Alameda Research bilançosunun sızması üzerinde kripto para borsası Binance CEO’su CZ, şirketin elindeki tüm FTX Token (FTT) varlıklarını satacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Bankman-Fried’in şirketi Alameda Research’ten sızdırılan bir bilançosunun üzerine kripto para borsası devi Binance’in CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, şirketin elindeki FTT varlıklarını satmaya başlayacağını söyledi.

Twitter hesabından yayınladığı açıklamada Zhao, ne kadar FTT token satılacağını net olarak belirtmezken Binance’in daha önce 2,1 milyar dolar değerinde BUSD ve FTT’yi Binance’in geçen yılki FTX öz sermayesinden çıkışının bir parçası olarak aldığını ifade etti.

Binance’in bu hamlesinin rakiplere karşı bir hareket olduğu şeklindeki yorumlar için Zhao, “Binance her zaman sektör oyuncuları arasındaki iş birliğini desteklemiştir. Bunun rakibe karşı bir hamle olup olmadığına dair herhangi bir spekülasyona gelirsek, öyle değil. Sektörümüz henüz olgunlaşmamış durumda ve bir proje halka açık şekilde başarısız olduğunda her kullanıcı ve platforma zarar verir” dedi.

Ünlü CEO, uzun zamandır FTX token tuttuklarını dile getirirken aldıkları aksiyonlar için şeffaf vurgusu yaptı. Binance’in piyasa üzerindeki etkisini en aza indirmeye çalışacağını iddia eden Zhao, likidite nedeniyle satışın bir kaç ay zaman alacağını belirtti.

Alameda CEO’su: “Bilançodaki Bilgiler Eksik”

Alameda Research CEO’su Caroline Ellison, sızdırılan bilançonun ardından paylaşılan bilgilerin eksik olduğunu ifade etti.

Bilançoda yer alan milyarlarca dolar değerinde diğer varlıkların gündeme getirilmediğini belirten Ellison, bilançonun uzun (long) pozisyonlardan bir kaçına değindiğini ve listelenmemiş 10 milyar dolarlık varlığın söz konusu olduğunu belirtti.

Ellison şirketinin kredilerini ödediğini de özellikle vurguladı. Ancak Alameda CEO’sunun bu açıklaması, Binance’in FTT varlıklarını satma kararı almasını engelleyemedi.

Binance’in satış kararı üzerine Twitter’dan Binance CEO’suna yanıt veren Ellison ayrıca, Alameda Research’ün Zhao’nun elindeki tüm FTT varlıklarını 22 dolardan satın alabileceğini teklif ettiği de kaydedildi.

Binance CEO CZ’den FTT için LUNA Göndermesi

Satış açıklamasından birkaç saat sonra Zhao, FTX borsasının tokeni FTT için, çöküşüyle piyasaları alt üst eden ve on milyarlarca doların silinmesine yol açan LUNA’ya gönderme yaptı.

Zhao, FTT tokenleri tasfiye kararının LUNA’dan alınan derslerle yalnızca bir çıkış sonrası risk yönetimi olduğunu belirtti.

Kimseye karşı olmadıklarını belirten Binance CEO’su, FTX’i kendilerine karşı lobi yapmakla itham ederek “Diğer sektör oyuncularına karşı arka planda lobi yapanları desteklemeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Binance FTT Tokenleri Neden Satıyor?

Geçtiğimiz günlerde sızdırılan Alameda bilançosunda kripto para borsası FTX’in tokenine atıfta bulunularak “kilitsiz FTT”de 3,66 milyar doların ve “FTT teminatında” 2,16 milyar doların olduğu belirtilmişti.

Tartışma konusu olan bilanço, toplam 14,6 milyar dolarlık varlık ve 7,4 milyar dolarlık krediyi içeren yaklaşık 8 milyar dolarlık borç olduğunu gösteriyordu. Ortaya çıkan bilgiler, iki şirket arasındaki yakın bağlantıları da gözler önüne seriyordu.

Şirketin 8 milyar dolarlık yükümlülüklerini yerine getiremeyeceği iddialarının ardından Binance, elindeki tüm FTT’leri satma kararı aldı.

Binance’in açıklaması çok sayıda kullanıcının FTX’ten ayrılmasına ve FTT fiyatında düşüşe neden oldu. Analiz şirketi CryptoQuant, FTX’in sabit coin rezervinin yılın en düşük seviyelerine indiğini belirtti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.