ABD’de bugün yapılacak ara seçimler Kongre’nin yapısı belirlenecek. Ayrıca, bu seçimlerde kripto para topluluğu için büyük bir riskin söz konusu olduğu da görülüyor.

ABD’de 2024 yılına kadar, en büyük tek sorunlu oy bloğunun Bitcoin tutkunlarının olması bekleniyor. Bu nedenle mevcut seçimin sonuçları ve bunu takip eden siyasi yönelim son derece önemli olacak.

2022’de Daha Fazla Düzenlemenin Geleceği Umudu

Pek çok kişi 2022’nin kripto alanında düzenlemelerin arttığı bir yıl olacağı umudunu taşıyordu.

Kripto para piyasaları bu yılın başlarında, Amerika Birleşik Devletleri’nde regülasyonlar konusunda önemli dönüm noktalarına ulaşılabileceğine ilişkin makul miktarda iyimserlik sergiledi.

Piyasaların zirve yapmış olmasına rağmen, yatırımcılar iyimserliklerini sürdürdü ve pek çok kişi Bitcoin fiyatının yakın zamanda 100 bin doları aşacağına inandı.

Buna rağmen, bir dizi yüksek profilli başarısızlık, devam eden mahkeme ihtilafları ve değişen piyasa koşulları da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle düzenleyici netliğe ulaşmak giderek daha zor hale geldi.

Elon Musk Seçmenleri Cumhuriyetçi Parti’ye Yöneltiyor

ABD’li birçok tanınmış isim sosyal medya hesaplarından ara seçimlere ilişkin düşüncelerini paylaşıyor.

Tesla CEO’su ve Twitter’ın yeni patronu Elon Musk da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ‘bağımsız fikirli’ seçmenlere seslendi. Musk, “Bağımsız fikirli seçmenlere” diye başladığı tweetinde “Güç paylaşımı her iki partinin de en kötü yanlarını kontrol altında tutar. Bu nedenle Başkanlık Demokrat olduğu için Cumhuriyetçi Kongre’ye oy vermenizi tavsiye ederim.” ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyetçi Çoğunluk Kripto Firmaları İçin Daha Az İnceleme Anlamına Gelebilir

Kripto para birimleri dünyasında faaliyet gösteren işletmelere uygulanan ve giderek artan inceleme ve düzenleme seviyeleri, son birkaç yıldır ana konulardan biri oldu.

Özellikle Bitcoin madenciliğinin yaygınlaşmasının bir sonucu olarak ortaya çıkan çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) sorunları söz konusu olduğunda Demokrat Parti, Cumhuriyetçi Parti’deki mevkidaşlarına kıyasla daha fazla düzenleme yanlısı olmasıyla tanınıyor.

Demokratların Kongre’de daha fazla sandalye kazanması, Bitcoin madenciliğinin enerji tüketimini daha verimli hale getirme potansiyeli göz önüne alındığında, çok çeşitli endüstriler için sorun yaratabilir gibi gözüküyor. Birçok kişi, Cumhuriyetçilerin seçimi kazanması halinde, diğer eyaletlerin de kötü hava koşullarında enerji şebekelerini istikrarlı tutmanın bir yolu olarak Bitcoin madencilerini memnuniyetle karşılayan Teksas’ın izinden gitmesinin daha kolay olacağını umuyor.

Cumhuriyetçi Parti Güç Kazanıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin mevcut başkanı Joe Biden, gerek zihinsel durumu gerek dış politika konusundaki beceriksizliği nedeniyle şu anda anketlerde ülke tarihindeki en az popüler kişilerden biri olarak yer alıyor. Bu durum partisi için son derece zararlı olarak yorumlanıyor.

Öte yandan, Cumhuriyetçiler güç kazanıyor ve önümüzdeki seçimlerde başarılı olmaları giderek daha olası görünmeye başlıyor.

Özellikle, Miami Belediye Başkanı Francis Suarez gibi siyasetçiler, Cumhuriyetçi Parti’nin kararsız eyaletlerdeki seçmenlere hitap etmesine yardımcı oluyor.

Suarez’in Bitcoin endüstrisine açıkça verdiği kamuoyu desteği ve Miami’yi bir Bitcoin merkezine dönüştürme arzusu şehir için son derece faydalı olmuştu. Suarez’in felsefesinin önümüzdeki haftalarda Cumhuriyetçi grubunun geri kalanı arasında yansıması halinde daha iyi şeylerin gelebileceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.