Elektrikli araç devi Tesla, üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı. Bitmek bilmeyen ayı piyasası ve Twitter satışı ile ilgili hareketli gelişmelere rağmen Tesla, en büyük Bitcoin sahibi şirketlerden biri olmaya devam ediyor.

Milyarder yatırımcı Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu elektrikli araç üreticisi Tesla, 20 Ekim tarihinde yatırımcı ilişkileri internet sitesinde 2022 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal raporlarını açıkladı.

Gelirlerinde bir önceki yılın üçüncü çeyreğine kıyasla yüzde 56 artış kaydederek 21,5 milyar dolara ulaşmasına rağmen Wall Street’in 22,09 milyar dolar beklentisinin altında kalan şirketin, herhangi bir Bitcoin alım satımı yapmadığı ve dijital varlıklarını korumaya devam ettiği görüldü.

Twitter’ı satın alma planı ve ardından anlaşmadan çekilmek istemesi sonucu başlayan yasal savaş, Musk’ın kripto konusundaki pozisyonunu değiştirmiş gibi görünmüyor.

Üçüncü çeyrek bilançosunda açıklanan rakamlara göre elektrikli araç devi, portföyünde an itibarıyla 218 milyon dolar değerinde Bitcoin tutmaya devam ediyor. Raporda, Bitcoin varlıkları üzerinden herhangi bir kazanç ya da zarar bilgisine de yer verilmediği kaydedildi.

Açıklanan bilançonun ardından şirketin hisselerinde yüzde 5’ten fazla düşüş kaydedildi. Tesla, hammadde maliyet enflasyonu ve verimsizliğin artmasının şirketin kar marjını etkilediğini belirtti.

Bitcoin Varlıklarının Yüzde 75’ini Satmıştı

İkinci çeyrek bilançosunun açıklandığı temmuz ayında şirket, o dönemde 936 milyon dolar değerinde olan Bitcoin varlıklarının yüzde 75’ini sattığını duyurmuş ve kripto topluluğu arasında paniğe yol açmıştı.

Şirket, haziran ayı sonlarında bilançosunda 222 milyon dolar değerinde dijital varlık tutmaya devam ettiğini bildirmişti.

Bitcoin varlıklarının satışına gerekçe olarak Musk, Çin’deki Covid-19 pandemisi kaynaklı karantinaları göstermiş ve likidite sağlamak amacıyla bu hamleyi yaptıklarını belirtmişti.

Bu satışa rağmen Tesla, 130 bin adet Bitcoin tutan MicroStrategy ve 16 bin 400 Bitcoin ile Galaxy Digital’den sonra en çok Bitcoin tutan üçüncü şirket olarak konumunu koruyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.