Kripto karşıtlığıyla tanınan ABD Senatörü Elizabeth Warren önderliğinde yedi Demokrat milletvekilinden oluşan bir grup, Teksas’taki Bitcoin madenciliği endüstrisinin enerji tüketimini araştırıyor.

Washington DC’de Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren liderliğindeki grup, Teksas’taki Bitcoin madenciliği endüstrisinin enerji kullanımı ve karbon emisyonlarının yanı sıra şebeke ve yerel tüketiciler üzerindeki etkisini soruşturuyor.

Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi (ERCOT) CEO’su Pablo Vegas’a hitaben yazılan bir mektupta grup, Bitcoin madenciliğinin Teksas’taki devasa enerji talebinin eyaletin şebekesini zorladığı, tüketicileri ve ABD’nin iklim hedeflerini olumsuz etkilediği yönündeki endişelerini dile getirdi. ERCOT, ülkenin geri kalanından bağımsız olarak çalışan Teksas elektrik şebekesini yönetiyor.

‘Şebekeye Olan Talep İklim Krizine Katkıda Bulunuyor’

Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi (ERCOT), madencilerden gelen talebin hızla arttığını belirtirken madencilerin şebekeye nasıl entegre edilebileceğini ayrıntılı olarak anlamaya çalıştıklarını ve bu yüzden uygulama onaylarını yavaşlattıklarını ifade etti.

Kongre üyeleri, kripto para madenciliğinin “zaten güvenilmez olan şebekeye çok fazla bir talep ekleyerek küresel iklim felaketine katkıda bulunduğunu” bildirdi. Grup ayrıca madencilerin, müşterilerin zararına olacak şekilde ‘Talep Katılımı’ programıyla büyük ERCOT sübvansiyonlarından yararlandığını ileri sürüyor.

Sıcak Hava Dalgaları Etkili Oldu

Talep Katılımı programları, şebekede enerji talebi yüksek olduğunda madencilerin gelecekte kullanabilecekleri enerji kredileri karşılığında faaliyetlerini durdurmaları ve böylece zor durumdaki şebekeye tekrar güç sağlamaları anlamına geliyor. Bu yaz yaşanan sıcak hava dalgaları eyaleti kasıp kavururken yaklaşık 1 GW’lık madencilik faaliyeti durdurulmuştu.

Demokrat senatörler ise bu konudan farklı düşünüyor. Basit bir ifadeyle, Bitcoin madencilerinin elektrik şebekesi üzerinde büyük baskılar yaratan madencilikten para kazandıklarını ileri sürüyorlar.

Senatörlerin mektubunda, “Kripto madencilere verilen bu sübvansiyonlar, kötüleşen iklim krizini de beslemektedir. Bitcoin ve Ethereum madenciliği için kullanılan enerji 2021 yılında yaklaşık 80 milyon ton karbondioksit emisyonuna yol açmıştır.” ifadeleri de yer alıyor.

Mektup Warren’ın yanı sıra Senatörler Sheldon Whitehouse, ve Edward J. Markey ile Temsilciler Al Green, Katie Porter, Jared Huffman ve Rashida Tlaib tarafından da imzalandı.

Elizabeth Warren’ın Bitcoin Madenciliği Karşıtı Adımları Devam Ediyor

Bu adımın, Warren’ın çevresel ve diğer endişeler nedeniyle Bitcoin ile madencilere karşı son salvosu olarak adlandırılıyor.

Bitcoin karşıtlığıyla tanınan senatör Elizabeth Warren’ın Bitcoin madenciliğinin etkilerini araştırdığı ilk girişimi bu değil. Bu yılın başlarında yine Warren liderliğindeki Demokrat senatör grubu altı madencilik şirketinden enerji kullanımları hakkında ayrıntılı bilgi vermesini istemişti. Öte yandan, geçen yıl, New York eyaletinde doğal gazla çalışan bir Bitcoin madencisi olan Greenidge Generation’a karşı konuşmuş ve geçtiğimiz temmuz ayında şirketin hava izinleri iptal edilmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

IMPT - 100x Potansiyelli Ön Satış

Puanımız

  • Karbon Ofsetli Kripto & NFT Projesi
  • Çevreye Duyarlı Yatırımcılar
  • Sektör İş Birlikleri, Güçlü Ekip
  • Şu An Ön Satışta (Birinci Aşama)
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.