Kripto Para Bitcoin Neden Yükseliyor? Piyasalarda oynaklığın yüksek seviyelerde olduğu günlerden geçiyoruz. ABD verilerinin iyi gelmesiyle FED’in 25 baz puanlık artışı netleşmeye başladı. Piyasa daha fazla faiz artırımı olmayacağını da fiyatlıyor.

Çin’den gelen veriler de olumlu yansıyor. Asya açılışı Japonya ve Hindistan haricinde yükselişte, ABD vadelileri ve enerji fiyatları hafif düşüşle açıldı.

Bitcoin 19 bin dolara yükselirken, Ethereum bin 435 doları gördü. Kripto varlıklar 18 bin 765 ve bin 405 dolardan işlem görüyor.

EUR/USD 1.0840 ve Altın bin 894 ile kapanışa yakın değerlerini koruyorlar. Borsa İstanbul’da kısa vadeli dalga boyu yüksek oranda gerçekleşiyor. Endeksin kısa süreli tepki verdiği ve temkinli bir yaklaşım sergilemek gerektiğini düşünüyoruz.

Bugün İngiltere’den GSYİH, Sanayi ve İmalat Üretimi, ABD’den Michigan Tüketici Güven endeksi açıklanacak önemli veriler arasında olacak.

Tüm bu gelişmeler ışığında 13 Ocak 2023 için kripto para Bitcoin neden yükseliyor? sorusunun yanıtı şu şekilde görünüyor:

Kripto Para Bitcoin Neden Yükseliyor? – BTC/USD

Kripto Para Bitcoin Neden Yükseliyor? Yüksek volatilitenin yaşandığı Bitcoin güne stabil bir görünümle başladı. Bitcoin fiyatı 18.050 dolar üzerinde kaldığı sürece 21.000 dolar hedefine doğru baskı artacaktır. BTC/USD çiftinde son zamanların en yüksek para girişiyle birlikte günlük yükselişi yaşandı. Volatil günlerden geçtiğimiz için direnç seviyelerinden kâr satışı desteklere yakın fiyatlardan alım şansı yaratabilir. Gün içerisinde 19.200 doları test edip 18.270 dolara kadar gerileyerek ilerisi için iyi bir düzeltme yapmasını bekliyoruz. Günlük grafikte kısa vade Stochastic sat sinyali verdi, orta vadelide de aynı teyit gelirse satışlar yoğunluğu izleyebiliriz. Zira MACD hafif geri çekilmeyi işaret ediyor. Haftalık indikatörler tam uyum sağlamıyor, buna rağmen yükselişe istekli ve 2 haftadır işlem hacmi kripto varlığa dayanak olmaya başladı. Orta vade göstergeler, ortalama değerler üzerine çıkarsa Bitcoin’in yukarı dalgalanması hız kazanacak.

Kripto Para Bitcoin Neden Yükseliyor?

Destek Seviyeleri 18.050 – 17.240 – 16.610

Direnç Seviyeleri 19.200 – 20.030 21.000

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Ethereum Yorum ve Teknik Analizi – ETH/USD

Ethereum kısmen Bitcoin’e paralel bir görünüme sahip olsa da, likidite bacağında zayıf kalıyor. Haftalardır beklediğimiz 1.500 dolar yolculuğuna çıkmış olan varlığın haftalık orta vade göstergeleri alıma geçmiş durumda. 1.340 dolar üzerindeki performansını 1.500-1.650 dolar aralığında kâr satışına dönüştürmesini bekleyebiliriz. Günlük görünümün sata dönmeye başlaması 1.380 dolara kadar düzeltmeyi işaret ediyor. Şayet tutunamazsa 1.315 dolara kadar geri çekilme devam eder. Öncelikle ilk hareketi yapacağı beklentisi daha baskın. Aylık bazda 1.390 dolar üzerindeki kalıcılığı ETH/USD çiftinin yeni bir trende başlayacağını gösteriyor. Bu nedenle önümüzdeki hafta belirleyici olacak.

Ethereum Fiyat Analizi

Destek Seviyeleri 1.380 – 1.315 – 1.270

Direnç Seviyeleri 1.500 – 1.650 – 1.740

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

SingularityNET Token Yorum ve Teknik Analizi – AGIX/BUSD

AGIX/BUSD çifti 0.04850 dolar sonrası yükselen trende dönerek yükselişini devam ettiriyor. Önümüzdeki süreçte eski zirvesine gelerek çanağı tamamlaması beklenebilir. Yükseliş süresince düzeltmelere az tanık olduğumuz varlıkta normal boyutta geri çekilme beklentisi taşıyoruz. Tokenin günlük indikatörleri henüz aşırı alım bölgesine geçmedi, ortalama değerlerin üst sınıra yaklaştıkça fiyat hareketlerin yavaşladığını ve kâr satışlarının gerçekleşmesini bekliyoruz. Haftalık bazda çok daha iyi bir performans söz konusu, 2 haftalık para girişinin yüksek orandaki desteği AGIX Token’de hissedilmeye devam edecek. 4H grafikte kademeli olarak 0.10315-0.09000 dolara kadar düzeltme olasılığı taşıyor. Kripto varlık için orta vade görüşümüz pozitif.

