Önde gelen popüler kripto para borsası Coinbase dün yaptığı açıklamada, geçen yıldan bu yana kripto para borsası için üçüncü işten çıkarma turunu işaret eden bir yeniden yapılandırma planının bir parçası olarak yaklaşık 950 kişiyi çıkaracağını bildirdi. Bu da işgücünün yüzde 20’sini temsil ediyor.

FTX borsasının çöküşüyle devam eden kripto bulaşıcılığı, büyük kripto borsalarından biri olan Coinbase’i de vurdu. Hisse değeri şu anda kendi tarihinin en dip seviyesinde bulunan Coinbase borsası önemli sayıda kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Dipteki Coinbase Hisseleri Yükseldi

Haber sonrası hisseleri yüzde 13 artışla 43,23 dolara yükselen şirket, yeniden yapılandırma giderleri olarak yaklaşık 149 milyon dolar ila 163 milyon dolara harcama yapmayı beklediğini söyledi.

Yatırım bankası Oppenheimer analisti konuyla alakalı, “Tüm sektör bir güven krizinden geçiyor ve işlem hacmi çok zayıf kalıyor. Bu işten çıkarma mevcut zorlu ortamın bir yansımasıdır.” diye konuştu.

Geçen yıl, yükselen faiz oranları ve ekonomik gerileme endişeleri kripto sektöründen bir trilyon dolardan fazla parayı silip süpürmüştü. Ancak daha büyük darbe, kripto borsası FTX’in kasım ayında iflas koruması için başvurmasının ardından gelmişti.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong salı günü yayınladığı blog yazısında, “Sektördeki vicdansız aktörlerden kaynaklanan etkileri de gördük. Daha fazla bulaşıcılık görülmeye devam edebilir.” dedi.

“Coinbase Hiçbir Yere Gitmiyor”

CEO Armstrong Coinbase’in resmî web sitesinden yayınladığı yazıda ayrıca şu ifadeleri kullandı;

“Coinbase’in güçlü bir sermayesi var ve kripto sektörü hiçbir yere gitmiyor. Büyük bir rakibimizin oyun dışı kalmasının da dahil olduğu olaylar, kârlarımızda düşüş yaşanmasına sebep oluyor. Düzenlemelerin daha net olması gibi gelişmelerin meyvelerini almamız ise zaman alacak. Dolayısıyla bu ortamda, yüzde 25 oranda iş gücümüzle yolları ayırmak gibi zor bir karar almak durumunda kaldım. Bu adımdan etkilenecek olan tüm çalışanlarımız bugün bilgilendirilecektir.”

Öte yandan şirket, plan hakkında ek bir yorumu olmadığını söyleyerek, “Başarı olasılığımızın düşük olduğu birkaç projeyi kapatacağız.” açıklamasında bulundu.

İşten Çıkarmalar Coinbase’e Yardımcı Olabilir Mi?

Mizuho analisti Ryan Coyne, “Bu işten çıkarmalar kısa vadeli işletme kaldıracına yardımcı olabilecek bir hamle.” dedi ve bunun hızla kötüleşen hacimlerin altında yatan sorunu çözmeyeceğini de ekledi.

Coyne, mevcut hacim oranını karşılamak için çok daha önemli maliyet kesintilerinin gerektiğine vurgu yaptı.

Kripto Sektöründe Sıkıntılar Devam Ediyor

Kripto sektörünün sıkıntıları bu yıl da devam etti. Mevduatlardaki düşüş, işten çıkarmalar ve çok sayıda yasal engelle bu sıkıntılar fazlasıyla kendini gösterdi.

Coinbase,haziran ayında bin100 kişiyi yani işgücünün yüzde 18’ini işten çıkardıktan sonra kasım ayında işe alım ve kurumsal işe alım ekiplerinde 60’tan fazla kişiyi işten çıkardı.

Şirketin hisseleri geçtiğimiz yıl değerinin yaklaşık yüzde 86’sını kaybetti.

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.