Dijital ödeme platformu MoneyGram, ABD’deki kullanıcılarının mobil uygulama üzerinden kripto alım satım yapmasına izin veren yeni bir özellik eklediğini duyurdu.

Kullanıcılardan gelen talepler üzerine Web3.0 ve kripto alanında genişleyen şirketler arasındaki yerini alan MoneyGram, mobil uygulamasına eklediği yeni özellik ile kullanıcıların, Bitcoin, Ethereum ve Litecoin alım satımı yapabileceği belirtti. MoneyGram ayrıca kullanıcılarına dijital varlıklarını saklama hizmeti de verecek.

Halihazırda dünya çapında 120’dan fazla para birimini destekleyen MoneyGram, eklenen yeni özellik ile kripto para birimlerini de hizmet listesine eklemiş oldu. Dijital varlıklara olan tüketici ilgisinin farkında olduğunu dile getiren şirket, küresel ağı sayesinde geleneksel finans ve blok zinciri arasında köprü görevi görecek şekilde artan talebe yanıt vermeyi hedefliyor.

Kripto Para Birimleri MoneyGram’ın Odağında

MoneyGram Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Alex Holmes, kripto alım satım ve saklama hizmetini destekleyen yeni girişimlerinden bahsederken kripto para birimlerinin MoneyGram’ın odağında olduğunu dile getirdi.

Holmes,“MoneyGram’ın evriminde bir sonraki adım olarak, müşterilerimizin belirli kripto para birimlerini güvenli bir şekilde satın alma, satma ve saklamaları için güvenilir ve kullanımı kolay bir platforma erişim sağlamaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Şirket ayrıca yeni özelliğin dünya çapındaki topluluklara finansal çözümler sunma misyonunun bir parçası olduğunu ve müşterilere sunduğu hizmetleri desteklemek için hem temel operasyonlarını geliştireceklerini hem de yenilikçi alanlara yapılan yatırımları artırmaya kararlı olduklarını açıkladı.

Kripto Özelliği İçin CoinMe İle İş Birliği

MoneyGram’ın kullanıcılarına sağlayacağı kripto para birimleri alıp satma ve saklama hizmeti, Coinme ile yapılan iş birliği kapsamında hayata geçirilecek. Lisanslı bir kripto para birimi borsası ve kripto hizmet sağlayıcısı olan Coinme, geçtiğimiz yıldan beri Moneygram ile çalışıyor ve ödeme şirketinin kullanıcılarının ABD’de nakit para kullanarak Bitcoin yatırımı yapmasına olanak sağlıyordu.

Coinme işbirliği ile ilk etapta üç kripto para birimi ile hayata geçirilecek olan yeni özelliğe, sonraki aşamalarda küresel kripto düzenlemelerinin izin verdiği ölçüde daha fazla kripto para biriminin eklenmesi de düşünülüyor.

Kripto para sektöründeki operasyonlarını büyütmeye kararlı olan şirket bu doğrultuda, Coinme, G-Coin ve Stellar gibi çeşitli kripto şirketleriyle çalışmayı tercih ediyor. Sınır ötesi ödeme hizmeti sağlamak amacıyla şirket daha önce, USDC stablecoin ihraççısı Circle ile de stratejik bir ortaklık yapmıştı.

Fintech Şirketlerinin Kriptoya Geçişi Hızlanıyor

Kripto endüstrisinde yaşanan gelişmeler ve kullanıcılardan gelen yoğun talep, finansal teknoloji hizmeti veren şirketlerin kriptoya geçişini hızlandırıyor. Uygulamalarına kripto özellikler ekleyerek daha geniş bir kullanıcı kitlesine erişmek isteyen şirketler, sıklıkla kripto şirketler ile ortaklığa gitme yolunu tercih ediyor. MoneyGram’dan önce PayPal, Revolut, Mastercard ve Visa gibi sektör devleri de dahil olmak üzere bir dizi Fintech şirketi kripto para birimlerini desteklemeye başladıklarını duyurmuştu.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.