Amazon ile Avalanche’nin işletmelere ve hükümetlere ölçeklenebilir blok zinciri çözümleri getirmek adına iş birliğine gittiği bildirildi.

Dünyanın önde gelen bulut bilişim hizmet sağlayıcısı Amazon Web Services (AWS), çeşitli sektörlerde blok zincirinin benimsenmesini ölçeklendirmeye yardımcı olmak için bir blok zinciri teknoloji şirketi olan Ava Labs ile anlaşma imzaladı.

Ortaklık, Ava Labs’ın Layer 1 blok zinciri Avalanche üzerinde bireyler ve kuruluşlar için node’ları piyasaya çıkarmayı, yönetmeyi kolaylaştırmayı ve ağı kullanan geliştiriciler için daha fazla güç ile esneklik sağlamayı amaçlıyor.

Amazon Web Services İle Avalanche İş birliği

AWS, Avalanche’ın altyapısını ve merkeziyetsiz uygulama (dApp) ekosistemini, tek tıklamayla node dağıtımlarının yanı sıra pazar yeri aracılığıyla destekleyecek. Bu iş birliği aynı zamanda Ava Labs’in AWS platformunu kullanmaya başlayan startup’ları ve erken aşama girişimcileri destekleyen AWS Activate programına katılım sağlamasını da içerecek.

Bu hamle, bireyler ve kuruluşlar için daha erişilebilir ve kullanımı daha kolay hale getirdiği için blok zinciri teknolojisi adına önemli bir adım olarak görülüyor. Avalanche halihazırda bir dizi blok zinciri tarafından ağlarını güçlendirmek için kullanılıyor ve AWS’nin desteğiyle bu sayının artması bekleniyor.

Ava Labs Başkanı John Wu yaptığı açıklamada, “Zincirde 500’den fazla uygulamamız var ve onlara daha iyi bir deneyim sunmak istiyoruz. Bu sebeple şimdi Activate programına yönlendirebileceğimiz gerçek bir ortaklığımız bulunuyor.” diye konuştu.

Bireyler Ve Kurumlar İçin Önemli Bir Gelişme

Bu ortaklık aynı zamanda AWS’nin bir blok zinciri şirketiyle kurduğu ilk temel ortaklık olması nedeniyle blok zinciri teknolojisi için de yeni bir döneme işaret ediyor. Ava Labs ayrıca Alt Ağ (Subnet) dağıtımını AWS pazarına yönetilen bir hizmet olarak eklemeyi ve hem bireylerin hem de kurumların kendi özel Alt Ağlarını kolayca başlatmalarına olanak sağlamayı planlıyor.

Alt Ağlar, Avalanche’ın ölçeklendirme çözümünün önemli bir parçası. Öte yandan, trafiği ana blok zincirinden uzaklaştırarak projelerin kendi Layer 1 veya Layer 2 blok zincirlerini oluştururken kendi native tokeni olan AVAX’ı stake etmelerine olanak tanıyor.

AWS Başkan Yardımcısı ve Global Startup Başkanı Howard Wright yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Activate, Avalanche ve Subnet’i çarptığınızda ortaya ufuk açıcı bir şey çıkıyor. Blok zinciri teknolojisinin yaygınlaşacağını ve pazarımızdaki geliştiriciler tarafından kullanılacağını düşünüyorum.”

Bu ortaklık, blok zinciri teknolojisinin benimsenmesinin yakın gelecekte hızlanacağının ve daha yaygın hale geleceğinin açık bir göstergesi olarak görülüyor.

Ortaklık Duyuruldu, AVAX Fiyatı Uçtu

Avalanche ekosisteminin native tokeni AVAX, duyurunun yapılmasından sonraki saatler içinde yüzde 30’luk bir fiyat artışı kaydetti. Twitter’da da çok konuşulan dijital varlık, bu haberin yazıldığı saat itibarıyla, son 24 saat içinde yüzde 24’e yakın yükseliş kaydederek 15,40 dolardan işlem görüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.