Son dönemin en çok dikkat çeken uygulamalarından olan yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT’nin ücretli versiyonunun kullanıma sunulması planlanıyor.

Yapay zeka şirketi OpenAI tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıma açıldığından bu yana tüm dünyada yankı uyandıran ve büyük ilgi gören sohbet robotu ChatGPT için bir gelir modeli geliştirilmeye çalışıldığı belirtildi.

OpenAI resmi Discord kanalında yapılan açıklamada ChatGPT Professional adı verilen premium sürümü denemek isteyenler için bir bekleme listesinin devreye alındığı belirtilirken topluluğa, abonelik karşılığında ne kadar ücret ödemeye hazır olduklarının sorulduğu göze çarptı.

Şirket, ChatGPT Professional versiyonu ile kullanıcıların daha hızlı yanıtlar alabileceğini, günlük bazda daha çok sorgu listeleyebileceğini ve sohbet robotuna kesintisiz erişimin mümkün olacağını belirtti.

Bilindiği üzere yoğunluk olduğu zaman dilimlerinde ChatGPT’ye erişimin sağlanamadığı durumlar söz konusu olabiliyordu.

ChatGPT Professional versiyon ile ilgili araştırma şirketi Hume yöneticisi Alan Cowen, “OpenAI’nin ChatGPT’den iş yapmayı amaçladığını düşünmüyorum. Bence bu bir demo işlevi görüyor ve ücretsiz olarak geri bildirim almanın da bir yolu.” dedi. Hume ayrıca kullanımın beklenenden hızlı artması sonrasında şirketin para kazanmayı düşündüğü yorumunu yaptı.

Arama motoru devi Google’a rakip olabileceği iddia edilen sohbet robotu ChatGPT, oldukça kısa bir süre içerisinde 1 milyondan fazla kullanıcının ilgisini çekmişti. Tahminlere göre, şirketin bilgi işlem maliyetleri için günlük 100 bin dolar ve aylık 3 milyon dolar harcadığını ortaya koyuyor.

Microsoft OpenAI Şirketine 10 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak İddiası

Yazılım devi Microsoft’un, 2015 yılında Elon Musk ve Sam Altman tarafından kurulan ve kullanıma açtığı ChatGPT sohbet robotu ile dikkatleri üzerine çeken OpenAI şirketine 10 milyar dolar yatırım yapacağı iddia edildi.

Microsoft’un görüşmelere başladığı öne sürülürken yatırım sonrasında yazılım devinin penAI’dan para kazanmayı hedefleyeceği aktarıldı. Olası bir anlaşmanın ilk detaylarına göre 10 milyar dolarlık yatırım ile Microsoft’un OpenAI’nin yüzde 49’una sahip olacağı bildirildi.

2019 yılında OpenAI şirketine 1 milyar dolarlık yatırım yaptığı bilinen ve yeniden yatırım yapma planları olduğu öne sürülen Microsoft’tan ve OpenAI’dan henüz resmi bir açıklama gelmediği belirtildi.

OpenAI şirket planlarına yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre ise şirketin bu yıl 200 milyon dolar gelir elde etmeyi hedeflediği aktarıldı. OpenAI’nin gelir hedefinin 2024’te 1 milyar dolara ulaşmasının beklendiği de kaydedildi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.