NFT sektörü bu yıl yaşanan ciddi erimeye rağmen cazibesini korumaya devam ediyor. Alman otomobil devi Mercedes Benz NFT sektöründeki yatırım düzeyini artırmaya ilgi duyduğunu ifade eden en son lider marka oldu. Otomobil üreticisi, NFT ve Metaverse ile bağlantılı bir marka tescili için başvuruda bulundu.

Mercedes Benz NFT ve Metaverse Patentlerini Dosyaladı

Marka tescili konusunda uzman bir avukat olan Mike Kondoudis, Twitter hesabından dün paylaştığı bir tweet’te, Mercedes Benz’in 14 Aralık’ta Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Tescil ofisine NFT ve Metaverse ile ilgili bir marka tescili başvurusunda bulunduğunu teyit etti.

NFT patent başvuruları, Metaverse’de sanal ürünler pazarlamayı planlayan Mercedes-Benz tarafından yapıldı. 1926 yılında kurulan Mercedes Benz, Alman lüks ve ticari araç otomotiv markası olarak biliniyor. Mercedes-Benz, “Mercedes Benz”, “Mercedes”, “S-Serisi”, “G-Serisi” ve “Maybach” için Metaverse ve NFT amaçlı bir marka tescili başvurusunda bulundu.

Aktarılan verilere göre, otomotiv markası hayvan kürkleri, halılar, kilimler, paspaslar, valizler, cüzdanlar, giysiler, ayakkabılar, şapkalar, gözlükler, güneş gözlükleri, mücevherler, akıllı saatler, spor malzemeleri ve ekipmanları dahil olmak üzere sanal ürünler piyasaya sürmeyi ve bunları sanal dünyalarda açık artırmaya çıkarmayı planlıyor.

Ayrıca Mercedes Benz, sanal ürünleri için değiştirilemez token (NFT) toplama ve pazaryeri platformu piyasaya sürmeyi hedefliyor. Dev otomobil şirketi bunlara ek olarak, küresel bir bilgisayar ağı aracılığıyla çevrimiçi topluluk üyeleri için dijital bir para birimi sağlamak da dahil olmak üzere kripto işlemleri ve finansal hizmetler sunmayı amaçlıyor.

Mercedes Benz’in NFT Hamleleri

Mercedes-Benz’in daha önce de birçok kez NFT sektörüne yatırım yaptığı biliniyor. Bu yılın başında birçok lüks ve otomotiv markası, NFT alanında faaliyet gösteren dünya çapındaki sanatçıların çalışmalarını sergileyen bir dijital sanat platformu olan Art2People ile bir NFT koleksiyonu üretmek için iş birliği yapmıştı.

O dönemde NFT koleksiyonunda Roger Kilimanjaro, Antoni Tudisco, Klarens, Charlotte Taylor, Anthony Authie ve Baugasm gibi tanınmış sanatçılar tarafından oluşturulan dijital sanat eserleri sergileniyordu. Bu sanatçılar, çeşitli dijital ortamlar kullanarak Mercedes-Benz G-Serisi markasını kendilerine özgü bir şekilde yorumladı. Bunun arkasındaki amaç, G-Serisi hayranlarının farklı dünyaları ile genişleyen NFT meraklıları topluluğu arasında bir bağlantı kurmaktı.

Mercedes-AMG Petronas F1 Takımı ve batan kripto para borsası FTX, nisan ayında ücretsiz olarak talep edilebilen Ticket Stubs NFT’leri piyasaya sürdü. Değiştirilemez tokenler, bir Mercedes-AMG Petronas yarış biletinin sanatsal illüstrasyonunun yanı sıra dünyanın popüler sanatçıları tarafından yapılan nadir (Rare) NFT’lerden oluşuyordu. Ancak Mercedes, iflas başvurusunda bulunan ve kripto piyasasında bir erimeye sebep olan kripto borsası FTX ile Formula 1 sponsorluk anlaşmasını geçtiğimiz ay askıya aldı.

BMW De Yakın Zamanda Patent İçin Başvuruda Bulundu

Mercedes Benz ile rekabet eden lüks otomobil markası BMW de yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Tescil Ofisi’ne marka tescili için başvuruda bulundu. Sunulan veriler, BMW’nin Metaverse sanal araçlardan oluşan bir koleksiyon yayınlamayı planladığını gösteriyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.