NFT projesi Azuki, fiziksel versiyonları da bulunan kaykay NFT’lerinden oluşan Golden Skateboard serisinden 8 NFT’yi açık artırma ile satışa çıkardı. Değiştirilemez token fiziksel kaykay NFT’ler, en yüksek 404 bin 298 dolardan alıcı buldu. Söz konusu NFT’ler böylece, bugüne kadar satılan en pahalı kaykaylar olarak tarihe geçti.

Azuki markasının yaratıcıları Chiru Labs tarafından düzenlenen açık artırmada yatırımcılar sekiz kaykaydan birini almak için Ethereum ile teklif verdi. Bunun sonucu olarak 2,5 milyon dolarlık ETH toplandı. Chiru Labs, yaklaşık 20 kilo ağırlığında olan kaykayların her birinin 24 ayar altınla kaplandığını bildirdi.

Verilen en yüksek teklifte kaykaylardan biri için 404 bin 298 bin dolarlık (309 ETH) ödeme yapılırken en düşük teklifte 261 bin 682 bin dolar (200 RTH) ödendi. Chiru Labs, kaykaylar için toplam 145 teklif verildiğini belirtti. Bu arada, kaykay sahiplerinin kaykaylara binmemelerin tavsiye edilmesi de aktarılan detaylar arasında yer aldı.

Açı Ara Farkla Satılan En Pahalı NFT’ler

Yalnızca dijital formda olsa da kaykaylar şu anda açık ara bir farkla şimdiye kadar satılan en pahalı kaykaylar arasında yer alıyor. Jamie Thomas ve Bob Dylan’ın 2012 yılının aralık ayında düzenlenen bir bağış kampanyasında 38 bin 425 dolara satılan “Blowin’ in the Wind Skateboard” kaykayı, daha önce satılan en pahalı kaykaylar arasında yer alıyordu. Yine aynı şekilde, Tony Hawk’ın “Beatles’ Blackbird Board” kaykayı da açık artırmada 27 bin 116 dolardan alıcı bulmuştu. Kaykayda, el yazısıyla yazılmış şarkı sözleri ve Paul McCartney’nin imzası da yer alıyordu.

Kaykayların benzersizliği; içlerine yerleştirilen ve Chiru Labs’ın “tara-sahip ol” (scan-to-own) adını verdiği bir seçenekle, sahipliği doğrulamak için bir akıllı telefon tarafından taranabilen fiziksel bir çip aracılığıyla güvenle altına alınıyor.

Şirket, teknolojinin, fiziksel öğelerin gerçekliğini blok zinciri teknolojisinden yararlanacak şekilde kanıtlamak için kullanılabileceğini bildiriyor. Şirketin aktardığına göre, sanat alanında bir parçanın kaynağını belirlemek adına gerçek ve güvenilir kimlik doğrulaması sunan PBT (Physical Backed Tokenler) yani fiziksel destekli tokenler kullanmak yararlı olabilir.

Topluluk odaklı NFT Pazar yeri LooksRare’e göre en pahalı kaykay, 70 Azuki avatarını da içeren devasa bir NFT koleksiyonuna sahip olan “dingaling” adlı bir NFT koleksiyoncusuna gitti. Açık artırma sona erdikten sonra 314 binden fazla takipçisi bulunan Azuki, resmi Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, satışı gerçekleştirilen NFT’lerin bugüne kadar satılan en pahalı 8 kaykay olduğunu ve bunun bir rekor olduğunu belirtti.

10 Bin Anime Karakterden Oluşan Azuki NFT’ler

Azuki, farklı ruh halleri sergileyen ve çeşitli aksesuarlarla süslenmiş, yana bakan 10 bin anime karakterden oluşan bir koleksiyon. En pahalı Azuki NFT satışı mart ayında gerçekleşmiş ve bir set o tarihte yaklaşık 1,4 milyon dolara karşılık gelen 420,7 ETH’ye satılmıştı. Ayrıc,a Azuki NFT’lerin taban fiyatlarında son haftalarda ciddi bir artış kaydedildi. Azuki NFT’ler, bu haberin yazıldığı sırada 15 bin 347 dolarlık bir taban fiyattan işlem görüyor.

Projenin yaratıcısı Chiru Labs’in A Serisi finansman turunda en az 30 milyon dolarlık fon toplamayı planladığını bildirmesinden neredeyse tam bir ay sonra gerçekleşti. Bunun da şirkete 300 milyon ila 400 milyon dolar arasında bir değer kazandıracağı söyleniyor.

TamaDoge NFT’leri OpenSea’de Dikkat Çekmeye Devam Ediyor

Bu arada bilindiği üzere Oyna-Kazan Metaverse oyun ekosistemi TamaDoge’nin heyecan yaratan Rare koleksiyonu dünyanın en büyük NFT pazar yeri olan OpenSea üzerinden 5 ETH’den satışa sunulmuştu. 6 Ekim’de piyasaya sürülen ve 14 ekimde açık artırması sona eren benzersiz 100 adet NFT’den oluşan Ultra Rare NFT koleksiyonu hızla tükenmiş ve OpenSea top listesine yerleşerek belki de 2022’deki en iyi NFT drop’u olmuştu. 1000 NFT bulunan Rare koleksiyonunun açık artırması da 19 Ekim 2022’de sona ermişti.

20 bin koleksiyondan oluşan Common TamaDoge NFT’si için de yakın da bir drop’un duyurulması bekleniyor.

Öte yandan, TamaDoge’un Metaverse için en büyük yenilikçi adımı olacak artırılmış gerçeklik (AR) uygulamasının gelecek yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor. TamaDoge geliştirici ekibi, 2023’ün başlarında çeşitli Metaverse platformlarıyla ortaklıklar kuracağını belirtiyor.

Henüz tam bir tarih bilinmese de TamaDoge ekibi, Twitter ve Telegram da dahil olmak üzere çeşitli platformlarda proje hakkında güncel duyurular yapmaya devam ediyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.