Gemini kripto borsasının kurucusu Cameron Winklevoss, 900 milyon dolarlık müşteri fonları ile ilgili krizde Genesis’in kötü niyetli hareket ettiğini ve kendilerini oyaladığını söyledi.

İkiz kardeşi ile birlikte kripto borsası Gemini Trust Co’yu kuran Cameron Winklevoss, Genesis’in ana şirketi Digital Currency Group (DCG) CEO’su Barry Silbert’e yazdığı mektupta Genesis hakkında sert ithamlarda bulundu.

Twitter’da Silbert’e ithafen yazdığı açık mektupta Winklevoss, Genesis’in yaklaşık 340 bin Earn yatırımcısına 900 milyon dolardan fazla borcu olduğunu ve son altı haftadır Silbert ile “uzlaşıya dayalı bir çözüme” varmaya çalıştıklarını söyledi.

Gemini kurucusu mektupta, “Kötü niyetli oyalama taktikleri uyguladığınız ortaya çıkıyor.” dedi.

Genesis’i “kötü niyetle oyalama taktikleri” yapmakla suçlayan Winklevoss, 900 milyon dolarlık ihtilaflı müşteri varlıkları ile ilgili sorunların 8 Ocak tarihine kadar çözülmesini istedi.

Digital Currency Group’un kripto şirketi Genesis ile ortaklığa giden Gemini, Earn isimli bir kripto borç verme ürünü geliştirmişti. Genesis, kripto para borsası devi FTX’in çöküşünün ardından Kasım ayında para çekme işlemlerini askıya almış ve Gemini’yi de zor durumda bırakmıştı. Para çekme işlemlerinin durdurulması sebebiyle müşterilerin 900 milyon dolarlık fonu Genesis’te kalmıştı.

7 Aralık tarihli bir müşteri mektubunda Genesis, müşteri varlıklarını korumak ve likiditeyi güçlendirmek için çalıştıklarını ve bir planlama yapmanın “günler yerine haftalar” alacağını belirtmişti.

Winklevoss, 8 Ocak’a kadar bir anlaşmaya varılmazsa ne yönde aksiyon alınacağına dair bilgi paylaşmadı.

Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert’ten Winklevoss’a Yanıt

Genesis’te kalan müşteri fonları kaynaklı karmaşa ile ilgili tamamen Genesis’i suçlayan Winklevoss’un DCG’nin Genesis’e 1,675 milyar dolar borçlu olduğu iddialarıyla ilgili Barry Silbert’ten cevap geldi.

Winklevoss’a yanıt olarak paylaştığı Twitter gönderisinde Silbert, DCG’nin Genesis’ten 1,675 milyar dolar borç almadığını söyledi. Silbert, “DCG, Genesis’e hiçbir faiz ödemesini ihmal etmedi.” dedi ve DCG’nin 29 Aralık tarihinde Genesis ve Winklevoss danışmanlarına bir teklif sunduğunu ancak yanıt alamadığını belirtti.

Silbert, kredilerde güncel durumda olduklarını ve bir sonraki kredi vadesinin Mayıs 2023 olduğunu da belirtti.

Silbert’in yanıtına karşılıksız kalmayan Winklevoss, 1,1 milyar dolarlık bonunun 1,1 milyar dolar olarak çözülmesini taahhüt edip etmeyeceklerini sordu.

Yazışmaların altında çok sayıda şikayet ve yorum bulunduğu kaydedildi.

Kripto Borsaları 2022’yi Son İki Yılın En Düşük Hacmiyle Kapattı

Kripto para endüstrisinde yaşanan krizlerin ardı arkası kesilmezken kripto borsalarının 2022’nin son günlerindeki performansına dair veriler durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Kripto borsa hacimlerinin 7 günlük ortalamasının, bu yılın Kasım ayına göre yüzde 47,6 düşüşle 352,6 milyon dolar olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Borsaların, Bitcoin’in ilk kez 20 bin doları geçtiği Aralık 2020’den beri bu kadar düşük bir hacme ulaşmadığı ifade edildi.

2022’de önemli ölçüde düşüş gösteren ve sarsılan Bitcoin, bu yılın ocak ayında 47 bin dolardan işlem görmüştü. CoinMarketCap verilerine göre bu yazı yazıldığı saat itibarıyla Bitcoin, 16 bin 723 dolardan işlem görüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.