ABD Senatosu Bankacılık Komitesi, iflas eden FTX kripto para borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried’i, Temsilciler Meclisi’nde ifade vermesinin sonrasındaki gün FTX ve Alameda’nın başarısızlığının hesabını vermesi talebiyle ifadeye çağırdı.

Bankacılık Komitesi, Sam Bankman Fried’in kripto para borsası FTX ve kardeş yatırım şirketi Alameda Research’ün çöküşü hakkında, Temsilciler Meclisi’ndeki ifadesinin sonraki günü- 14 Aralık tarihinde tanıklık etmesini istediğini bildirdi.

Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown tarafından imzalanan çağrı mektubunda, müşteri fonlarının açıkça kötüye kullanılması ve bir milyondan fazla alacaklıya borçlu olunan milyarlarca doların ortadan kaybolması konusunda açıklama beklendiği belirtti.

Mektupta, “FTX Trading LTD’nin çöktüğü esnadaki Kurucusu ve CEO’su ve Alameda Research’ün kurucusu, ana sahibi ve eski CEO’su olarak, her iki kuruluşun da en azından kısmen neden olduğu başarısızlığın hesabını vermelisiniz.” ifadeleri kullanıldı.

SBF İfade Vermeye Gelmezse Mahkeme Celbi Çıkarılacak

Avukat Mark Cohen aracılığıyla eski FTX CEO’suna iletilen mektupta en üst düzey Cumhuriyetçi senatör Pat Toomey ile iş birliği olduğu da belirtildi.

Komite Başkanı Brown davette, komite huzuruna davet edilen tanıkların gönüllü olarak hazır bulunduklarını belirterek, “Gelmemeyi seçerseniz Rütbeli Üye Pat Toomey ile birlikte ifadenizi zor almak için bir mahkeme celbi çıkarmaya hazırım.” ifadelerini kullandı.

Sam Bankman-Fried’e Türkiye saati ile 9 Aralık 01:00’e kadar süre verildiğini kaydeden Brown, SBF’nin iş birliği yapmamasının Kongre’ye saygısızlık olarak kabul edileceğini de belirtti.

Federal Savcılardan Manipülasyon Soruşturması

Bankacılık Komitesi’nin çağrı mektubunun yanı sıra federal savcıların, Sam Bankman-Fried hakkında manipülasyonla ilgili bir soruşturma yürüttüğü aktarıldı.

New York Times’in haberine göre ABD savcıları, SBF’nin bu yılın başlarında TerraUSD (UST) ve Luna (LUNA) kripto para birimlerinin fiyatlarını, işletmelerine fayda sağlamak amacıyla manipüle edip etmediği yönünde bir inceleme başlattı.

Henüz erken aşamada olduğu belirtilen soruşturmada “savcıların SBF tarafından herhangi bir suç tespit edip etmediğinin” veya müfettişlerin SBF’nin TerraUSD ve Luna yatırımcılarını ne zaman araştırmaya başladığının bilinmediği aktarıldı.

Haberde SBF’nin çeşitli kanallarda yaptığı açıklamalarda, “herhangi bir piyasaya manipülasyonunun farkında olmadığını ve kesinlikle manipülasyona girme niyetinde olmadığını” söylediği ifadelere de yer verildi.

Kasım ayında iflas eden ve kripto para dünyasına büyük bir darbe vuran FTX kripto para borsasının çöküşü ile ilgili ABD Adalet Bakanlığı’nın ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun da çöküşün öncesinde bir soruşturma başlattığı biliniyordu. ABD’deki soruşturmalara ek olarak Bahamalar’daki yetkililerin de merkezi orada bulunan FTX Digital Markets ile ilgili incelemelere devam ettiği kaydedildi.

SBF’nin Bankacılık Komitesi’nin davetine ne yanıt vereceği merak edilirken Meclis Mali Hizmetler Komitesi’nin kıdemli üyeleri tarafından SBF’nin ifade vermesini gerektirecek bir mahkeme celbi çıkarmayı düşündüğü de aktarıldı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.