FTX kripto para borsasının çöküşündeki kilit isim Sam Bankman-Fried, canlı yayında FTX ve yatırım şirketi Alameda Research arasındaki ilişkiyi anlattı.

FTX kripto para borsasının iflas etmesi sonrasında istifa eden ve yaptığı açıklamalarla gündemde kalmaya devam eden eski CEO Sam Bankman-Fried, dün katıldığı bir canlı yayında New York Times gazetesinden Andrew Ross Sorkin’e röportaj verdi.

New York Times DealBook Zirvesi’ne video konferans aracılığıyla katılan SBF’nin eleştirilerle yüzleşmek için avukatlarının aksi yöndeki tavsiyelerine rağmen medyanın karşısına çıkmayı tercih etmesi şaşkınlık yarattı.

Röportaj esnasında sürekli yere baktığı ve gözle görülür şekilde titrediği dikkatleri çeken SBF, “Nihayetinde olanlardan ben sorumluyum.” dedi.

Alameda Research’ün FTX ile ilgili riskli pozisyonlarındaki tutarsızlığa yol açan denetim eksikliğiyle ilgili sorumluğu üstlenen eski CEO, Alameda’yı desteklemek için kasıtlı dolandırıcılık yaptığı ve müşteri varlıklarını yasa dışı bir şekilde kullandığı şeklindeki iddiaları açıkça reddetti. SBF, “Asla dolandırıcılık yapmaya çalışmadım.” ifadelerini kullandı.

Röportajla ilgili olarak Pershing Square Capital Management CEO’su Bill Ackman gibi bazı önde gelen iş insanlarının SBF’nin açıklamalarıyla ilgili samimi olduğu ve doğruyu söylediği yönünde yorumlar paylaşması dikkat çekti.

Sam Bankman-Fried Röportajından Satır Başları

FTX kripto para borsasının iflas başvurusunda bulunmasından sonra sık sık özür dilediği bilinen eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın iflastan 19 gün sonra gerçekleşen röportajda özrünü yinelediği kaydedildi.

Andrew Ross Sorkin’in fonların karıştırılması ile ilgili bilgi sahibi olup olmadığı yönündeki sorusuna SBF, “Fonları bilerek karıştırmadım ve karıştırmaya çalışmıyordum. Görünüşe göre Alameda FTX fonlarıyla marj pozisyonları açmış.” şeklinde yanıt verdi.

“Alameda’yı Ben Yönetmiyordum”

Alameda Research ile ilişkisine dair sorulara eski CEO, “Alameda’yı ben yönetmiyordum. Ne olduğunu bilmiyorum. Pozisyonun büyüklüğünden haberim yoktu. FTX karlı ve büyüyen bir işti. Alameda ile ‘fazla ilgili’ olma konusunda çıkar çatışması sebebiyle gergindim.” dedi.

“6 Kasım’da Haberim Oldu”

Sorkin’in problemle ilgili hangi noktada bilgi sahibi olduğu şeklindeki sorusuna Bankman-Fried, “ 6 Kasım, FTT token ile ilgili tweet’in paylaşıldığı tarihti. 6 Kasım gününün sonlarına doğru tüm bilgileri bir araya getiriyorduk. Konu ile ilgili düşünmeye başladığımda bunun Alameda için önemli kayıplara yol açacağı konusunda gergindim.” şeklinde yanıt verdi.

Röportajda Bahamalar’da olduğunu ancak ABD’ye gitme planları olduğunu da belirten SBF lobicilik faaliyetleriyle ilgili “Bağışlarım çoğunlukla pandemiyi önleme amaçlıydı. “ dedi. SBF, bağış için kullanılan paranın, Alameda’nın elde ettiği ticari kar miktarından az olduğunu belirtti.

“Uyuşturucu ve Çılgın Partiler Yok”

Risk yönetimi tarafında eksik kaldığını kabul eden SBF uyuşturucu kullanımına dair sorulara, “Burada çılgın partiler yoktu, kutu oyunları oynardık. 21 yaşından önde hiç alkol almadım. Etrafımda yasa dışı uyuşturucu kullanımı görmedim.” şeklinde yanıt verdi. SBF, çeşitli dönemlerde konsantrasyon amaçlı reçeteli ilaç kullandığını da ifadelerine ekledi.

Gelecekle ilgili düşünceleri ve ne kadar parası kaldığı sorularına ise eski FTX CEO’su “Sahip olduğum her şeyi FTX’e koydum. Sıfıra yakın param var.” diyerek orta ve uzun vadeli gelecekle ilgili bir öngörüsünün olmadığını da paylaştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.