Kripto para borsası Kraken’in değiştirilemez token (NFT) pazarı, bekleme listesindeki müşteriler için özel beta yayınına girdi.

Kraken NFT için bekleme listesi mayıs ayında açılmıştı. Pazar yerinin yaz aylarında piyasaya sürülmesi planlanıyordu ancak şimdiye kadar ertelendi.

Bir Kraken sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, pazarın beta sürümü kullanıcılara Ethereum ve Solana ekosistemlerinden 70’ten fazla farklı NFT koleksiyonuna erişim sağlayacak.

İşlem Ücreti Yok

Müşterilerin Kraken tarafından saklanan değiştirilemez tokenlerin (NFT’ler) alım satımını yapmak için herhangi bir işlem ücreti ödemeleri gerekmeyecek. Bununla birlikte, NFT’ler Kraken platformunda ve dışında transfer edilirse, işlem ücretlerine tabi olacak.

Telif hakları piyasada zorunlu bir bileşen olmaya devam edecek. Koleksiyonun yaratıcısı NFT’lerinin her satışında, telif ücreti alma hakkına sahip. Telif hakları, NFT yaratıcıları için güvenilir bir gelir kaynağı sağlıyor bu da bu kadar çok sanatçının NFT’lere yönelmesinin başlıca nedenlerinden biri olarak görülüyor. Öte yandan NFT yatırımcıları, bunların piyasada bir sürtüşme kaynağı olduğunu düşünüyor.

Kraken’in bir temsilcisi tarafından yapılan açıklamada, “Pazarımızda satılan değerin bir kısmı orijinal içerik oluşturucusuna geri dönüyor. Bunu yaparak, içerik oluşturucuların harcadıkları zaman ve çabayı her zaman yeterli şekilde telafi etmeyi sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

LooksRare ve Magic Eden gibi bir dizi önde gelen pazar yeri, NFT işlemlerinde bir telif ücreti talep etmekten vazgeçtiği için telif ücretleri kripto endüstrisinde tartışmalı bir konu haline geldi.

Kraken Rakip Borsaların İzinden Gidiyor

Kraken’in pazar yeri, platformda sekiz itibari para biriminde ve 200’den fazla kripto para biriminde değiştirilemez tokenleri (NFT’ler) listeleyebilmenin veya sunabilmenin yanı sıra, kullanıcılara Kraken’in güvenlik çerçevesi tarafından korunurken diğer pazarlarda listelenen NFT’leri görüntüleme ve satın alma olanağı da sağlıyor.

Kraken’in yeni NFT pazarı, kendi pazar versiyonlarını da piyasaya süren Coinbase, FTX ve Binance gibi diğer rakip borsaların izinden gidiyor. Öte yandan, NFT işlem hacimleri, bu borsaların birçoğunun önceki yıl pazar yerlerini açmasından bu yana önemli ölçüde bir düşüş yaşadı.

Kraken Kendi İçinde Yeniden Yapılanıyor

Kraken’in pazar yerinin faaliyete geçmesi, borsanın kendi içindeki geçiş dönemi faaliyetleriyle eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Halihazırda borsanın operasyon direktörü (COO) olan David Ripley, 11 yıl boyunca bu görevi yürüten borsanın kurucusu ve CEO’sunun kısa süre önce istifasının ardından CEO’luk görevini devralacak. Gemini’nin Birleşik Krallık’taki operasyonlarının başında bulunan Blair Halliday, Kraken tarafından bu operasyonları denetlemek üzere işe alındı.

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.