Yazılım şirketi MicroStrategy kurucusu ve eski CEO’su Michael Saylor, Bitcoin yatırımlarına devam ediyor. Önce bir miktar Bitcoin satışı yapan MicroStrategy, sattığı miktardan çok daha fazla sayıda Bitcoin satın aldığını açıkladı.

22 Aralık tarihinde MicroStrategy’nin 11,8 milyon dolar karşılığında 704 Bitcoin satışı yaptığı belirtildi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderilen yakın tarihli belgede şirket, 704 adet Bitcoin satışının vergi raporlama gereklilikleri nedeniyle gerçekleştirildiğini açıkladı.

Şirketin yatırım yapmaya başladığından bu yana Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş göze alındığında bu hamlenin, şirketin vergi yükümlülüklerini yerine getirmesine yardımcı olabileceği belirtildi.

Açıklamada, “MicroStrategy 22 Aralık 2022’de ücretler ve masraflar hariç, Bitcoin başına ortalama 16.776 dolarlık bir fiyatla yaklaşık 11.8 milyon dolarlık nakit gelir karşılığında yaklaşık 704 Bitcoin sattı. MicroStrategy, bu işlemden kaynaklanan sermaye kayıplarını, yürürlükteki vergi avantajı sağlayabilecek federal gelir vergisi kanunları kapsamında mevcut olduğu ölçüde önceki sermaye kazançlarına aktarmayı planlamaktadır” denildi.

Bitcoin satışının MicroStrategy’nin bu alandaki tek yatırım kararı olmadığı öğrenildi. Şirketin 1 Kasım ile 21 Aralık tarihleri arasında 42,8 milyon dolar karşılığında 2 bin 295 Bitcoin satın aldığı kaydedildi. Yazılım şirketinin 24 Aralık’ta ise 13,6 milyon dolara 810 Bitcoin daha satın aldığı ifade edildi.

Kurumsal yazılım şirketinin dijital varlıkları arasında an itibarıyla 132 bin 500 Bitcoin bulunduğu ve söz konusu Bitcoin’lerin güncel değerinin 2,2 milyar doların üzerinde olduğu belirtildi.

ABD’de Bitcoin satın alımı yapan ve bilançosuna ekleyen ilk halka açık şirket olan MicroStrategy, 2020 yılından beri Bitcoin stratejisini desteklemek için milyarlarca dolar borç almıştı. An itibarıyla MicroStrategy, bilançosunda diğer halka açık şirketlerden daha fazla miktarda Bitcoin bulunduruyor.

MicroStrategy’nin Bitcoin Varlığı Ayı Piyasasından Nasibini Aldı

En büyük Bitcoin yatırımcılarından biri olmasına rağmen MicroStrategy’nin Bitcoin varlıkları, dijital para biriminin bu yıl yaşadığı değer kaybından nasibini aldı.

Elindeki tokenlerin her birine yapılan ödemenin ortalama 30 bin 397 dolar olduğu belirtilirken Bitcoin, geçen yıldan bugüne yaşadığı yüzde 65 civarındaki değer kaybı ile CoinMarketCap verilerine göre an itibarıyla 16 bin 550 dolardan işlem görüyor.

Haziran ayında şirket, Bitcoin tarafından teminatlandırılmış 205 milyon dolarlık bir kredinin marj çağrısı yapıldığına dair raporları yalanlamış ve CEO koltuğundaki Saylor, ağustos ayında görevinden ayrılarak yönetim kurulu başkanlığına devam etme kararı almıştı. CEO’luk görevinden istifa ettiği sırada Saylor, şirketin Bitcoin satın alma stratejisine daha fazla dikkat edileceğini belirtmişti.

Eski CEO Saylor, istifasının ardından vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla karşı karşıya kalmış ve ABD Washington Başsavcısı Karl Racine, yüz milyonlarca dolarlık vergi kaçırılması konusunda şirketin Saylor’a yardım ettiğini iddia etmişti.

MicroStrategy eylül ayında, 500 milyon dolarlık A sınıfı şirket hissesi satarak Bitcoin alımlarını destekleme kararı almıştı.

SEC’e gönderilen son belgeye göre şirketin, Bitcoin yatırımcılarını desteklemek için yaklaşık 46,4 milyon dolar değerinde şirket hissesi sattığı kaydedildi.

MicroStrategy’nin önümüzdeki dönemde Bitcoin satın alımları ile ilgili ne yönde karar vereceği merakla bekleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.