Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance Japonya borsasına girdi. Dev kripto para borsası, yerel lisanslı borsa Sakura Exchange BitCoin’i (SEBC) satın alarak Japonya pazarına giriş yaptı.

Şirket dün yaptığı açıklamada, bu satın almanın Binance’in Doğu Asya’daki ilk lisansı olduğunu duyurdu. Binance yakın zamanda Fransa, İtalya, İspanya, Bahreyn, Abu Dabi, Dubai, Yeni Zelanda, Kazakistan, Polonya, Litvanya ve Güney Kıbrıs da dahil olmak üzere bir dizi yargı alanındaki düzenleyicilerden yetki veya onay almıştı.

Sakura Exchange BitCoin Hizmetleri Neler?

Danışmanlık ve aracılık hizmetleri sunan Sakura Exchange BitCoin (SEBC), 2017 yılında kuruldu ve lisansını geçen ay Japonya Finansal Hizmetler Ajansı’ndan (JFSA) aldı. SEBC, şu anda 11 işlem çiftini destekliyor. Borsa; Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, ETC, Litecoin, Cardano gibi toplamda 11 kripto paranın Japon yeni işlem çiftiyle alım satımına izin veriyor. Daha da açacak olursak desteklenen işlem çiftleri şu şekilde; BTC/JPY, ETH/JPY, BCH/JPY, XRP/JPY, LTC/JPY, ETC/JPY, XEM/JPY, MONA/JPY, ADA/JPY, XYM/JPY ve COT/JPY.

Geçen Yıl Uyarı Almıştı

Anlaşma, Binance’in Japon pazarına yeniden girişini ifade ediyor. Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (JFSA) bir yıl önce Binance’e karşı bir uyarı daha yayınlamış ve şirketin ülkede kayıtlı olmadan faaliyet göstermeye devam ettiğini belirtmişti. Binance, o dönemde Japonya’daki varlığı sorulduğunda, “Şu anda Japonya’da borsa işlemleri yapmıyoruz ve Japon kullanıcıları da aktif olarak talep etmiyoruz.” yanıtını vermişti.

Binance Japonya Genel Müdürü Takeshi Chino yaptığı duyuruda, Japon pazarının kripto para biriminin benimsenmesinin geleceğinde kilit bir rol oynayacağını belirtti. Chino, “Son derece gelişmiş bir teknoloji ekosistemine sahip dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri olan Japonya, halihazırda güçlü bir blok zinciri alımına hazır” dedi. Binance Japonya Yöneticisi yaptığı açıklamada ayrıca, “Birleşik borsamızı yerel kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun bir şekilde geliştirmek için düzenleyici kurumlarla verimli bir iş birliği içinde olacağız. Japonya’nın kripto endüstrisinde öncü rol üstlenmesine yardımcı olmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Japonya’dan Yeni Kullanıcı Kabul Edilmeyecek

Öte yandan Binance, dün yaptığı ayrı fakat bu konuyla ilgili bir duyuruda, 30 Kasım itibarıyla Japonya’da ana web sitesi Binance.com’a yeni kullanıcı kabul etmeyeceğini açıkladı. Şirket, “mevcut kullanıcıların değişikliklerden etkilenmeyeceğini” ayrıca “Binance.com’daki ürün ve hizmet tekliflerini kullanmaya devam edebileceklerini” belirtti.

Binance sözcüsünün aktardığına göre, böyle bir hamle SEBC’nin yeni kullanıcıları karşılamaya başlamasına olanak tanıyacak. Sözcü, “SEBC mevcut hizmetlerini sunmaya devam edecek ve SEBC bir sonraki duyuruya kadar yeni kullanıcıları kabul edecek.” dedi. Binance SEBC’nin yüzde 100 hissesini satın aldığı için, “SEBC ekibi kademeli olarak Binance’in organizasyonuna entegre olacak ve kullanıcılar da buna uygun olarak Binance platformuna entegre olacak.” diye ekledi.

Birçok Kez Düzenleyicilerin Hedefi Olmuştu

Devasa dijital varlık şirketinin dünyanın dört bir yanında iştirakleri bulunuyor ve çok kez diğer düzenleyici kurumların da öfkesinin hedefi oldu. Zhao liderliğindeki kripto borsası, “etkin bir şekilde denetlenemediğini” ve Binance’in ürünlerinin müşteriler için “önemli bir risk” oluşturduğunu belirten Birleşik Krallık’taki Finansal Hizmetler Ajansı ile birçok kez çatışmıştı.

Singapur, Hong Kong, İtalya ve Litvanya gibi yargı bölgelerindeki mali gözlemciler de Binance’in faaliyetlerine baskı uygulamıştı. Temmuz ayında, Hollanda merkez bankası borsaya uygun kaydolmadan hizmet sunduğu için 3 milyon eurodan fazla para cezası vermişti. Banka, Binance’in vergi ödememekten ve uyum maliyetlerini atlamaktan kaynaklanan bir “rekabet avantajından” yararlandığını da sözlerine eklemişti.

Bu yılın başlarında Finansal Hizmetler Ajansı, Binance’in Londra merkezli Paysafe ile yaptığı ve borsanın İngiltere’nin finansal hizmetler sistemiyle bağlantılarını yeniden kurmasına olanak tanıyan anlaşmayla ilgili endişelerini dile getirmişti.

FTX’i İflasa Sürükleyen Yolda Büyük Pay Sahibi

Anlaşma, 2020’de veri web sitesi CoinMarketCap’i ve 2021’de Visa kartı veren Swipe’ı satın alan Binance için bir dizi satın almanın sonuncusu olarak öne çıkıyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao bu ayın başlarında, Sam Bankman-Fried’ın şu anda çökmüş olan FTX borsasını kurtarma satın alımını kabul ettikten bir gün sonra satın alma anlaşmasından vazgeçmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.