ABD’deki bazı eyalet düzenleyicilerinin finansal açıdan zor durumda olan kripto şirketi Genesis Global Capital ile ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüttüğü bildirildi.

Barron’s tarafından yayımlanan bir habere göre ABD’li bazı regülatörlerin Digital Currency Group’un kredi verme kolu olan Genesis’in menkul kıymetler yasalarını ihlal edip etmediğine dair inceleme başlattığı kaydedildi.

Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu Direktörü Joseph Borg konuyla ilgili olarak, Genesis ve diğer şirketlerin kendi eyaletlerinde ikamet eden vatandaşları, uygun kayıtlar olmadan kripto menkul kıymetlerine yatırım yapmaya ikna edip etmediklerine odaklanan bir soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Borg, soruşturma kapsamında inceleme altına alınan şirketlerin adını kamuoyu ile paylaşmazken soruşturmaya kendi kurumunun yanı sıra birkaç eyaletin daha katıldığını ifade etti.

Genesis ve Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu’nun konuyla ilgili olarak resmi yorum taleplerine yanıt vermediği aktarıldı.

Genesis Global Capital, FTX kripto para borsasının çöküşü ve finansal açıdan durumunun sorgulanmasının ardından geçtiğimiz hafta ödemeleri ve yeni kredi alım işlemlerini geçici olarak askıya almıştı. Şirket daha önce çöküşü ile alacaklılarına zor zamanlar yaşayan Three Arrows Capital şirketine de yatırım yapmıştı.

Genesis, FTX Borsasının İflası Sonrası Zor Durumda

Kasım ayının büyük bir bölümünü sermaye bulmaya ve alacaklıları ile anlaşma yapmaya çalışarak geçiren Genesis’in, seçeneklerini araştırmak için yatırım bankası Moelis & Company ile anlaştığı bildirilmişti.

Genesis’in iflas koruma başvurusu yapacağı yönünde basında çıkan bazı haberlerin ardından Digital Currency Group (DCG) CEO’su Barry Silbert, şirketin mevcut ortamdan daha güçlü çıkacağını ifade etmiş ve söz konusu haberleri “gürültü” olarak nitelendirmişti.

Genesis Global Capital’in ana şirketi olan Digital Currency Group’un Genesis’in bilançosunu 140 milyon dolarlık bir sermaye infüzyonu ile desteklemeyi seçtiği öğrenildi. Şirket daha önce yaptığı bir açıklamada türev biriminin FTX trade hesabında yaklaşım 175 milyon dolar kilitli fon bulunduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.