ABD’li yazılım şirketi ve kurumsal Bitcoin yatırımcısı MicroStrategy’nin 2022 üçüncü çeyrek bilançosu açıklandı. Gelirlerin, tahminlerin altında kaldığı görülürken şirketin Bitcoin varlıklarını tutmaya devam ettiği kaydedildi.

Halka açık şirketler arasında dünyanın en büyük Bitcoin yatırımcısı konumundaki ABD’li yazılım şirketinin 30 Eylül 2022’de sona eren üçüncü çeyrek raporları yayımlandı.

Şirketin üçüncü çeyreğindeki toplam gelirler, yüzde 2.1 düşüş kaydederek 125.4 milyar dolar oldu. Analistler bu dönem için 125.8 milyon dolar gelir tahmininde bulunmuştu.

Raporlarda şirketin halen 130 bin Bitcoin sahibi olduğu bilgisine de yer verildi. Bu miktar, şimdiye kadar sahip olunabilecek tüm Bitcoin’in yüzde 0,62’sine tekabül ediyor.

MicroStrategy’nin bu çeyrekte en hızlı büyüyen gelir kaynağı ise bir önceki yıla göre yüzde 51’lik artış gösteren abonelik hizmetleri oldu.

MicroStrategy: Bitcoin Satmayı Planlamıyoruz

Üçüncü çeyrek bilançosunda şirket yönetiminin tepesindeki değişikliğe ve kripto kışının zorlu koşullarına rağmen MicroStrategy’nin Bitcoin yatırımı stratejisini devam ettirdiği görüldü.

Şirket, 2 Ağustos ila 19 Eylül tarihleri arasında 6 milyon dolarlık ek Bitcoin satın alımı yaparak rezervini 130 bin Bitcoin’e çıkardı.

Şirketin Finans Direktörü Andrew Kang raporla ilgili olarak, “MicroStrategy, Bitcoin stratejimize olan bağlılığını sürdürerek bu çeyrekte yaklaşık 301 Bitcoin satın aldı ve toplam 130 bin Bitcoin ile dünyanın en büyük halka açık kurumsal Bitcoin yatırımcısı olmaya devam ediyor.” dedi.

Şirketin Bitcoin varlıklarına ilişkin değer düşüklüğü kaybının ise 2021’in üçüncü çeyreğindeki 65 milyon dolara kıyasla bu dönemde 700 bin dolar bandında kaldığı aktarıldı. Değer düşüklüğünün 2022’nin ikinci çeyreğinde kaydedilen 917.8 milyon dolardan 700 bin dolar seviyesine inmesi, son çeyrekte Bitcoin fiyatında görülen istikrar sayesinde gerçekleşti. Söz konusu değer düşüklüğü zararları, şirketin faaliyet giderlerinin bir parçası olarak dahil edildi.

Andrew Kang şirketinin, sahip olduğu Bitcoin varlığını elinde tutmayı planladığını ve satış yapmayı düşünmediğini dile getirerek Microstrategy’nin ana faaliyet alanının Bitcoin fiyat dalgalanmalarından etkilenmediğini de sözlerine ekledi.

ABD Finansal Muhasebe Standartları Kurulu’nun (FASB) Bitcoin için “gerçeğe uygun değer muhasebesini” destekleme planına da değinen Kang, kabul edilmesi ve uygulanmaya konması halinde yeni sistemin, mevcut elverişsiz muhasebe ortamını iyileştireceğine ve Bitcoin’in kurumsal olarak benimsenmesini teşvik edeceğine inandıklarını söyledi.

Şirkette yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam eden Michael Saylor da kazanç raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Saylor, 11 Ağustos 2020 yılında Bitcoin stratejisine başlamasından bu yana Bitcoin’deki yüzde 72’lik artışa karşın şirketin hisse fiyatının yüzde 116 arttığını belirtti. Üçüncü çeyrek, 8 Ağustos’ta şirketteki CEO görevinden ayrılan Michael Saylor’dan görevi devralan Phong Le’nin ilk görev dönemiydi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.