Aylarca süren anlaşmazlık sonunda ünlü milyarder Elon Musk Twitter’ı resmen satın aldı. Dünyanın en zengin iş adamı olan Tesla ve SpeceX CEO’su Elon Musk, hisse başına 54,20 dolar olmak üzere toplamda 44 milyar dolar ödeyerek Twitter’ın yeni sahibi oldu.

Anlaşma tamamlanmak üzereyken dün Twitter’ın merkezini ziyaret eden Elon Musk’ın şirketin kafesinde çalışanlarla doğaçlama görüşmeler yaptığı belirtildi. Anlaşmanın nihayete ermesi üzerinde Elon Musk Twitter hesabından “Kuş özgür bırakıldı” paylaşımı yapması dikkat çekti. Musk ayrıca Twitter hesabındaki hakkında bölümünü “Chief Twit /Twitter’ın Şefi” olarak güncelledi.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma sürecinin tamamlanması ile sosyal medya devinin Musk aleyhine açtığı davanın da düşürülmesi bekleniyor.

Musk Twitter’ı Satın Aldı, Üst Düzey Yöneticileri İşten Çıkardı

Twitter’ın satın alınmasında son imzayı atan Elon Musk’ın ilk işlerinden biri, şirket CEO’su Parag Agarwal da dahil olmak üzere bir dizi üst düzey Twitter yetkilisinin görevine son vermek oldu.

Musk’ın işten çıkardığı yöneticiler arasında sosyal medya platformundaki sahte hesapların sayısı konusunda kendisini ve Twitter yatırımcılarını yanıltmakla suçladığı Mali İşler Direktörü Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ve genel danışman Sean Edgett’in de yer aldığı belirtildi.

Twitter’ın CEO koltuğuna öncelikli olarak geçiş sürecinde Elon Musk’ın oturacağı aktarıldı. Musk’ın uzun vadede de bu pozisyonu başka bir yöneticiye bırakmayacağı konuşuluyor.

Binance Elon Musk’ın Destekçileri Arasında

44 milyar dolarlık satın alma anlaşması ile Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk’a finans desteği sağlayanlar arasında kripto para borsası devi Binance yer alıyor.

Anlaşmanın tamamlanması üzerine açıklama yapan Binance CEO’su Changpeng Zhao, “Elon’un Twitter için yeni bir vizyon geliştirmesine yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi. Zhao, kripto ve blok zinciri teknolojinin kullanımını ve benimsenmesini genişletmek amacıyla sosyal medya ve web3’ü bir araya getirme planlarında rol almayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Musk’ın satın alması ile Twitter’da kripto para birimlerinin ne şekilde yer bulacağı konusu, kripto topluluğu arasında büyük heyecan yaratıyor. Nitekim dava dönemindeki yazışmalardan anlaşıldığı üzere Musk’ın Twitter’da en sevdiği kripto para birimi olan DogeCoin (DOGE) kullanmak gibi çılgınca bir fikri olduğu biliniyor.

Twitter S&P 500 Endeksinden Çıkarılıyor

Twitter’ın satın alım anlaşmasının tamamlanması sonrası yaşanan gelişmelerden biri de S&P 500 endeksinde gerçekleşti. 500 büyük Amerikan şirketini ve Amerikan hisse senedi piyasasının yaklaşık yüzde 75’ini kapsayan S&P 500, 1 Kasım itibarıyla Twitter’ı borsa endeksinden çıkaracağını açıkladı.

S&P 500 temsilcisi yaptığı açıklamada, “Endeks bileşimindeki değişiklikler, gerektiği gibi gerçekleştirilir.” ifadelerini kullanarak planlanmış bir yeniden yapılandırma olmadığını belirtti.

Borsa endeksinin metodolojisinde yer alan bilgilere göre şirketlerin birleşme, satın alma veya önemli yeniden yapılandırma gibi durumlarda endeksten çıkarılabileceği belirtiliyor.

S&P 500’de Twitter’ın çıkarılması ile boşalan yeri küresel sigorta, reasürans ve ipotek sigortası şirketi Arch Capital Group dolduracak.

Twitter hisselerinin ayrıca, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda da geçici olarak askıya alınacağı bilgisi aktarıldı.

Elon Musk’tan İlk Talimat: “Kodları Getirin”

Aylar süren ve adeta yılan hikayesine dönem Twitter’ı satın alma sürecini tamamlayan Elon Musk’ın, sosyal medya platformunu ne şekilde yöneteceği ve değiştireceği uzun bir süre gündemden düşmeyecek gibi görünüyor.

Öncelikli olarak Twitter çalışanlarının hangi bölümünün işten çıkarılacağı sorusuna yanıt aranıyor. Elon Musk’ın üst düzey yöneticilerin görevine son vereceği biliniyordu ancak işten çıkarmaların ne kadar derine ineceği hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Twitter’ın yeni sahibinin şimdilik yalnızca şirketin teknik yetenekleriyle ilgilendiği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Anlaşmanın imzalandığı akşam mühendis ekibinin yöneticileri ile çalışanlar arasında bir mesajlaşma trafiğinin yaşandığı ve Musk’ın sabah saatleri için planladığı toplantı davetinde “Kodları Getirin” talimatı verdiği aktarıldı.

Twitter’ı bir “Süper Uygulama” yapmak isteyen Elon Musk’ın bu doğrultudaki planları ise belirsizliğini koruyor.

Elon Musk ve Twitter Arasında Neler Oldu?

Twitter’da yüzde 9,2’lik hissesi bulunan Elon Musk nisan ayında SEC’e yaptığı bildirimde Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Twitter teklifi kabul etmiş ve anlaşma sağlandığını duyurmuştu. Ancak Twitter’daki spam ve sahte hesaplarla ilgili şüpheye düşen Musk, temmuz ayında anlaşmayı tek taraflı olarak feshettiğini açıklamıştı. Suçlamaları reddeden Twitter Elon Musk’ı mahkemeye vermiş, Musk da sosyal medya şirketine geri dava açmıştı.

Musk, Ekim ayının başında 44 milyar dolarlık teklifini yineleyerek yeniden Twitter’a talip olmuştu.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.