Geçtiğimiz hafta Youtube muhabiri Coffeezilla’nın yayınladığı ve NFT oyunu CryptoZoo ile ilgili dolandırıcılıkla suçladığı Youtuber ve boksör Logan Paul’dan yanıt geldi.

Gerçek adı Stephen Findeisen olan 2,34 milyon takipçili Coffeezilla, iki hafta önce yayınladığı “Logan Paul’un En Büyük Dolandırıcılığı Üzerine Araştırma” isimli videoda, Paul’u dolandırıcılıkla suçlamış ve kripto camiasında büyük yankı uyandırmıştı.

Coffeezilla, Logan Paul’un ekibinin, oyunu geliştirmek için 1 milyon dolar harcamadığını ve FlokiShibX’ten bir kod kopyaladığını iddia etmişti.

Oyuna yatırım yapanların milyonlar kaybettiğini belirten Coffeezilla, Paul’un dolandırıcılığının boyutunu gözler önüne sermek için iki video daha yayınlamıştı.

Youtuber ve boksör Logan Paul, iddialar karşısında kendi Youtube kanalından bir video yayınlayarak suçlamaları yalanladı.

Logan Paul: “Suçluları Farkında Olmadan İşe Aldık”

CryptoZoo oyununun bir aldatmaca olduğu iddialarına yanıt veren Logan Paul, projenin geliştirilmesinde yaşanan duraksamaların, kötü işe alım tercihlerinden kaynaklandığını belirtti.

“Coffeezilla’nın Dolandırıcılık İddialarına Yanıtım” başlıklı videoda Paul, CryptoZoo’yu geliştirmeleri için ‘farkında olmadan’ çok sayıda suçlu ve dolandırıcıyı işe aldığını söyleyerek iddiaları yalanladı.

Projenin halen geliştirme aşamasında olduğunu belirten Paul, işe alınan geliştiricilerle yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle para kaybettiklerini öne sürdü.

Paul tarafından işe alınan ilginç isimler arasında CryptoZoo’nun baş geliştiricisi Eddie Ibanez yer alıyor. Hem Paul hem de Findeisen, Ibanez’in CIA için çalıştığı ve veri bilimini kullanarak Philadelphia Eagles’ın Super Bowl’u kazanmasına yardım ettiği iddiaları da dahil olmak üzere eğitim ve çalışma geçmişi hakkında yalan söylediğini iddia ediyor.

Şaibeli ekip üyeleri arasında geliştirici Zack Kelling de bulunuyor. Kelling, oyun kodunu geçtiğimiz yıl 1 milyon dolar karşılığında rehin tutmuş ve Paul’un bu miktarı kendisine ve ekibine borçlu olduğunu iddia etmişti.

Videoda Paul, “Maalesef sektör, kötü aktörlerin iyi niyetlerle başlayan projelere sızması için uygun zemine sahip.” dedi.

Logan; Coffeezilla’nın videolarını yayınlarken “kararını gölgeleyen” bir “tıklama bağımlılığı” olduğunu belirterek “İzlenme ve para için adımı kullandınız. O, gündemi olan orantısız bir gazeteci.” ifadelerini kullandı.

Diğer bir taraftan NFT oyunu projesinde hala elle tutulur bir ilerleme kaydedilmemiş olması gözden kaçmadı. Videoda projenin gidişatı ile ilgili pek detay vermemesi sebebiyle milyonlar harcayan yatırımcıların endişeli olduğu görüldü. Paul’ün Coffeezilla’ya yanıt verdiği videonun yer aldığı paylaşımın, CryptoZoo Twitter hesabında geçen yılın 27 Mayıs’ından bu yana yapılan ilk paylaşım olması da endişeleri artırdı.

CryptoZoo Nedir?

NFT’ler, pazar yeri ve ürünlerden oluşan CryptoZoo, 2021’de piyasaya sürüldü. Oyuncular, hayvan NFT’leri oluşturmak için yumurta satın alabiliyor ve bu NFT’ler, nadirliklerine göre melez hayvanlar oluşturmak için birleştirilebiliyor. Geçtiğimiz dönemde bazı NFT’ler piyasaya sürüldüğünde stok görüntülerin kullanılması sebebiyle tartışmalara neden olmuştu.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.