Metropolitan Bank’ın bir kolu olan ABD merkezli Metropolitan Commercial Bank, kripto sektöründen çıkma kararı aldı. Kararın arkasında gerekçe olarak kripto endüstrisinde yaşanan son gelişmeler ve düzenleyici kararlarındaki değişiklikler gösterildi.

İflas eden kripto para aracı kurumu Voyager Digital için bankacılık ortağı olarak hizmet veren ve ABD’de kripto paralar için hizmet veren sayılı bankalardan biri olan Metropolitan Commercial Bank, yaptığı basın açıklamasında kripto para hizmetlerini sonlandırma kararı aldığını duyurdu.

Kripto endüstrisinden çıkma kararına gerekçe olarak ABD’li banka, bitmek bilmeyen ayı piyasası sebebiyle yaşanan token fiyatlarındaki oynaklığı, önde gelen kripto para borsalarının düşüşünü ve düzenleyici ortamındaki önemli değişiklikleri gösterdi.

9 Ocak tarihinde paylaşılan açıklama metninde, “Kripto varlık endüstrisindeki son gelişmeler, bankaların kripto varlıklarla ilgili işletmelere katılımına ilişkin düzenleyici ortamdaki önemli değişiklikler ve MCB’nin daha fazla katılımı için stratejik bir değerlendirme” ifadelerine yer verildi.

Kripto Faaliyetleri 2023’te Tamamen Sonlandırılacak

MCB’nin kripto paralarla ilgilenen dört aktif kurumsal müşterisi bulunduğu öğrenildi. Banka kartı, ödeme ve hesap hizmetleri alan bu müşterilerin bankanın toplam gelirinin yüzde 1,5’ini ve tüm mevduatların yüzde 6’sını oluşturduğu belirtildi.

2023 yılında tüm bu faaliyetlerin sistemli bir şekilde sonlandırılması kararı aldığını belirten Metropolitan Commercial Bank’ın CEO’su Mark DeFazio, bankanın kriptodan çıkış sürecinin aslında 2017 yılında, kripto işinden uzaklaşmaya ve bu alanı büyütmemeye karar verdiklerinde başladığını dile getirdi.

Defazio, “Kripto müşteriler, varlıkları ve mevduatları, hiçbir zaman şirketin faaliyetlerinin önemli bir bölümünü oluşturmadı ve şirketi finansal risklere maruz bırakmadı.” dedi.

Açıklamada ayrıca söz konusu dört kripto varlık müşterisine ödenmemiş herhangi bir kredinin söz konusu olmadığı ve bankanın bilançosunda kripto varlık bulundurmadığı bilgisine de yer verildi.

Voyager İflası Dijital Varlık Mevduatlarını Etkiledi

Kasım ayında Washington Post tarafından yayınlanan bir makalede MCB’nin 2021 sonunda toplam mevduatının dörtte birine eşdeğer 1,5 milyar dolarlık dijital varlık mevduatına sahip olduğu bildirilmişti. Eylül ayı sonunda ise kısmen Voyager Digital’in de iflas başvurusuyla bağlantılı olarak bankanın dijital varlık mevduatlarının yarı yarıya azaldığı kaydedilmişti.

Banka, 2019 yılından önce kripto sektörüyle uyumlu birkaç geleneksel bankadan biri olarak gösteriliyordu.

Son yaşanan ve devam eden ayı piyasasına ek olarak kripto sektörüne bir darbe daha vuran kripto para borsası FTX’in çöküşünün, kripto parayla ilişkisi olan bankalar için ileriye dönük belirsizliği artırdığı yorumları yapılıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.