Birçok dijital yayın platformunun zam haberinden sonra YouTube da reklamsız servisi Premium için fiyatlarını güncelleyerek yeni tarifeye geçeceğini duyurdu. İşte son zamlarla 2022 YouTube Premium fiyatları…

Google’a ait ABD merkezli çevrim içi video paylaşım ve sosyal medya platformu olan YouTube, reklamsız video izleme imkânı sağlayan hizmeti Premium ücretlerine zam yaptığını açıkladı.

Türkiye’de 2019 yılının temmuz ayında kullanıma açılan Youtube’un Premium paketlerine yaptığı zam oranı yüzde 76 ila yüzde 131 arasında değişti. Türkiye’deki milyonlarca YouTube Premium kullanıcısı, Google’dan gece yarısı gelen e-mail ile zamlı YouTube premium fiyat tarifesini görünce şoke oldu. Birçok kullanıcı sosyal paylaşım sitesi Twitter’da zam haberini eleştirdi.

YouTube’tan bireysel Premium kullanıcılarına e-mail ile yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı;

“YouTube Premium ile sevdiğiniz videoları, içerik üreticileri ve müzisyenleri daha rahat takip edebilmeniz için kesintisiz YouTube keyfi sunuyoruz. Size mükemmel hizmet ve özellikler sunmaya devam edebilmek için aylık 16.99 TL olan Premium aboneliğinizin fiyatını aylık 29.99 TL ((aylık 25.99 olan Premium aile planı aboneliğinizin fiyatını aylık 59.99 TL) olarak güncelleyeceğiz. Bu değişiklik, 21 Kasım 2022 tarihinde veya sonrasında başlayan bir sonraki faturalama döneminizde uygulanacak. Hesabınızın durumunu ve faturalama bilgilerinizi kontrol etmek için Ayarlar > Satın Alınanlar ve Üyelikler sayfasına gidin.”

Öte yandan kullanıcılara gelen e-mail’de, üyelere deneysel yeni özellikleri denemek ve müzik sanatçılarıyla özel etkinlik sonu partilerine katılma imkanının sunulacağı da söylendi. Gönderilen e-mail’de ayrıca, “Bu güncelleme hem daha fazla Premium özelliği geliştirmemize hem de YouTube’da severek izlediğiniz içerik üreticileri ve sanatçıları desteklemeye devam etmemize olanak tanıyacak.” açıklamasına yer verildi.

Aile Paketine Yaklaşık Yüzde 131 Zam

Zammın ardından Türkiye’deki YouTube Premium bireysel abonelik ücreti 16,99 TL’den 29,99 TL’ye, aile paketi 25,99 TL’den 59,99 TL’ye yükseldi yükseldi. Zamlı fiyatın 21 Kasım’dan itibaren geçerli olacağını öğrenildi.

Çevrimdışı ve arka planda da kullanılabilen 2022 YouTube Premium fiyatları tam listesi şu şekilde :

YouTube Premium (Aylık): 29,99 TL

YouTube Premium Aile (Aylık): 59,99 TL

YouTube Premium Öğrenci (Aylık): 19,49 TL

Bireysel (Yıllık): 299,99 TL

Adblocker Kullananlar Yeni Vazgeçmişken Zam Haberi Şoke Etti

Geçtiğimiz günlerde manifest V3 belgesini yayınlayan Chrome, Adblocker eklentisinin tamamen kaldırılacağını açıklamıştı. Eklenti halinde Chrome tarayıcısına yüklenen ve internetteki tüm reklamları kaldıran eklentinin tarihe karışmasıyla Adblocker kullanıcıları YouTube için aylık ödeme yapmaya kelimenin tam anlamıyla hazırlanmıştı. Kullanıcılar artan fiyatlarla birlikte son gelen haberle ikinci şoku yaşamış oldu.

Zamlar ABD’de Yüzde 27 Seviyelerinde

Tüm bunların yanı sıra, Türkiye’deki kullanıcılar YouTube Premium’a kullanıma sunulduğu 3 yıldan bu yana aynı fiyatlarla erişilebiliyordu. Türkiye fiyatlarındaki yüzde 76,5 ila yüzde 130,8 arasında değişen aile ve bireysel abonelik zam oranları göz önüne alındığında, Youtube’un 3 yılın sonunda beklenen zammı yüksek oranla yaptığı görülüyor.

YouTube Premium’un ABD’deki kullanıcılar için de fiyatlarını artırdı. Ancak Türkiye’de yüzde 130’u bulan zam oranları ABD’de yüzde 27 seviyelerinde kaldı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.