Twitter’ı satın alma süreci ile gündemden düşmeyen Elon Musk, satın alma anlaşması tamamlanmak üzereyken Twitter merkez binasını ziyaret etti. Musk’ın elinde bir lavabo taşıyarak Twitter merkezine girmesi sosyal medyada olay oldu.

Bloomberg’in haberine göre Musk, anlaşmanın finansman tarafında yer alan bankacılarla yaptığı video konferansta 44 milyar dolarlık satın almayı 29 Ekim Cuma günü tamamlamayı planladığını belirtti.

Twitter’ı satın alma anlaşmasında uzlaşma sağlanmasının ardından Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter merkezine bir ziyarette bulundu. Ziyaretin videosunu Twitter hesabından paylaşan ünlü milyarderin elinde beyaz bir banyo lavabosu taşıdığını gösteren görüntüler ise sosyal medyada viral oldu.

Twitter’ı satın alması durumunda çalışanların önemli bir kısmını çıkaracağını iddia ederek anlaşmayı yokuşa sürdüğü şeklindeli iddialarla karşı karşıya olan Musk’ın son imzayı cuma günü atmayı planladığı belirtildi.

Twitter için 13 milyar dolarlık finansman sağlayan bankaların nihai anlaşmayı son aşamaya taşıdığı ve Musk’ın nakit transferi yapmadan önce son adımlar olan anlaşmanın imzalanması sürecine gelindiği de aktarıldı.

Haberin duyulmasının ardından, tüm tweet’lerin yüzde 90’ından ve küresel gelirinin yarısından sorumlu olan en aktif kullanıcılarını elinde tutmakta güçlük çektiği belirtilen Twitter’ın hisselerinde hızlı bir artış kaydedildi.

Elon Musk Twitter Merkezine Neden Lavabo İle Girdi?

Elon Musk söz konusu videoyu, “Twitter merkezine girerken” diyerek kendi Twitter hesabından paylaştı. Musk’ın elinde neden lavabo taşıdığının yanıtı ise aynı gönderide paylaştığı bir kelime oyununda gizleniyor.

Videoyu paylaşırken Musk’ın “Let that sink in” ifadelerine de yer verdiği görülüyor. İngilizce hem ‘batmak’ hem de ‘lavabo’ gibi anlamları bulunan ‘sink’ kelimesi “Let that sink in” şeklinde bir deyim olarak kullanıldığında ‘bir olayın veya düşüncenin iyice yerleşmesi / idrak edilmesi / kafaya girmesi’ anlamlarına geliyor.

Elon Musk’ın Twitter gönderisinde elinde bir lavabo ile Twitter merkezine girdiği görüntülerini söz konusu deyim ile paylaşmasının, Twitter’ı satın alması aleyhindeki yorumlara bir yanıt niteliğinde olduğu belirtiliyor.

Uzlaşmanın sağlanmasının ardından Musk’ın, Twitter’daki hakkında bölümünü “Chief Twit” – Twitter’ın Başı/Şefi olarak değiştirdiği görülürken Twitter’ın önyargısız vatandaş gazeteciliğini güçlendirdiğinden bahseden bir paylaşımda da bulunması dikkat çekti.

Elon Musk ve Twitter Satın Alma Anlaşmasında Neler Olmuştu?

Twitter’da yüzde 9,2’lik hissesi bulunan milyarder iş insanı, Nisan’da SEC’e yaptığı bildirimde Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuş ve Twitter, şirketin Musk’a satılmasına yönelik anlaşma sağlandığını duyurmuştu.

Ancak spam ve sahte hesaplarla ilgili Twitter’dan daha detaylı bilgi isteyen Musk Mayıs ayında satın alma sürecini askıya aldığını söylemiş, Temmuz ayında ise pek çok farklı gerekçe göstererek Twitter’ı satın alma anlaşmasını feshettiğini açıklamıştı.

Anlaşmanın feshedilmesinin ardından şirketin piyasa değeri yüzde 6 azalmış, Twitter hem suçlamaları reddetmiş hem de satış anlaşmasını tamamlaması için Musk’ı mahkemeye vermişti. Ardından Musk da karşı dava açmış ve Twitter’ın satın alınma süreci adeta yılan hikayesine dönmüştü.

Tesla patronu son olarak 44 milyar dolar karşılığında yeniden Twitter’a talip olmuştu.

Gelgitli bir süreç sonunda Twitter’ı satın alma anlaşmasında son düzlüğe gelen Elon Musk’ın önümüzdeki günlerde sosyal medya platformunda yapacağı paylaşımlar şimdiden merakla beklenmeye başladı.

Elon Musk Twitter’ı Ziyaret Etti, DogeCoin Yükselişe Geçti

Elon Musk’ın Twitter ile satın alma anlaşmasını nihayete erdirme süreci, sadece Twitter hisselerinde artışa neden olmadı. DogeCoin, kripto kışının etkisiyle durgun geçirdiği yaz aylarından sonra Twitter satın alımı sürecindeki haberler ile yükselişe geçti.

Musk tarafından uzun zamandır desteklenen DogeCoin geçtiğimiz günlerde devam eden dava kapsamında mesajları halka açılan Musk’ın “kullanıcılardan tweet veya retweet başına 0.1 DOGE almak” gibi fikirlerinin olduğunun görülmesi üzerine yükselmeye başlamıştı.

Anlaşmada uzlaşmanın sağlaması sonrasında ise DogeCoin (DOGE) yükseliş trendini sürdürdü.

CoinGecko verilerine göre Dogecoin, son 24 saat içerisinde yüzde 18, son 7 gün içerisinde ise yüzde 32.7 değer kazandı. Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla Dogecoin (DOGE) 0,077720 dolardan işlem görüyor.

Son dönemde en popüler köpek temalı meme tokenler arasında yalnızca DogeCoin bulunmuyor. Shiba, Pitbull, Akita, Floki Inu ve Oyna-Kazan (P2E) ekosistemini Metaverse ile birleştiren bir projenin native tokeni olan TamaDoge (TAMA) gibi köpek temalı coinler kripto yatırımcılarından büyük ilgi görüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.