Kripto topluluğu arasında en çok merak edilen konuların başında elbette ki coinlerin fiyat artışı üzerinde etkili olan parametreler geliyor. Binance’te listelenen coinler artar mı sorusu da ilgi çeken konular arasında yer alıyor.

1,5 yıl boyunca kripto borsa devi Binance’te listelenen çok sayıda coinin fiyat grafikleri incelendiğinde ortaya çıkan veriler yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Binance’te Listelenen Coinler Artar Mı?

Kripto ve ekonomi ile ilgili yazılar kaleme alan Ren & Heinrich’in yaptığı fiyat analizleri, Binance’te listelenmenin coin fiyatları üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor.

26 coinin fiyat analizine bakıldığında Binance listelemesinin ilk gününde coin fiyatlarının yüzde 41 oranında arttığı görülüyor.

Listelemenin üçüncü gününde fiyat performansı yüzde 24 artış gösterirken ortalama olarak tüm coinlerin listeleme sonrasındaki 22 gün boyunca artış gösterdiği kaydediliyor.

Binance listelemesi sonrasındaki 30 gün içerisinde kaydedilen en yüksek fiyat artışının yüzde 73 olduğu gözlemleniyor.

Ayı ve Boğa Piyasası Coin Fiyatlarını Nasıl Etkiliyor?

Analizlerde devam eden ayı piyasası ve en son boğa piyasası dönemlerindeki Binance listelemelerinin coin fiyatları üzerindeki etkisi de açıkça görülüyor.

Son boğa piyasası esnasında Binance’te listelenen coinlerin listelemenin ilk gününde yüzde 49 ve üçüncü gününde yüzde 34 artış yaşadığı ve coin fiyatlarının listeleme fiyatlarının üstünde seyrettiği sürenin 18 gün olduğu belirtiliyor.

Kripto piyasasında kripto kışı olarak bilinen ve halen devam eden ayı piyasasında Binance’te listelenen coinlerin fiyat artışının ise mevcut durumdan etkilendiği açıkça görülüyor.

Ayı piyasasında Binance’te listelenen coinlerin listelemenin ilk gününde yüzde 34 ve üçüncü gününde yüzde 13 değer kazandığı belirtiliyor. Ayı piyasası koşullarında coin fiyatlarının listeleme fiyatlarının üzerinde seyrettiği sürenin ise boğa piyasasına göre çok daha kısa olduğu göze çarpıyor ve 8 gün olarak kaydediliyor.

Binance Listelemesi Coin Fiyatlarını Nasıl Etkiliyor?

Tüm bu analizler ışığında Binance’te listelenmenin, kripto para birimlerinin fiyatları üzerinde pozitif etkisi olduğu ortaya çıkıyor.

En yüksek fiyat artışının Binance listelemesinin ilk gününde kaydedildiği görülürken yaşanan fiyat artışının büyüklüğünün ve trendin süresinin projeden projeye değiştiği kaydediliyor.

Diğer taraftan coin fiyatları üzerindeki pozitif etkinin nispeten kısa olduğu belirtiliyor. Binance’te listelenmesinin ardından neredeyse 2 hafta içerisinde tüm tokenlerin kazandığı ivmeyi kaybettiği gözlemleniyor. Mevcut ayı koşulları içerisinde çoğu coinin, 2 haftadan sonra negatif fiyat performansı gösterdiği ifade ediliyor.

Son olarak içinde bulunduğumuz koşulların da kripto para birimlerinin fiyat performansını etkilediği görülüyor. Boğa piyasasına nazaran ayı piyasasında listelenen coinlerin performansının daha düşük olduğu göze çarpıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.