44 milyar dolar karşılığında Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk’ın platformdaki mavi tikli hesaplar için aylık 19,99 dolar abonelik ücreti almayı planladığı kaydedildi.

The Verge’in haberinde Elon Musk’ın mavi tik onay işareti karşılığında kullanıcılardan ayda 19,99 dolar ücret alınmasını sağlayan değişikliğin devreye alınması için çalışanlarına direktif verdiği ve değişikliğin, şirketin bir dizi ek özelliğe erişim sağlayan Twitter Blue premium abonelik modelini genişletecek şekilde ekleneceği belirtildi.

Aylık 4,99 dolar ücreti bulunan Twitter Blue aboneliğinin, kullanıcıların doğrulanması özelliği de eklenerek aylık 19,99 dolara yükseltilmesinin planlandığı aktarıldı.

Haberde Musk’ın ekip çalışanlarına bu değişikliği devreye almaları için 7 Kasım tarihine kadar zaman verdiği belirtilirken bir sonuca varılamaması durumunda ilgili ekibin işlerine son verileceğini söylediği de iddia edildi.

Konuyla ilgili Twitter tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmazken Musk, şahsi Twitter hesabından doğrulama süreciyle ilgili değişiklik yapıldığını doğruladı.

Musk, “Tüm doğrulama süreci şu an yeniden yapılandırılıyor.” ifadelerini kullandı.

Twitter Blue aboneleri mevcut sistemde, düzenleme seçeneği, özel okuyucu modu, yer imleci ve daha başka bir dizi özellik için ayda 4,99 dolar ücret ödüyor.

Twitter, Mavi Tikli Kullanıcılara 90 Günlük Süre Tanıyacak

Twitter Blue aboneliğinde yapılacak değişikliğin halihazırda mavi tiki bulunan hesapları da etkileyeceği belirtildi.

Kaynaklara göre mavi tik bulunan kullanıcılara, karar vermeleri için 90 günlük süre tanınacak. Aylık 19,99 abonelik bedelini ödememeyi tercih eden kullanıcıların, hesaplarının doğrulandığını gösteren mavi tik işareti bu süre sonunda kaldırılacak.

Mavi tikin ücretli olacağı haberi üzerine kullanıcılardan tepki gelmesi gecikmedi. 6,9 milyon takipçili ünlü korku ve gerilim romanları yazarı Stephen King’in “Twitter’ın bana ödeme yapması lazım.” diyerek değişikliğin hayata geçirilmesi durumunda platformu terk edeceğini söylediği paylaşımı üzerine ise Elon Musk, “Faturaları ödememiz lazım. Twitter yalnızca reklam gelirlerine bel bağlayamaz. 8 dolara ne dersin?” şeklinde yanıt verdi.

Tesla ve SpaceX CEO’su ünlü milyarder Elon Musk, Twitter’daki doğrulanmış kullanıcılar ve bot hesaplarla ilgili planlarından sık sık bahsediyordu. Musk’ın abonelik modellerini, şirketin toplam gelirlerinin yarısına denk gelecek şekilde genişletmeye hevesli olduğu biliniyor. Mevcut durumda Twitter bilançosundaki gelirlerin büyük bir bölümü, reklam gelirlerinden geliyor.

Musk, Twitter’ı Değiştirmek İçin Vakit Kaybetmiyor

Geçtiğimiz Nisan ayında Twitter’ı satın almak için teklif veren ancak sonradan spam ve bot hesaplar sebebiyle anlaşmayı feshederek mikroblog sitesiyle davalık olan Elon Musk’ın, 6 ayın sonunda Twitter’ın başına oturur oturmaz bir dizi değişikliğin devreye alınması için hiç vakit kaybetmediği görülüyor.

Öncelikli olarak satın alma sürecinde kendisini yanılttığını iddia ettiği üst düzey yöneticileri işten çıkaran Musk’ın ilk icraatlarından biri, hesabından çıkış yapmış kullanıcılara gösterilen ana sayfa ekranındaki değişiklik oldu.

Musk’ın Twitter’a gelirken bir grup Tesla mühendisini yanında getirdiği ve kodlara direkt müdahalesi olmayan orta düzey yöneticiler ve geliştiricilerin işlerine son verileceği de gelen haberler arasında yer alıyor. Hazırlanan listelere göre ilk işten çıkarma turunda çalışanların yüzde 25’inin işine son verileceği söyleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.