Önde gelen kurumsal kripto saklama platformlarından biri olan Copper Technologies, hizmet tekliflerini ölçeklendirmek ve piyasada rekabeti devam ettirebilmek için çıktığı finansman turunda 196 milyon dolar yatırım aldı.

İngiltere hükümetine hafta başında yapılan başvurular, bir süredir ek sermaye toplamaya çalışan Londra merkezli kripto saklama şirketinin C Serisi finansman turunda, 181 milyon doları yeni ve mevcut yatırımcılardan gelecek şekilde 196 milyon dolar fon topladığını doğruladı. Copper ayrıca hisseye dönüştürülebilir borç (convertible note) kredisinden 15 milyon dolar fon aldı.

Şirket, Kasım 2021’de 500 milyon dolarlık sermaye artırımı için Accel Partners ve Tiger Global gibi yüksek profilli yatırımcılarla görüşmelerde bulunmuş ancak Birleşik Krallık mali gözlemcisi olan Mali Davranış Otoritesi (FCA) ile kayıt sürecinde yaşadığı bazı sorunlar sebebiyle yatırımcıların vazgeçmesi üzerine, bu planları ertelemek zorunda kalmıştı.

Copper, Kripto Saklama Hizmetinde Rekabete Hazırlanıyor

Finansman turu ile elini güçlendiren kripto saklama platformu Copper’ın rakipleri arasında, sayısı hızla artan ve benzer faaliyet alanları bulunan şirketler ile rekabete girmeye hazırlanıyor.

Sektördeki pek çok şirket, uzun vadeli kripto yatırımcılarını çekmek amacıyla kripto pazarının en hızlı büyüyen iş alanlarından biri olan kripto saklama hizmeti ile ilgili teklifler hazırlıyor.

Copper’ın en büyük rakipleri arasında kripto piyasasına girmek isteyen eski finans kurumları yer alıyor. Son bir kaç ay içerisinde birkaç finans devi kriptoya giriş yapmış ve kullanıcılarına kripto saklama hizmeti vereceğini duyurmuştu.

Copper’ın rekabet edeceği finans kurumlarından biri dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock olacak. BlackRock ağustos ayında, kurumsal müşterilerinin kripto pazarına erişmesine olanak sağlamak için kripto para borsası Coinbase ile ortaklık yaptığını duyurmuştu. Coinbase Prime’dan yararlanacağı bu ortaklık ile BlackRock, kurumsal müşterilerine kripto saklama ve gelişmiş ticaret hizmetleri verecek.

Finansman turu ile rekabet için cephanesini doldurmuş gibi görünen Copper’ın bir diğer rakibi ise ABD’nin en büyük üç borsasından biri olan Nasdaq olacak. Nasdaq, geçtiğimiz ay kurduğu dijital varlık tekliflerine odaklanan yeni kripto bölümü ile Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) saklama hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Diğer taraftan bu hafta yapılan bir duyuruda dünyanın en büyük saklama bankacılığı kuruluşu olan Bank of New York (BNY) Mellon Corporation, kripto saklama hizmeti vermeye başladığını açıkladı. BNY Mellon da Nasdaq gibi Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gözetimine odaklanarak faaliyetine başlayacak ve daha sonra başka kripto para birimleri için de saklama hizmeti verecek.

Kripto Saklama Hizmeti Nedir?

Kripto saklama hizmet, yatırımcılar için dijital varlıkları depolayan bir finansal hizmet olarak tanımlanır. Kripto saklama hizmeti sağlayıcıları da yatırımcıların, hırsızlık, operasyonlar ile ilgili hatalar veya teknik aksaklıklar nedeniyle varlıklarını kaybetme riskini azaltmak için başvurduğu nitelikli saklama hizmeti veren şirketlerdir.

İlgili Haberler ve İçerikler

IMPT - 100x Potansiyelli Ön Satış

Puanımız

  • Karbon Ofsetli Kripto & NFT Projesi
  • Çevreye Duyarlı Yatırımcılar
  • Sektör İş Birlikleri, Güçlü Ekip
  • Şu An Ön Satışta (Birinci Aşama)
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.