İflas eden FTX kripto para borsasının kardeş şirketi Alameda Research’e ait kripto cüzdanlarda gerçekleşen şüpheli işlemler neticesinde 1.7 milyon dolar değerinde kripto paranın izinin kaybettirildiği belirtildi.

Kripto araştırma şirketi Arkham tarafından paylaşılan bilgilere göre yaklaşık 1 ay boyunca sessiz kalan cüzdanlarda hareketlilik yaşandığı ve bu cüzdanlardan çıkan kripto paraların mikserler vasıtasıyla birçok cüzdana aktarıldığı kaydedildi.

Cüzdan hareketliliğinin ilk olarak bazı tokenlerin Ether ve USDT’ye çevrilmesiyle başladığı belirtildi. Daha sonra Ether ve USDT’lerin kripto mikserlerine taşındığı ve Ether transferlerinin 200 bin ve 50 bin dolarlık paketler halinde gerçekleştiği kaydedildi.

Birçok tokenin USDT’ye çevrildiği ifade edilirken 800 bin dolarlık USDT’nin mikserler aracılığıyla, 400 bin dolarlık USDT’nin ise başka yollarla yıkandığı kaydedildi. 200 bin dolarlık USDT’nin de köprüler aracılığıyla Bitcoin ağına taşındığı ifade edildi.

Gelen bilgilere göre yıkanan kripto paraların dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

270.5 ETH (ChangeNOW mikseri)

800.000 USDT (Fixedfloat mikseri)

200.000 USDT (Curve SynthSwap ile Bitcoin’e)

200.000 USDT (Airswap aracılığıyla)

200.000 USDT (diğer kripto mikserler aracılığıyla)

1.7 Milyon Dolarlık Kriptonun Yıkandığı Olayın Arkasında SBF Mi Var?

1.7 milyon dolar değerinde kripto varlığın mikserler aracılığıyla izinin kaybettirilmesi olayı ile ilgili olarak Arkham, “Bu, kötü niyetli bir çalışan veya bir tür ihlalse bile oldukça kapsamlı bir hareketti.” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Alameda Research cüzdanlarındaki şüpheli hareketler, kripto topluluğu içerisinde çeşitli yorumlara yol açtı. FTX kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmasını takiben yaşanan olayın arkasında SBF’nin olabileceği yorumları yapıldı.

Çok sayıda kripto varlığın hareket etmesi akıllara FTX’in iflas ettiği gün yaşanan hacklenme olayını da getirdi. FBI’nın, FTX kripto para borsasının hacklenmesi ile ilgili soruşturma başlattığı biliniyor.

CoinDesk verilerine göre Kasım ayında 140 milyon dolarlık varlığı bulunan Alameda Research’ün an itibarıyla 112 milyon dolar değerinde kripto para birimine sahip olduğu belirtildi.

FTX’in Sahibi Olduğu Liquid Müşteri Fonlarını Ödeme Hazırlığında

FTX davası ile ilgili gelen haberler arasında FTX’in sahibi olduğu Japon finansal teknoloji şirketi Liquid’in ödeme planları da yer aldı.

Liquid, müşteri fonlarının geri ödenmesine dair planlarını açıkladı ve FTX Japan ve Liquid Japan hesapları olan kullanıcılara özel bir iade süreci planlandığını belirtti.

Liquid’in fonların geri ödenmesi planının, FTX müşterilerinin açtığı toplu davadan bir gün sonra açıklanması dikkat çekti.

3.5 Milyar Dolarlık FTX Müşteri Varlığı Bahamalar Düzenleyicisinin Kontrolünde

Perşembe günü yapılan bir açıklamaya göre Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu’nun 12 Kasım tarihinden bu yana 3.5 milyar dolardan fazla FTX müşteri varlığını elinde tuttuğu öğrenildi.

Güvenlik endişeleri sebebiyle alınan kararla ilgili komisyon yaptığı açıklamada fonların, koruma amacıyla Komisyon tarafından kontrol edilen dijital cüzdanlarda saklandığı ifade edildi.

Varlıkların, Bahamalar Yüksek Mahkemesi tarafından FTX müşterilerine ve alacaklılarına iade emri verilene kadar komisyonun kontrolünde kalacağı belirtildi.

SBF Davasının Yeni Hakiminden Kripto Dolandırıcısına Hapis

Tutuklanmasının ardından 250 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakılan ve tutuksuz yargılanmak üzere 3 Ocak tarihindeki ilk duruşmayı bekleyen Sam Bankman-Fried’in davasına bakan hakimle ilgili bilgilere ulaşıldı.

Geçmişte Donald Trump ve Kevin Spacey’nin taciz davalarına bakan hakim olarak bilinen 78 yaşındaki Lewis Kaplan’ın, kripto dolandırıcılık davalarında tecrübesi olduğu belirtildi.

Kaplan’ın, 2016 yılında Bitcoin Savings & Trust şirketinin yöneticisi olan Trendon Shavers’a, bir Bitcoin ponzi faaliyeti yürüttüğü gerekçesiyle 18 ay hapis cezası verdiği öğrenildi.

8 ayrı suçtan 115 yılla yargılanan FTX kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in önümüzdeki hafta ilk durulmasına çıkması ve hakim Kaplan’ın önünde ifade vermesi bekleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.