Piyasa değerine göre Fransa’nın üçüncü büyük bankası olan Societe Generale, geçtiğimiz ay ülkede dijital varlık hizmeti sağlayıcısı olarak faaliyet göstermek üzere düzenleyici onayı aldı.

Fransa’da kripto ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 1864 yılında kurulan ve 2020 itibarıyla toplam 1,4 milyar euroyu aşan aktif rezervi ile Fransa’nın üçüncü büyük bankası ve bilançoları açısından Avrupa’nın altıncı büyük oyuncusu konumunda olan Societe Generale, ülkede dijital varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet göstermek için düzenleyici kurumlardan onay almayı başardı.

Fransa’da Kripto Paralara İlgi Yoğun

Dev banka geçtiğimiz ay itibarıyla attığı adımların ardından blok zinciri odaklı yan kuruluşu Societe Generale Forge aracılığıyla artık dijital varlıkları saklayabiliyor ve alım satım hizmeti verebiliyor. Bu faaliyetler için Fransız finans piyasa düzenleyicisi Finans Piyasaları Düzenleyicisi ve Bankacılık Denetleme Kurulu (AMF) tarafından verilen bir Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı (DASP) lisansı almayı başaran banka, bu hamlesiyle ülkedeki kripto para sektörünün benimsenme oranının artığını göstermiş oldu.

Şirketler Lisanslı Kripto Saklama Hizmeti Bulmakta Zorlanıyor

Şu anda Fransa’da birçok risk sermayedarı şirketin, dijital varlıklar için düzenlenmiş ve lisanslı bir şekilde saklama hizmetleri sunan banka bulmakta zorlandığı görülüyor.

Bu da 100 milyon euroluk Ledger Cathay Capital gibi fonların, Fransız kripto para fonlarını oluşturmak adına düzenlenmemiş özel maksatlı şirket olarak kurulduğu anlamına geliyor. AMF’nin bu son kararıyla, token yatırımlarını saklamak isteyen Fransız girişim sermayesi şirketleri, ülkenin en tanınmış bankacılık devlerinden birinin hizmetlerini kullanabilecek.

Bankanın bu kararları, dijital varlık alanına yönelik önceki hamlelerini takip eder nitelikte. Geçtiğimiz ay banka, menkul kıymetler hizmetlerinin kripto para birimlerine dayalı fonlar geliştirmek isteyen varlık yönetimi şirketleri için yeni saklama hizmetleri sunacağını duyurmuştu. Haziran ayında, kripto saklama şirketi Metaco da dijital varlık faaliyetlerini genişletmek adına Societe Generale’in yan kuruluşu Forge’u ile ortaklık kuracağını açıklamıştı.

Crypto.com’dan Fransa’ya Büyük Yatırım

Singapur merkezli, dünyanın en önemli borsalarından biri olan Crypto.com geçtiğimiz hafta Fransa’ya büyük bir operasyon merkezi kuracağını duyurmuştu. Spor organizasyonlarına sponsor olmasıyla adından çokça söz ettiren Cyrpto.com, Fransa’nın başkenti Paris’te kuracağı Avrupa yönetim merkezi için ilk etapta 150 milyon euroluk bir yatırım bütçesi ayırdığını açıklamıştı.

Binance’in Paris’i Bölgesel Merkez Yapma Planı

Öte yandan Binance borsası da bu yıl mayıs ayında Fransa’ya önemli yatırımlar yapmıştı. İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, AMF’nin verdiği Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı (DASP) lisansı ile G7 üyesi bir ülkeden lisans alan ilk kripto borsası olmuştu.

Hatta bu gelişme sonrasında Binance CEO’su Changpeng Zhao, sektör için etkili düzenleme konusuna vurgu yaparak şirketin Paris’i bölgesel merkez yapma konusunda niyetini de açıkça belirtmişti.

Binance CEO’su Fransa’da blok zincir sektörü için altyapı hizmet sağlayıcısı olma misyonuyla gelişimlerini devam ettireceklerini ve bölgede çalışan sayısını artıracaklarını dile getirmişti.

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau ise daha önce Binance’in Paris’te bir bölgesel merkez kurma planlarını olumlu karşıladığını bildirmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

IMPT - 100x Potansiyelli Ön Satış

Puanımız

  • Karbon Ofsetli Kripto & NFT Projesi
  • Çevreye Duyarlı Yatırımcılar
  • Sektör İş Birlikleri, Güçlü Ekip
  • Şu An Ön Satışta (Birinci Aşama)
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.