Ethereum tabanlı kripto para cüzdanı MetaMask, kullanıcılarının banka hesaplarıyla kripto satın alımlarını kolaylaştıracak yeni bir özellik devreye aldığını duyurdu. Yeni özellik ile ABD’li kullanıcılar anında banka havalesi ile kripto para satın alımı yapabilecek.

MetaMask’ın ana şirketi ConsenSys geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, kripto kullanıcılarının MetaMask hesaplarını finanse etmelerine yardımcı olmak amacıyla Fintech ödeme şirketi Sardine ile bir ortaklık imzaladığını duyurdu.

Ortaklık kapsamında Sardine’nin yeni Otomatik Takas Merkezi (ACH) entegrasyonunu kullanacak olan MetaMask müşterileri, kriptodan kriptoya transferlere güvenmek yerine kripto para cüzdanlarını banka transferleri yoluyla anında finanse edebilecek.

ABD genelindeki kullanıcıların hizmetine sunulacak yeni özellik ile MetaMask kullanıcıları, banka hesaplarını kullanarak 30’dan fazla kripto varlığın satın alımını gerçekleştirebilecek.

MetaMask’tan Banka Transferi İle Kripto Para Satın Alma İmkanı

Blok zinciri geliştirme şirketi ConsenSys internet sitesinde paylaşılan duyuruda bu hamlenin amacının MetaMask kullanıcıları için mevcut ödeme seçeneklerini çeşitlendirmek olduğunu belirtti. Şirket ayrıca Sardine’nin ACH transferlerinin diğer seçeneklerden daha avantajlı olduğunu da paylaştı.

ConsenSys açıklamada, “Sardine’nin yeni anlık ACH entegrasyonu ile gecikme olmadan anında kripto satın alabilirsiniz.” dedi.

Kredi kartları gibi ödeme seçeneklerinin parasal limitler veya reddedilme olasılığı söz konusuyken ACH transferleri, çoğu kripto para yatırımcısının ihtiyaç duyduğu güvenilirlik ve hızı kullanıcılara sağlıyor.

Anında ACH transferleri için günlük 3 bin dolarlık işlem limiti uygulanacağı ve haftada 5 bin dolara kadar transfer işlemi yapılabileceği belirtildi. Kullanıcılar için aylık bazda ise 25 bin dolarlık transfer limiti söz konusu olacak.

Dolandırıcılığı Yüzde 300 Doğrulukla Tespit Edebiliyor

Anlaşma duyurusunda ConsenSys, iş birliği yaptığı Sardine’nin dolandırıcılık ve kötü alışkanlıklar konusundaki yetkinliğine de yer verdi.

Finansal ödeme platformu Sardine internet sitesine göre şirket, Revolut ve Coinbase gibi sektörün önde gelen isimleri için uyumluluk ve dolandırıcılık önleme altyapı hizmeti sunuyor.

Sardine, dolandırıcılığı yüzde 300 doğruluk oranıyla tespit edebildiğini iddia ediyor.

ConsenSys duyuruda, Sardine’nin FTX, MoonPay, Blockchain ve Autograph gibi kripto sağlayıcılar tarafından kullanıldığına da yer verirken dolandırıcılık karşıtı hizmetin detayları ile ilgili kapsamlı bilgi paylaşımı yapmadı.

MetaMask Hizmetlerini Çeşitlendirmeye Devam Ediyor

Kripto cüzdanı geliştiricisi MetaMask, kripto yatırımcıları için işlevselliği geliştirmek amacıyla çalışmaya ve faaliyet alanını piyasanın her yönüne doğru genişletmeye devam ediyor.

Sardine ile imzalanan iş birliği ile anında banka havalelerinin eklenmesi, MetaMask tarafından duyurusu yapılan son gelişme oldu.

Daha önce eylül ayında şirketin kurumsal saklama hizmeti MetaMask Institutional, dijital varlıklarla ilgilenen büyük şirketler için “tek adres” olmak amacıyla, NFT yönetimi ve depolama hizmeti veren Cobo ile ortaklığa gittiğini açıklamıştı.

MetaMask ayrıca kullanıcıların varlıklarını birden çok zincir ve ağ üzerinde yönetmesine ve birleştirilmiş bir şekilde görüntülemesine olanak tanıyan portföy görüntüleyicisi Portfolio Dapp’ı piyasaya sürmüştü.

Sürekli gelişme ve genişleme çabası neticesinde halihazırda aylık 10 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan MetaMask’ın müşteri sayısında artış yaşanacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

IMPT - 100x Potansiyelli Ön Satış

Puanımız

  • Karbon Ofsetli Kripto & NFT Projesi
  • Çevreye Duyarlı Yatırımcılar
  • Sektör İş Birlikleri, Güçlü Ekip
  • Şu An Ön Satışta (Birinci Aşama)
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.