İflas eden kripto para borsası devi FTX’e, içinde LedgerX’in de dahil olduğu alt şirketlerin satışı için iflas mahkemesi hakiminden onay geldi. FTX, varlıkları satın almak isteyen 100’den fazla kuruluşla satış görüşmeleri yapabilecek.

Davaya bakan iflas mahkemesi hakimi John Dorsey’in kararı ile FTX’in, bir milyondan fazla alacaklısına geri ödeme yapmak için finansman sağlamak amacıyla varlık satışı yapmasına yeşil ışık yakıldığı aktarıldı.

Yargıç Dorsey’in kararına istinaden önümüzdeki günlerde LedgerX, Embed ve FTX’in Avrupa ve Japonya operasyonlarının satış süreçlerinin başlayabileceği bildirildi.

FTX kripto para borsasının tasfiye sürecini denetleyen ekip, ocak ayının başlarında iflas mahkemesine 100’den fazla kuruluştan teklif aldıklarını iletmiş ancak ABD Adalet Bakanlığı’nın bir departmanı olan ABD Mütevelli Heyeti, FTX ile ilgili soruşturmaların devam etmesi nedeniyle herhangi bir satış sürecine itiraz etmişti.

Hakim Dorsey’in onayı sonrasında satış için görüşmelere ve işlemlere başlanabileceği ifade edilirken Mütevelli Heyeti’nin satış sürecini inceleme ve itirazda bulunma hakkı olacağı paylaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde 5 milyar dolarlık varlığın kurtarılmasının ardından gelen bu onay sonrası FTX’e ait bazı şirketlerin satılmasının, ciddi miktarda bir paranın elde edilmesi ve alacaklı ödemelerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için fırsat niteliğinde olduğu yorumu yapıldı.

Satış ilanlarının yaklaşık üç gün içinde yayımlanacağı bildirilirken ilgi beyanlarının ise Embed için 18 Ocak, FTX Avrupa ve Japonya için ise 1 Şubat tarihinde alınacağı aktarıldı.

FTX ile ilgili haberler gelmeye devam ederken FTT token fiyatında yaşanan hareketlilik dikkat çekti. CoinMarketCap verilerine göre son 7 gün içerisinde yukarı yönlü hareket kaydedilen FTT token işlem hacminin son 24 saatte yüzde 273 oranında arttığı gözlemlendi. FTT token fiyatı an itibarıyla 2,38 dolardan işlem görüyor.

Alameda Research 1 Milyon Dolar Kaybetti

FTX’in varlıkların satışları ile ilgili mahkemeden onay almasının hemen ardından kardeş şirket Alameda Research’ün likidite kaybına ilişkin de bir bilgi paylaşımı yapıldı. Kripto istihbarat şirketi Arkham, Alameda’nın tasfiye sebebiyle bir gecede 1 milyon doların üzerinde varlık kaybettiğini bildirdi.

Hesabın ilk etapta teminat olarak 20 milyon USDC, 4 milyon dolarlık DAI ve 10.8 milyon dolar değere karşılık gelen 9 bin ETH tuttuğu belirtildi.

Ancak Arkham’dan gelen bilgilere göre hesabın bakiyesi zorla azaltıldı ve 731 ETH tasfiye geldi. Bu da bir milyon doların biraz üzerinde bir değere denk geliyor.

Arkham’dan yapılan bilgi paylaşımında, “Şaşırtıcı bir şekilde tasfiye öncesi ve tasfiye esnasında cüzdandan yapılan işlemler, cüzdanı kontrol eden kişinin pozisyonları nasıl kapatacağını anlayamadığını veya isteksiz olduğunu gösteriyor.” denildi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.