Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından FTX’in çöküşü sonrasında dijital varlıklarla ilgili yeni bir gelişme kaydedildi. FTX’in iflasının olumsuz etkilerinin NFT’lere sıçradığı ve FTX destekli NFT’lerin görüntülenmesinde problem olduğu bildirildi.

7 Aralık tarihinde Solana ekosistemindeki önde gelen mühendislerden olan jac0xb.sol tarafından paylaşılan bir Twitter gönderisinde, dijital varlıkların orijinal sanat yerine boş resimler gösterdiği ve FTX destekli NFT’lerin meta verilerinin ortadan kaldırıldığı belirtildi.

Solana mühendisi, FTX’te basılan NFT’lerin Web2 uygulama programları aracılığıyla oluşturulduğunu ve bunun da NFT’lerin görüntülenememesine yol açtığını ifade etti.

FTX kripto para borsasının iflasının ardından NFT sahiplerinin NFT’leri görmeye devam edebilmesi için alan adının FTXus’a yönlendirildiğini belirten jac0xb.sol, şaşırtıcı bir şekilde dijital koleksiyonların kripto cüzdanlarında görüntülenemediğini veya NFT platformlarında listelenemediğini belirtti.

Solana mühendisi ayrıca FTX NFT’lerini görüntülemek isteyen NFT sahiplerinin yeniden yapılandırma iflas takip sayfasına yönlendirildiğini de dile getirdi.

Sektör Uzmanları NFT Meta Veri Sorununu Tartışıyor

FTX kripto para borsasının çöküşü sonrasında FTX destekli NFT varlıklarda yaşanan sorunlarla ilgili olarak jac0xb.sol, kripto para borsasının iflasından çıkarılması gereken dersler olduğunu söyledi. Solana mühendisi ayrıca AWS veya Google Cloud platformları gibi merkezi hizmetlere güvenen şirketlerle ilgili endişelerini dile getirdi.

NFT sektörü uzmanları yakın zamanda blok zinciri dışında barındırılan dijital koleksiyon varlıkları ile ilgili fikirlerini paylaşmak üzere bir araya gelmişti.

Düzenlenen forumda Protocol Labs Web3 depolama yöneticisi Jonathan Victor ve Rarible kurucu ortağı Alex Salnikov, teknik olarak tokenlerin başka bir yerde saklandığını açıkladı.

Veri saklama konusunda fikir alışverişinde bulunan üst düzey yöneticiler, lider blok zincirlerinin boyutunun genellikle çok sınırlı olduğuna değinerek blok zinciri üzerinde veri saklamanın daha pahalıya mal olduğunu ifade etti.

FTX kripto para borsasının çökmesine ve sayısız alacaklının mağdur olmasına rağmen NFT endüstrisinin kriptoya olan güveninin zedelenmemesinin de dikkat çekici olduğu belirtildi.

Sektör uzmanlarının NFT sektörünün eninde sonunda toparlanacağına dair olumlu düşünceler taşıdığı ifade edilirken yöneticilerin, NFT topluluğunun koleksiyonlarına daha fazla yarar sağlamaya odaklanmasının önemini vurguladığı aktarıldı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.