44 milyar dolar karşılığında ünlü milyarder ve iş insanı Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, yeni bir kriz ile gündeme geldi. Sosyal medya platformu Twitter’ın aralarında New York Times ve CNN gibi kuruluşlarda çalışan çok sayıda gazetecinin hesabını askıya aldığı belirtildi.

Perşembe akşamı gerçekleşen olayda herhangi bir uyarı veya açıklama yapılmadan aralarında CNN, Washington Post ve New York Times gibi önde gelen yayın kuruluşlarında çalışan bir dizi muhabirin hesabının askıya alındığı aktarıldı.

Hesapların askıya alınması, Elon Musk’ın şirketi devralmasından bu yana ivme kazanan açık kaynaklı bir sosyal medya alternatifi olan Mastodon’un Twitter hesabının kapatılması kararının ardından geldi.

Askıya alınan gazeteci hesaplarının, yakın zamanda Musk’ın özel jetinin hareketleri hakkında halka açık verileri paylaşan bir bot hesabı olan @ElonJet isimli Twitter hesabını askıya almasıyla ilgili makaleler yayınladığı belirtildi. Mastodon hesaplarına giden bağlantıların da platformda yasaklanmış olduğu ve “potansiyel olarak zararlı” şeklinde işaretlendiği aktarıldı.

Hesapları askıya alınan muhabirler arasında CNN’den Donie O’Sullivan, New York Times’tan Ryan Mac, Washington Post’tan Drew Harwell, Intercept’ten Micah Lee ve gazeteci Aaron Rupar bulunuyor.

Elon Musk: “Suikast Koordinatları Yayınladılar”

Gazetecilerin Twitter hesaplarının hiçbir uyarı yapılmadan askıya alınması sonrası Elon Musk, kişisel hesabından iddialara yanıt verdi.

Musk, kişisel bilgileri internet üzerinden ifşa ettikleri (doxxing) için bu hesapların askıya alındığını belirtti. Musk, “Herkes için geçerli olan doxxing kuralları gazeteciler için de geçerlidir.” ifadelerini kullandı.

Hesapları askıya alınan gazetecilerin Twitter’ın hizmet şartlarını doğrudan ihlal ettiğini belirten Musk, “Gerçek zamanlı konumumu yani resmen suikast koordinatlarını yayınladılar.” dedi.

Gazetecilerden Twitter’ın Hesapları Askıya Alma Kararına Tepki

Twitter’ın hesapları askıya almasının ardından New York Times’tan teknoloji muhabiri Ryan Mac, hesabı askıya alınmadan önce kendisine “uyarı verilmediğini” ve hesabının “kalıcı olarak askıya alınmasının” gerekçesi hakkında şirketten bir bildirim yapılmadığını belirtti.

CNN ise yaptığı açıklamada “Twitter’ın artan istikrarsızlığı ve oynaklığı, platformu kullanan herkes için inanılmaz derecede endişe verici olmalı.” dedi.

Olayların ardından Elon Musk, “Bütün gün beni eleştirmeniz sorun değil ancak gerçek zamanlı konumumu ifşa etmek ve ailemi tehlikeye atmak sorun.” şeklinde bir Twitter gönderisi ile iddialara tepki gösterdi.

Elon Musk’tan Gazeteci Hesaplarının Geri Verilmesi İçin Anket

Twitter topluluğu ile oldukça sık iletişime geçen Elon Musk’ın ayrıca gazetecilerin hesabının askıya alınması kararının iptali için bir anket yayınlaması da dikkat çekti. Hesapların askıya alınması kararının iptalinin hemen mi yoksa 7 gün içerisinde mi uygulamaya geçirilmesi ile ilgili ankette şu ana kadar 1 milyon 468 bin oy kullanıldığı kaydedildi.

An itibarıyla 19 saatlik süresi kalan ankette şu anki sonuçlara göre kullanıcıların yüzde 59.4’ünün “hemen” ve yüzde 40,6’nın “7 gün içerisinde” seçeneğini işaretlediği görülüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.