Pi Coin listelemesi sonrası kriz yaşayan kripto para borsası Huobi Global’in 300 çalışanı işten çıkaracağı belirtildi.

Çinli bir blok zinciri muhabiri olan Collin Wu, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Huobi Global’in zorlu günlerden geçtiğini ve 300’den fazla çalışanının sözleşmesinin feshedilebileceğini bildirdi.

Wu, kripto para borsasında gizli bir kaynaktan aldığı bilgilere göre tüm yıl sonu ikramiyelerin iptal edileceğini ve bin 200 kişilik çalışan ekibinin 600 ila 800 kişiye indirilmesinin planlandığını belirtti. Wu ayrıca kıdemli çalışanların maaşlarında kesintiye gidileceğini iddia etti.

İşten çıkarma iddiaları ile ilgili Huobi Global’dan resmi bir açıklama yapılmadı ancak borsanın, müşterilerinin çoğunun yer aldığı Çin’den aniden çıkma kararı sonrası sarsıldığına dair spekülasyonlar söz konusuydu.

Şirket, aralık ayında işyerinde çeşitliliği sağlamak amacıyla daha fazla sayıda kadın personel alınacağını da duyurmuş ve yeniden marka konumlandırılması sürecinden geçerek yeni yetki alanlarında lisanslar almıştı. Huboi Global ayrıca dijital varlıklarda ödül kazanılmasını sağlayan bir yıl sonu kampanyası da yapmıştı.

Huobi Global’de Pi Network Krizi Mi Yaşanıyor?

Huobi Global geçtiğimiz günlerde yaşanan Pi Network krizi ile gündeme gelmişti. Pi Network’ün native tokeni Pi Coin’in “sahte” listelenmesinin ardından kripto topluluğu, borsaya ciddi eleştiriler yöneltmişti.

Pi Network’ten yapılan açıklamada, mandecilerin tokenlerle etkileşime girmemesi yönünde uyarı yapılırken tokenlerin “izin alınmadan” listelendiği doğrulanmıştı.

Pi Bridge’den yapılan açıklamada ise “#PiBridge, #Fantomlive üzerinde hak kazanmamış #IDO token miktarının imha edileceğini ve yakılacağını duyurdu. IDO’ya katılan kullanıcıların ücret iadesi için Fantomlive ile iletişime geçmesi gerekmektedir.” denilmişti.

“Sahte” Pi coin listelemesi ile ilgili kullanıcılar, “Huobi’nin böyle bir şey yapması gerçekten utanç verici” demişti.

Bu dönemde ortaya atılan işten çıkarma söylentileri, Huobi Global’de bir Pi Network depremi mi yaşanıyor yorumlarına yol açtı.

Wrapped Pi Coin’de Artış

Tartışmalı ilk listelenmesi sonrasında Wrapped Pi coin fiyatında hareketlilik göze çarptı.

Wrapped Pi coin fiyatının 24 saat içerisinde ikiye katlandığı belirtildi ve tokenin 10 doların altına düşmesi öncesinde 2 Ocak tarihinde 20 dolara kadar yükseldiği kaydedildi.

An itibarıyla 5,71 dolardan işlem gören Wrapped Pi coin CoinMarketCap sayfasındaki “yatırım yapmadan önce araştırmanızı yapın” uyarısı ise dikkat çekiyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.