SingularityNET Token Fiyat Analizi

Destek Seviyeleri 0.09875 – 0.08200 – 0.05750

Direnç Seviyeleri 0.15390 – 0.194300.27200

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Aptos Token Yorum ve Teknik Analiz – APT/USDT

Performansı ilk günkü kadar olmasa da daha temkinli bir işlerleyiş içerisinde olan APTOS, bu şekilde devam edecek olursa yatırımcılarını pişman ettirmeyeceğe benziyor. Likiditede artışla daha sağlıklı yükselen varlığın 7.15 dolarda bir nebze nefes alacağını tahmin ediyoruz. Şayet piyasada kalıcılığın devamı söz konusu olacaksa, varlık fiyatlarının dengeli seyri kripto yatırımcılarının duyarlılığına da bağlı bir unsur. MACD ortalamaları, aşırı alım üzerine çıkan göstergelere paralel satış sinyali veriyor. 4H grafik Bollinger Band üzerine çıktıkça düzeltmeleri beraberinde getirirken, yükselişi teyit ediyor. APT/USDT çifti için orta ve uzun vade olumlu görüşümüzü koruyoruz.

Aptos Token Fiyat Analizi

Destek Seviyeleri 5.90 – 4.70 – 3.95

Direnç Seviyeleri 7.15 – 8.25 – 9.20

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Fetch.ai Coin Yorum – FET/USD

FET/USD çifti 0.2295 dolardaki çok önemli direnç testini gerçekleştirdi. Haftalık göstergeler ortalama değerler üzerinde olgunlaşması ile boş bir yükseliş olmadığını gösterdi. Çok önemli bir fiyatta olması nedeniyle 0.2295-0.3200 dolar fiyat geçişi sancılı olabilir. Coin’deki nakit girişinin devam ediyor olması dirençlerde güçlü kalmasını ve geçmesini sağlayabilir. Aylık grafikte orta vade indikatörler hareketlenmeye başladı. MACD ortalamasının pozitif alana geçmesiyle varlıktaki dalga boyunun artacağını tahmin ediyoruz. Bollinger orta Band seviyesine denk gelen 0.3180 aynı zamanda FET için ikinci momentum kazanım olacak. Direnç seviyelerinde zorlanabileceğini düşündüğümüz varlıkta, yatırımcılara kâr realize imkanıyla birlikte destekten yeni pozisyon açmaya fırsat yaratabilir. Çift için pozitif olan görüşümüzü koruyoruz.

Fetch.ai Coin Fiyat Analizi

Destek Seviyeleri 0.1725 – 0.1490 – 0.1210

Direnç Seviyeleri 0.2570 – 0.3180 – 0.3610

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Solana Yorum ve Teknik Analizi – SOL/USD

Solana Coin 3 gündür stabil kalarak günlük kısa vade ortalama seviyesinde güçlendi. Aşırı alımdaki göstergede henüz düzeltmeye rastlanmıyor. SOL/USD çiftinin 19.25 dolar direncini tamamlamasıyla paralel kâr satışlarının gelmesini bekliyoruz. Beklentimizdeki ana sebep, 19.25 dolar üzerinde bir sonraki hedefin 28 dolara tekabül ediyor olması. Ara dirençler söz konusu olmasına rağmen 19.25 direnci kırılımın yaşanacağı ve yeni bir döneme gireceği seviye. Haftalık indikatörlerin çoğu hâlâ negatif bölgedeler. İyi haber yavaş yavaş hareketlilik gözleniyor olması. Para girişi ortalama hacim üzerinde gerçekleşiyor. Uzun zaman sonra yükselişe başlayan Solana için yeterli olmadığı kanısındayız. Muhtemelen yatırımcı güveni bir miktar yara almış gibi. Ana akım kriptolardaki güçlenme Solana’nın işine yarayabilir. Yukarı ivmelenmeyi hızlandırabilir.

Solana Coin Fiyat Analizi

Destek Seviyeleri 15.35 – 14.70 – 12.90

Direnç Seviyeleri 19.30 – 24.60 – 28.00

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.