’ler Hakkında Kısa Bilgi

2021 yılında kurulan ABD Miami merkezli Yuga Labs, kısa sürede en popüler kripto şirketlerinden biri haline geldi. 10 bin adet yaratılan Bored Ape Yacht Club NFT’leri ile tanınan şirketin maymun temalı dijital varlıkları, yüzbinlerce dolar karşılığında satın alınıyor.

BAYC NFT satın almak için küçük bir servet ödeyen ünlüler arasında Madonna ve Jimmy Fallon gibi isimler yer alıyor.

Yuga Labs tarafından yaratılan popüler NFT koleksiyonları arasında Bored Ape Yacht Club’ın yanı sıra CryptoPunks ve Meebits yer alıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

IMPT - 100x Potansiyelli Ön Satış

Puanımız

  • Karbon Ofsetli Kripto & NFT Projesi
  • Çevreye Duyarlı Yatırımcılar
  • Sektör İş Birlikleri, Güçlü Ekip
  • Şu An Ön Satışta (Birinci Aşama)
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.