En büyük yatırım yönetimi şirketlerinden biri olan Fidelity Investments, NFT’ler, Metaverse ve kripto para birimleri ile ilgili ticari marka başvurusunda bulundu.

Web3 endüstrisinde daha aktif olmak için çalışmalarını sürdüren finans şirketi Fidelity’nin 21 Aralık tarihinde ABD Patent Ticari Marka Ofisi’ne üç ticari marka başvurusu yaptığı ve bu sayede kriptoya ilgi gösteren finans şirketleri listesine adını yazdırdığı belirtildi.

Ticari marka başvurularının ana odak alanlarından birinin Metaverse olduğu kaydedildi. Başvuruda şirketin, Metaverse içinde emeklilik fonları, yatırım fonları, finansal planlama ve yatırım yönetimi gibi çeşitli yatırım hizmetleri sunmayı planladığı bilgisine yer verildiği öğrenildi.

Şirketin ayrıca fon transferleri, e-fatura ödemeleri gibi sanal ödeme yöntemlerini entegre etmeyi ve Metaverse ve diğer dijital dünyalarda kredi kartlarının kullanımını sağlamayı düşündüğü ifade edildi.

Fidelity’nin Metaverse için eğitim hizmetleri planladığı da belirtildi. Şirketin sunacağı hizmetler arasında Metaverse evreninde verilecek dersler ve atölye çalışmaları olduğu kaydedildi. Şirketin ayrıca sanal dünyada yatırım ve finansal hizmetlerin pazarlanması üzerine seminerler ve konferanslar düzenlemeyi düşündüğü ifade edildi.

Fidelity’nin NFT ve Kripto Para Birimleri İle İlgili Planları

Üç ticari marka başvurusunda bulunan Fidelity’nin odaklandığı alanlardan bir diğerinin kripto para birimleri olduğu görüldü.

Başvuru dosyasından elde edilen bilgilerde, şirketin Metaverse evreninde yatırım ve yönetim ile birlikte kripto cüzdan hizmeti vermeyi planladığı kaydedildi. Fidelity’nin ayrıca dijital para birimleri ile yapılan ödemelerin yönetilmesi alanına da odaklandığı aktarıldı.

Fidelity’nin diğer odak noktasının ise NFT’ler olduğu belirtildi. Yatırım yönetimi şirketinin, NFT’lerin alım satımında kullanılacak bir çevrimiçi pazara sahip olmak istediği kaydedildi. Başvuruda, bu hizmetin ne şekilde verileceğine dair detaylı bilginin yer almadığı aktarıldı.

Başvuru dosyası şirketin, bu yıl kripto endüstrisini sarsan ve bitmek bilmeyen ayı piyasasından etkilenmediğini gösterdi. FTX kripto para borsasının çöküşü ile kripto alanına yatırım yapmaktan vazgeçen finans şirketlerinin aksine Fidelity’nin kripto yol haritasında ilerlemeye niyetli olduğu görüldü.

Fidelity, Dijital Varlıkları Hızlı Benimsiyor

Fidelity’nin diğer büyük yatırım şirketlerine kıyasla dijital varlıkları benimsemede daha hızlı hareket ettiği biliniyor. Bu doğrultuda dijital varlık ekibini 500 kişiye çıkarmak için çeşitli adımlar atan ve kripto ürün yelpazesini genişletmek için hareket eden şirketin faaliyetleri, ABD senatörlerinden de tepki alınmasına neden olmuştu.

Senatörler geçtiğimiz ay, sektörün değişken doğası nedeniyle şirketi, başlattığı Bitcoin emeklilik ürünleri konusundaki konumunu yeniden gözden geçirmeye davet etmiş ancak Fidelity, Bitcoin arayışını savunarak yanıt vermişti. Şirket, kripto sektöründeki son olayların yalnızca bir takım standartlara ve koruma önlemlerine olan ihtiyacı gözler önüne sergilediğini belirtmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.