Bitcoin Ne Zaman Yükselir? Acı tatlı 2022 bilançosunu kapatırken 48.000 dolardan 15.500 dolara düşen ve yılı düşük seviyelerden kapatacak olan Bitcoin gibi ana akım kriptolar ve altcoinler için oldukça mücadeleleri bir yıl oldu. Siber saldırılardan, iflas eden kripto borsalarına, kredi kuruluşlarına ve madencilere kadar birçoğu yatırımcılara zarar verirken aslında kripto endüstrisi adına ilerisi için de sağlıklı adımlar atılması gerektiği ve ciddi düzenlemelere ihtiyaç olduğunu gösterdi ve bu süreci başlattı. Yeni yılda yeni yapılanmayla dijital varlıklara güvenle yatırım yapılmasını diliyoruz.

Borsalara gelirsek, Asya Pasifik borsaları son günde Güney Kore Kospi’deki yüzde 2’lik düşüş haricinde geneli artı ile kapatmaya hazırlanıyor. ABD vadelileri dünkü yükseliş sonrası hafif kâr satışlarıyla düne paralel açıldı.

Brent 83.70, WTI 78.70, Altın 1.820 dolardan, Eurusd 1.0645 puandan ve Bitcoin 16.500, Ethereum ise stabil 1.190 dolardan işlem görüyor.

Ekonomik Veriler Beklenti Önceki

10:00 GBP Nationwide Konut Fiyat Endeksi %2,3 %4,4

12:30 GBP Birleşik Krallık-Erken Kapanış

12:30 NZD Yeni Zelanda-Erken Kapanış

12:30 AUD Avustralya-Erken Kapanış

17:45 USD Chicago PMI Endeksi 40,0 37,2

Kripto Para Haberleri

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası dijital Türk lirası ağı üzerinden ilk işlemleri başarıyla tamamladıklarını açıkladı.

Fiji Pasifik Adaları’nda Bitcoin destekçisi Başbakan seçimde kazanarak göreve başladı.

Robinhood hisseleri için BlockFi ve FTX tarafından yapılan çekişmeli talebin mahkeme tarafından tarafsız bir emanet hesap veya komisyoncuya geçebileceği belirtildi.

Alameda Research’e bağlı 30 kripto para cüzdan transferlerinin 1.7 milyon doların üzerinde olduğu belirlendi. Transferlerin çok farklı işlem yoluyla yapılması büyük bir şüphe uyandırdı.

Chainalysis raporuna göre 2022 yılının en büyük 10 kripto siber saldırıları 2.1 milyar dolara ulaştı.

Stablecoin protokolü olan ve Vader Protocol-USDV üreten uygulamanın kapatılacağı bildirildi.

Eski bir Çin MB çalışanı tarafından yapılan açıklamaya göre dijital yuan e-CNY’e olan talebin düşük kaldığı ve 2 yılda 14 milyar dolar seviyesine ulaşılabildiği ifade edildi.

Sam Bankman’ın FTX iflasından önce Beyaz Saray’da Biden’ın kıdemli danışmanlarıyla 4 kez bir araya geldiği öğrenildi.

Microstrategy 2 bin 501 Bitcoin alarak 2,1 milyar dolara tekabül eden BTC adedini 132.500’e yükseltmiş oldu.

NBER araştırmasına göre, kripto borsalarındaki işlemlerin 4’te 3’ünün fiktif işlemler olduğu belirlendi. Araştırmada, işlem gerçekliğini belirlemek için istatistik ve davranış kalıpları izlendi. Wash Trading olarak adlandırılan işlem aynı fiyattan alım-satımları içeriyor.

Çin hükümeti devlet kalkınma politikasına bin 400’den fazla faaliyet gösteren blockchain teknolojisini de dahil etti.

BMW, blockchain tabanlı müşteri sadakat programını başlatmak için BNB Chain veCoinwebi ile işbirliği yapacak. Program, manuel oto finansman işlemlerini otomatikleştirerek günlük operasyonları hızlandırıp katkı sağlayacak.

Çin’in Fuzhou şehrinde eksi Komünist Parti sekreteri kendisine yöneltilen suçlamaları kabul ederek 2017-2021 yılları arasında Bitcoin madencilerine yardım suçunu kabul etti.

Tüm bu gelişmeler ışığında 30 Aralık 2022 için Bitcoin ne zaman yükselir? sorusunun yanıtı şu şekilde görünüyor:

Bitcoin Ne Zaman Yükselir? – BTC/USD

Bitcoin Ne Zaman Yükselir? Gün içi 16.150 desteğine çekilmesini beklediğimiz Bitcoin oldukça sıkışık hareket ediyor. Saatlik grafiklerle sınırlı kalan tepkiler 150 puandan öteye gidemiyor. 17.000 dolar altında kaldığı müddetçe aşağı baskılanacak olan BTC ancak ani bir yükselişle bu gidişatı sona erdirebilir. Yoksa yeni yılla birlikte yeni alt fiyatları konuşuyor olacağız. Yılı hangi fiyattan noktalayacağını izlerken, Ocak ayıyla birlikte bu tabandan kurtulma olasılığını yüksek buluyoruz. Eninde sonunda aşırı satışın alıma dönmesi beklentisini taşıyoruz.

Bitcoin Ne Zaman Yükselir?

