Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulamarından biri olan Telegram, kripto altyapısı oluşturma girişimlerine devam ediyor. Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, ilk olarak Telegram bünyesinde bir kripto para borsası ve cüzdan uygulaması oluşturmayı planladıklarını duyurdu.

Çarşamba günü yaptığı açıklamada Telegram CEO’su Pavel Durov, blok zinciri tabanlı açık artırma platformu Fragment aracılığıyla bir aydan kısa bir süre içerisinde 50 milyon dolarlık kullanıcı adı satışı gerçekleştirildiğini söyledi.

Telegram Open Network (TON) üzerinde inşa edilen Fragment adlı platform, 2020’deki düzenleyici baskıları nedeniyle durdurulmuş ancak daha sonra topluluğu hayatta tuttuktan sonra yeniden gündeme yeniden gündeme alınmıştı.

Fragment projesi dahilinde gerçekleştirilen satışları arkasına alan Telegram CEO’su, Telegram’ı daha kapsamlı kripto oluşumları için bir rotaya oturtmayı planladıklarını belirtti.

Açıklamada Durov, şirketin milyonlarca kullanıcıya erişim sağlayacak merkeziyetsiz bir borsa ve saklama dışı cüzdanlar oluşturulacağını açıkladı.

Halihazırda bir çok kripto yatırımcı tarafından yoğun bir şekilde kullanılan Telegram’ın, kripto para borsası planlarında bu geniş kullanıcı topluluğundan fayda sağlaması bekleniyor.

Telegram, Merkezileşmenin Önüne Geçilmesine Katkı Sağlayacak

30 Kasım tarihinde kişisel Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamada Pavel Durov, Telegram’ın kripto girişiminin, merkezileşmenin önüne geçilmesi noktasında katkıda bulunacağını belirtti.

Açıklamasında FTX çöküşünü örnek göstererek merkezi kripto borsalarının taşıdığı riske dikkat çeken Durov, “Kripto para birimi kullanıcıları, herhangi bir üçüncü tarafa bağlı olmayan işlemlere ve kendi kendine barındırılan cüzdanlara geçmelidir.” dedi.

Durov, blok zinciri geliştiricileri için de bazı tavsiyelerde bulundu. Durov, “Geliştiriciler, geniş kitlelerin kolay anlayabileceği ve hayatına etki edebilecek ürünler üzerinde çalışmalı.” ifadelerini kullandı.

Telegram’ın merkeziyetsiz açık artırma platformu Fragment’in 5 haftada ve yalnızca 5 kişi tarafından geliştirildiğini belirten Durov, geçtiğimiz ay devreye alınan pazar yerinde, blok zincirinde tokenize edilmiş kullanıcı adları satışı ile şimdiden 50 milyon dolar değerinde Toncoin toplandığını belirtti.

SEC Baskıları Nedeniyle Rafa Kaldırılmıştı

Durov’un açıklaması, Telegram’ın TON blok zincirini mesajlaşma uygulamasına entegre etme konusuyla ilgili ilk resmi açıklama olarak da kabul edildi. The Open Network (TON) projesi, 2020 yılında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC’in baskılarının ardından rafa kaldırılmıştı.

TON ağının destekçilerinin FTX kripto para borsasının çöküşüyle darbe alan kripto projelerini desteklemek için 126 milyon dolarlık bir “kurtarma fonu” devreye aldığı da gelen haberler arasında yer aldı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.