Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda Arjantin’in Suudi Arabistan’a karşı aldığı sürpriz mağlubiyet tüm dünyada şoke etkisi yarattı ve hatta durum kripto para piyasasına bile sıçradı.

Tüm dünyanın merakla takip ettiği Dünya Kupası’nda ilk sürpriz Suudi Arabistan’dan geldi. Suudi Arabistan’ın Arjantin’i 2-1 mağlup etmesiyle, Socios ile ortaklık yoluyla sunulan Arjantin taraftar tokeni yüzde 23 değer kaybetti. Arjantin’in FIFA Dünya Kupası’ndaki ilk maçının başlama vuruşundan önce token yaklaşık 7,20 dolar civarında işlem görüyordu.

Ancak Lionel Messi ve takımın geri kalanının şoke edici mağlubiyeti sonucunda tokenin fiyatı yüzde 30 düşerek 4,96 dolara geriledi. Bu haberin yazıldığı saat itibarıyla ARG token 5,54 dolardan işlem görüyor.

Arjantin, Portekiz ile birlikte taraftar tokeni sunan iki uluslararası takımdan yalnızca biri. Dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo’nun takımı perşembe günü açılış fikstüründe Gana ile oynamaya hazırlanırken Portekiz’in tokeni dün yüzde 0,7 düşüş kaydetse de bugün toparlayarak yüzde 2,5’e yakın bir yükseliş gösterdi.

Cumartesi Günü Zirve Yapmıştı, Hepsini Geri Verdi

Geçtiğimiz hafta, Chiliz blok zinciri yaklaşan FIFA Dünya Kupası’ndan faydalanıyor gibi görünüyordu. Socios ve taraftar tokenlerin evi olan Chiliz’in native coini geçen hafta Dünya Kupası öncesinde yükseldi. Cumartesi günü 27 sent ile zirve yapan Chiliz o zamandan beri kazançlarını geri verdi.

Arjantinliler yaralarını sarmakla meşgul olurken NFT yatırımcılarının The Saudi’nin NFT koleksiyonuna teklif vermekle meşgul olduğu görüldü. Bu arada, NFT koleksiyonu ile Suudi Arabistan hükümeti arasında herhangi bir bağlantı bulunmuyor.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde, koleksiyondaki en ucuz kalemin maliyetini ifade eden taban fiyatta yüzde 2,8’lik bir artış oldu. Nansen analitik tarafından bildirildiği üzere aynı süre zarfı içinde, işlem hacimlerinin yüzde 2 bin 100’den fazla arttığı söyleniyor.

ARG Token Nedir?

ARG Token Ethereum uyumlu bir ERC-20 token türü olarak öne çıkıyor. Taraftar tokenlerin yaratıcıları olan Socios’ta herhangi bir token satın almak için taraftarların önce Chiliz’in tokeni CHZ’yi satın alması ve ardından istedikleri tokenle takas etmesi gerekiyor. ARG gibi taraftar tokenleri, sahiplerine herhangi bir hissedar statüsü veya kısmi takım sahipliği kazandırmıyor.

Chiliz şirketine göre taraftar tokenleri, sahiplerine “taraftarların yönlendirdiği kararlarda” oy kullanma ve “güvenli, özel bir taraftar çevresine” katılma hakkı tanıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.