Dün İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın ani fakat beklendik istifası, sterlinin yükseldiği kriptonun ise hareketsiz görünüm sergilediği piyasalarda olumlu etkiler yarattı.

Liz Truss, muhafazakâr partideki liderlik sürecini yöneten 1922 Komitesi Başkanı Milletvekili Sir Graham Brady ile neredeyse olağanüstü nitelikteki bir toplantının ardından dün öğleden sonra Başbakanlık Konutu olan Downing Street 10 numaranın önünde kürsüye çıkarak 90 saniyelik bir istifa konuşması yaptı.

Sterlin bir saat içinde, İngiltere mali tarihindeki korkunç bir dönemin geçici lideri haline gelen Başbakan’ın son derece kısa görev süresinin net bir şekilde sona ermesine tepki olarak yükselişe geçti.

Kripto paralara karşı olumlu yaklaşımlarıyla tanınan Truss, “Kripto paraların potansiyelini görmeli ve fırsat vermeliyiz” demişti.

Görevde Kaldığı Süre Boyunca Sterlin Tarihi Düşüşünü Yaşadı

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü sonrası sterlin, Birleşik Krallık tarihinin en düşük seviyesini test etmişti. Muhafazakar Parti’den bazı milletvekilleri, Başbakan Truss’ın ekonomik krizi atlatamayacağını belirterek istifa çağrısında bulunuyordu.

Ülke tarihinde en kısa süre görevde kalan Başbakan olarak anılan Truss’ın dümeni devraldığı 45 gün boyunca ülkenin resmi para birimi olan sterlinde çok az kişinin beklediği bir zayıflık ortaya çıkmıştı. Bu durum, bazı uzmanlar tarafından Bitcoin ve daha geniş kripto para piyasaları üzerinde potansiyel olarak olumlu bir etki olarak tanımlanıyor. Yorumlar arasında kripto için iyi gelişmeler olabileceği yer alıyor.

Bu uzmanlardan biri de dijital varlık platformu Uphold’un Blok Zinciri ve Kripto Araştırmaları Başkanı Dr. Martin Hiesboeck. Dr. Martin Hiesboeck, Liz Truss’ın istifasının Rishi Sunnak’ın geri dönmesinin yolunu açacağına inanıyor.

Uphold yöneticisi yaptığı açıklamada, “Bu durum büyük ölçüde, Truss’ın istifasının İngiltere piyasalarında toparlanmaya yol açmasıyla birlikte, ekonomik planına karşı oluşan şiddetli tepkiden kaynaklanıyor.” ifadelerini kullandı.

Yatırımcıların ‘savaş’ zamanında en büyük küresel ekonomiye sığınması nedeniyle ABD doları son birkaç aydır açık ara kazanan olduğunu dile getiren Dr. Hiesboeck, Başbakan’ın istifasının ardından yatırımcıların sterlinde daha uzun süre kalmaya istekli olup olmadıklarının ise zamanla belli olacağını söyledi.

“Dijital Varlıklara Yatırım İçin İyi Bir Zaman”

Dr. Hiesboeck, yatırımcıların kısmen geleneksel finansı güvenli bir liman olarak görmemeleri nedeniyle, Truss’un görev süresi boyunca kripto piyasalarının şaşırtıcı bir şekilde iyi direnç gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Şirketin Kripto Araştırmaları Başkanı, Bitcoin ve dijital varlık piyasasının geri kalanının, böyle zamanlarda nakit parayı değerlendirecek bir yer olduğu konusunda bazı açılardan yatırımcılara umut verdiğini de belirtti.

Liz Truss’un istifası Birleşik Krallık’ın olumsuz görünümünü otomatik olarak değiştirmeyeceğini vurgulayan Dr. Hiesboeck, bu nedenle yatırımcıların portföylerini dijital varlıklarla çeşitlendirmeleri için iyi bir zaman olduğunu söyledi.

“Britanya’nın Finans Sistemini Modernize Etmek Bir Zorunluluk”

Öte yandan, Birleşik Krallık’ın kripto geleceğinin şu anda belirsizlik içinde görünebileceğini söyleyen Dr. Hiesboeck, yeni hükümetin ilerlemenin önünde durmaya çalışacağını düşünmediklerini söyledi. Kripto borsası Uphold’un önemli ismi, enerji fiyatlarının hükümet maliyesini zorlamasıyla birlikte, Britanya’nın finans sistemini modernize etmenin bir zorunluluk olduğunun altını çizdi.

Londra merkezli kurumsal blok zinciri Aventus’un Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusu Alan Vey de bu görüşü paylaşanlar arasında yer alıyor.

Aventus’un patronuna göre, Başbakan’ın istifasının şüphesiz teknoloji endüstrisi, özellikle de kripto alanı için sonuçları olacak.

Kripto Alanında Düzenlemeler Olabileceği Umut Ediliyor

Liz Truss ve kabinesinin kısa görev süresi boyunca dijital varlıklar sektörüne yönelik eylem, vizyon ve destek eksikliği kesinlikle endişe verici olduğunu söyleyen Aventus kurucusu, “Tüketicileri korumak için uygun düzenleyici yöntemler gerektiriyor” dedi. Alan Vey’e göre bu istifa, görevi dolduracak bir sonraki kişinin en azından bu alanda düzenlemeye yönelik bazı adımlar atacağına dair umutları tazeliyor.

Aventus Yönetim Kurulu Başkanı, yeni Başbakan’ın, hızla büyüyen ve son derece karmaşık olan bu sektöre bir an önce ayak uydurabilmesi için hükümet ve düzenleyici kurumlarla birlikte çalışması gerektiğini düşünüyor. Vey, bu gibi siyasi değişikliklerin sektörün gelişimini engellememesinin büyük önem taşıdığının altını çiziyor.

‘Boris Johnson Aday Olabilir’ İddiası

Bu arada, Başbakan’ın istifası sonrası yeni başbakanın kim olacağı konusunda hararetli tartışmalar sürüyor. İddialara göre, milletvekillerinin kendine karşı ayaklanması nedeni ile istifa etmek zorunda kalan ve koltuğunu geçen ay Truss’a bırakan eski Başbakan Boris Johnson göreve geri dönebilir.

Karayipler’de tatilde olan Johnson’ın acilen Londra’ya döneceği ve ekibine de hazırlıklara başlama talimatı verdiği ortaya çıktı. Johnson’ın Downing Sokağı’na gösterişli bir dönüş yapacağı da gelen iddialar arasında yer alıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.