Geçtiğimiz günlerde tartışmalı Pi coin listelemesi ile gündeme gelen Huobi borsası 16 Ocak günü itibarıyla 33 kripto para birimini liste dışı bırakacağını duyurdu.

Tron’un kurucusu Justin Sun’ın Huobi kripto para borsasının Küresel Danışma Kurulun’da yer alması sonrasında önemli kararlara imza atan ve borsanın işleyişi ile ilgili politika değişikliğine giden Huobi borsası, tam 33 kripto paranın delist edileceğini duyurdu.

Borsanın resmi internet sitesinde 11 Ocak tarihinde paylaşılan duyuruda, 16 Ocak 2023 TSİ 11:00 itibarıyla, ABT, ATP, APN, AST, DIE, DHT, DFA, EDEN, GEAR, HC, INDI, IOI, INV, IRIS, GCOIN, GOF, KMA, MTA, NAS, OPUL, PEARL, PRIMATE, QASH, SMT, SLC, SKU, SOC, STC, TALK, VALUE, WHALE, WILD, YAM belirteçli kripto para birimlerinin liste dışı bırakılacağı belirtildi.

Paylaşılan duyuruda Huobi, bahsi geçen kripto para birimleri için çekme işlerinin açık tutulacağı ancak yatırma işlemlerinin bugünden sonra tamamen kapatılacağı bilgisine de yer verdi. Açıklamada, çekim işlemlerinin ne zaman kapatılacağı veya kapatılıp kapatılmayacağı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığı kaydedildi.

Huobi borsası aralık ayında da 30’dan fazla kripto parayı liste dışı bırakma kararı almıştı.

Huobi’deki İşten Çıkarmalara Justin Sun’dan Yanıt Geldi

Huobi Global, yaşanan Pi Network krizi ile gündeme gelmiş ve Pi Network’ün native tokeni Pi Coin’in “sahte” listelenmesinin ardından kripto topluluğu, borsaya ciddi eleştiriler yöneltmişti.

Pi Network krizi sonrasında ortaya çıkan ve Huobi Global’in 300 çalışanını işten çıkardığı iddiası ise borsanın zor günler geçirdiği yorumlarına yol açmıştı.

Çalışanların yüzde 20’sinin işten çıkarıldığı yönünde çıkan haberler üzerine danışman Justin Sun’dan yanıt geldi.

Sun’ın işten çıkarma haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söylediği belirtilirken daha sonra bir Huobi sözcüsünün çıkarmaları doğruladığı ve Huobi’nin ileriye dönük “yalın bir ekip” ile yoluna devam etmeyi planladığını aktardığı kaydedildi.

İşten çıkarma iddialarını ilk ortaya atan blok zinciri muhabiri Colin Wu, söz konusu açıklamalar sonrasında yaptığı yeni bir paylaşımda ise insan kaynaklarının maaş ödemelerini fiat para biriminden USDT/USDC’ye değiştirmek için tüm Huobi çalışanlarıyla iletişim kurduğu ve kabul etmeyen çalışanların işten çıkarılabileceği bilgisini paylaştı. Wu, söz konusu maaş ödemesi değişikliğine bazı çalışanlar tarafından tepki gösterildiğini belirtti.

Tüm bu olaylar neticesinde Twitter hesabından bir dizi paylaşım yapan Justin Sun’ın Huobi yatırımcılarını ve iş ortaklarına güven vermeye çalıştığı görüldü.

Sun’ın kripto borsasının durumunun iyi olduğunu vurgulayarak “Huobi’de biz, kripto dünyasında başarının anahtarının “FUD’u görmezden gel ve inşa etmeye devam et” olduğunu söyleriz.” dediği kaydedildi.

Fear, Uncertainty ve Doubt kelimelerinin baş harflerinden oluşturulan bir kelime olan FUD, korku, belirsizlik ve şüphe anlamına geliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.