Sosyal medya platformu Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, tartışmalara yol açan mavi tik sahibi onaylı hesaplar ile ilgili açıklama yaptı. Musk, halihazırda onaylanmış olan hesapların mavi tiklerinin kaldırılacağını söyledi.

Ünlü milyarder Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından başlayan mavi tik krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Musk, birkaç ay içerisinde mavi onay işaretlerinin kaldırılacağını söyledi.

Hemen her konuda olduğu gibi bu kez de Twitter hesabından paylaşımda bulunarak mavi tiklere ilişkin bilgi paylaşan Musk, “Birkaç ay içerisinde tüm mavi tikleri kaldıracağız. Onay işaretlerinin verilme biçimleri yozlaşmış ve saçmaydı.” dedi.

Musk söz konusu açıklamayı, Founders Fund yöneticisi Mike Solana’nın paylaştığı bir Twitter gönderisi üzerine yaptı.

Solana, hesabındaki mavi tik işaretinin üzerine tıkladığında “Bu eskiden onaylanmış bir hesap. Geçerli olabilir veya olmayabilir.” şeklinde bir açıklama gördüğünü ekran görüntüsü ile paylaştı.

Musk’ın mavi tiklerle ilgili planını, Solana’nın gönderisine yanıt olarak paylaştığı görüldü.

Mavi Tik Doğrulaması İçeren Twitter Blue Aboneliği Geri Geldi

Geçtiğimiz günlerde Twitter Blue abonelik modeli ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hesaplara mavi tik verilmesini içerecek şekilde genişletilen Twitter Blue aboneliğinin yeniden devreye alındığı kaydedildi.

Mavi tik, Musk’ın Twitter’ı satın almasından önce kullanılmaya başlanan ve kuruluşların ve kullanıcıların aktif, gerçek ve dikkate değer hesaplar olduğunu doğrulayan bir onay işareti olarak veriliyordu.

Twitter’ı satın almasının ardından Musk, mavi tikli onay işaretini, reklamsız içerik görüntüleme gibi özellikler içeren ücretli Twitter Blue aboneliği planına dahil etmeye karar vermiş ancak bazı ünlü hesapları taklit eden sahte hesapların türemesi ve krize yol açması sonrasında bu özelliği yayından kaldırmıştı.

Twitter Blue abonelik planı, sıkıntılı bir döneminden ardından pazartesi günü yeniden devreye alındı. Yeni plana göre kullanıcılar, ayda 8 dolar karşılığında mavi tik onay işareti, daha az reklam, gönderilerde öne çıkarılma ve başka bir dizi özellikten faydalanabiliyor.

Mavi Tik Onay İşareti İçin Güvenlik Önlemleri

Tartışmalı bir gelir modeli olarak görülen Twitter Blue abonelik planının çalışmasıyla ilgili çalışmalar halen devam ediyor gibi görünüyor.

Eskiden verilmiş mavi tiklerin güvenilirliğinin sorgulanmasının yanı sıra yeni verilecek mavi tikler için de bir dizi güvenlik önleminin devreye alındığı belirtiliyor.

Twitter’ın Twitter Blue satın almadan önce kullanıcılardan telefon numaralarının doğrulanmasını istediği ve ayrıca planı satın almadan yedi gün önce kullanıcı adlarını, profil adlarını veya resimlerini değiştirmeme şartı getirdiği görülüyor.

Ayrıca ödeme yapan abonelerin bu tanımlayıcılardan herhangi birini değiştirmesi durumunda, söz konusu bilgilerin doğrulanmasına kadar mavi tik işaretinin kaldırılma ihtimali bulunduğu da Twitter’dan gelen haberler arasında yer alıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.