Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kripto para yasa tasarısı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, “Son derlemeler yapılıyor, daha sonra meclise sunacağız ancak bizim açımızdan bitti” dedi.

Birçok ülke kripto para düzenlemeleriyle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Türkiye de bu alandaki çalışmalarına hız kazandırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT Haber’e açıklamalarda bulundu. Nebati gündeme ilişkin birçok soruyu yanıtlarken en çok merak edilen kripto paralar konusuna da değindi.

Bakan Nebati, kripto para düzenlemeleriyle ilgili son aşamaya gelindiğini bildirerek Hazine ve Maliye Bakanlığının değerlendirmelerini bitirdiğini gelinen noktada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığındaki ekibin kripto para yasasıyla ilgili son derlemeleri yaptığını kaydetti.

Bakan Nebati, bundan sonraki süreçte kripto yasa taslağının TBMM’nin onayına sunulacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı, kripto para düzenlemelerini sadece vergi toplamak olarak görmediklerini de özellikle vurguladı. Bakan Nebati, söz konusu düzenlemelerle kripto varlıkların dünya genelinde benimsendiği bu dönemde soru işaretlerinin ortadan kaldırıldığı, tanımlamalarla herkesin aynı ifadelerden aynı anlamı çıkarmalarının sağlandığı bir üst yapının oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Türkiye Öncü Olmak İstiyor

Nureddin Nebati, açıklamasının devamında çağı hızlı şekilde yakalamayı ve öncü olmayı amaçladıklarını söylerken kripto paralar konusunda az sayıda ülkenin düzenlemeleri gündemine aldığını, hükümet olarak bu kripto yasasını çıkardıklarında Türkiye’nin dünyanın önemli ve farklı ülkelerinden biri olacağını sözlerine ekledi.

Bakan açıklamasında, “Kripto ile ilgili dünyada henüz birkaç ülke düzenleme yapıyor. Dolayısıyla bu birincil düzenlemeyi gerçekleştirdiğimizde dünyanın sayılı ülkelerinden biri olacağız. Şu anda son derlemeler yapılıyor. Bizim için bitti. Son olarak meclise göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.