Destek Seviyeleri 16.155 – 15.720 – 15.075

Direnç Seviyeleri 17.185 – 17.600 18.265

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Solana Coin Yorum – SOL/USD

Aşırı baskı sonrası SOL/USD çifti, yeni güne 10.80 dolara pik hareketiyle başladı. Günlük değerlerin aşırı satışta taban seyri bu hareketle alıma geçerek noktalanmış oldu. Solana bu seviyede başarılı taban oluşturursa yükseliş için ilk adımı atmış olacak. 1D-W-M grafiklerinde kısa-orta vadeli indikatörler aşırı satış bölgesinde tabana oturdu. Buradan sonra yatay veya direkt yükseliş beklenebilir. Günlük görünüm MACD haricindeki göstergeler al sinyali vererek yukarıya döndü. Haftalık görünümde herhangi bir değişiklik olmadı. Bir müddet izlenerek pozisyonların yönü tayin edilebilir.

Solana Coin Yorum

Destek Seviyeleri 8.70 – 7.25 – 4.90

Direnç Seviyeleri 11.460 – 15.35 20.50

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Santos FC Fan Token Yorum ve Teknik Analizi – SANTOS/USD

Santoc Token 7.50 dolar altında eski dibi olan 3.50 dolara kadar geriledi. Kripto varlığın aylık görünümü satışların üçte iki oranında azaldığını ve 3.25 dolardan tepki gelebileceğini işaret ediyor. Şayet 3.25 dolardan destek bulamazsa 2.75 dolara düşüş gerçekleşebilir. İşlem hacmi olumlu ilk gelişme olurken, fiyatların piyasa paralelliğinde de olsa sıkışıp kalması varlığı yukarı yönde destekliyor. Orta vade hedeflemeler için 6.40 doların üzerinde kalıcılık sağlaması gerekiyor. Günlük indikatörler pozitif uyumlu haftalıklar ise kısmen alışa döndü.

Santos FC Fan Token Fiyat Analizi

Destek Seviyeleri 3.95 3.252.75

Direnç Seviyeleri 5.15 6.55 – 8.00

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Serum Yorum ve Teknik Analiz – SRM/BUSD

Taban arayışındaki SERUM/BUSD çifti arz fiyatına düşerek yeni dipleri test edeceğe benziyor. Satışların FTX’e bağlı olarak 2 aydır yoğunlaştığı ve yatırımcı tabanının da değiştiği gözleniyor. Satışlara rağmen aylık kısa vade göstergeler al sinyali üretti. Orta vadeli değerler aşırı satış tabanında yer alıyor. Kripto varlık için destekleyici haberler gelirse yeni tabanla birlikte umut verici gelişmeler yaşanabilir. Para piyasalarında her an her şeyin olabileceğini hatırlatarak, satışları da karşılayan alıcılar olduğunu göz ardı etmeyelim.

Serum Fiyat Analizi

Destek Seviyeleri 0.1140 – 0.1070 – 0.990

Direnç Seviyeleri 0.1740 – 0.2140 – 0.2635

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Frontier Yorum ve Teknik Analizi – FRONT/BUSD

Halka arzdan 3 ay sonra kademeli artış gösteren hacim tüm piyasa koşullarında dinamik kaldı. Başladığı seviyenin altında işlemlerine devam eden kripto varlığın yeni tabanı için tahminde bulunmak anlamsız olacağı için stabil kalacağı fiyatlarda çıkarım yapılabilir. Haftalık grafikte para girişiyle birlikte MACD desteğini alan FRONT/BUSD çifti taban fiyatlardan tepkiye yöneldi. 0.2490 doların üzerinde yeni bir trende dönüşmesi beklenebilir. Piyasa katılımı bu hafta ortalama seviyenin üzerinde performans gösterdi. Kâr satışları etkili olmazsa yükseliş başlayabilir.

Frontier Fiyat Analizi

Destek Seviyeleri 0.1755 – 0.1635 – 0.1555

Direnç Seviyeleri 0.2040– 0.2495 – 0.2845

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Lazio Fan Token Yorum ve Teknik Analizi – LAZIO/USDT

Haftalık grafiğe göre taban buduğunu söyleyebileceğimiz LAZIO/USDT çiftinde para çıkışı son bulmuş durumda. Hacmin de paralellik gösterdiği ancak göstergelerin hâlâ satışta olduğu görülüyor. 3 dolardan yukarı hareket etmesini beklediğimiz LAZIO beklenen hareketi gerçekleştiremezse 2.30 dolar ve altına doğru yolculuk başlayabilir. Aylık hacim ¼ oranında azalarak pozitif bir adım attı. Önümüzdeki 2 hafta boyunca tam bir netlik kazanması beklenebilir.

Lazio Fan Token Fiyat Analizi

Destek Seviyeleri 3.00 – 2.30 1.70

Direnç Seviyeleri 3.65 4.60 – 5.00

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

First Bitcoin Yorum ve Teknik Analizi – BIT/USD

Haftalık 200 günlük MA seviyesi olan 0.0115 dolar altında zayıflayan BIT/USD çiftinin indikatörleri uyumsuz. Günlük bazda satıcılı seyir devam ediyor. 1H grafik tepki alımıyla yükselirken uzun soluklu olmasını beklemiyoruz. Aylık ve haftalık görünüm düşüşün devam edebileceğini gösteriyor. Satış baskısı devam etmesin ve short pozisyonların ağırlığını koruduğu bir salınımla 0.005430 dolardaki gapi kapatması beklenebilir. Aksi takdirde kısır bir döngü içinde dönüp durur.

First Bitcoin Fiyat Analizi

Destek Seviyeleri 0.00940.0085 – 0.0067

Direnç Seviyeleri 0.0105 – 0.0115 – 0.0167

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.