Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, her çeyrek dönemde yaptığı yakımlara devam ederken son olarak 620 milyon dolar değerinde BNB yakıldığını, yani dolaşımdan tamamen kaldırıldığını bildirdi.

BNB ve Binance’in 2017’de piyasaya sürülmesinden bu yana, 100 milyon BNB’yi veya toplam arzın yarısını yakma işlemiyle dolaşımdan kaldırma taahhüdünü sürdürüyor.

Çıkarılan token sayısı, Auto-Burn (Otomatik Yakma) formülüne göre otomatik olarak hesaplanıyor. Bu yakma mekanizmasının ise 2021’in son çeyreğinde uygulamaya konduğu biliniyor.

Binance’in web sitesinden bildirildiğine göre, BNB Auto-Burn prosedürü uyarınca, 2 milyon 64 bin 494 BNB’lik BNB token yakma işleminim tamamlandığı kaydedildi. Son üç aylık yakım, Pioneer Burn Programı aracılığıyla etkin bir şekilde yakılan 7 bin 181 BNB’yi içeriyor. Bu arada yapılan işlemin 22.yakım operasyonu olduğu söylendi.

Binance’in her çeyrekte yaptığı yakımlar, BNB’nin toplam arzı 100 milyon oluncaya kadar devam edecek. Binance son olarak ekim ayında coin yakımını gerçekleştirmiş ve bu dönemde 575 milyon dolarlık BNB yakılmıştı.

Coin yakma, coin’leri dolaşımdan kaldırarak toplam arzı kalıcı olarak azaltmak için kullanılan bir mekanizma. Birçok kripto para projesi deflasyonist bir etki yaratmak için periyodik bir şekilde coin yakma işlemi gerçekleştiriyor.

Yani, bu yakım işlemi çoğunlukla ilgili kripto paranın fiyatının desteklenmesi ve uzun vadede değerini koruması ya da artırması amacıyla gerçekleştiriliyor.

BNB Auto-Burn (Otomatik Yakma) Nedir?

BNB, uzun vadede toplam arzını yüzde 50 oranında azaltacak iki coin yakma mekanizması benimsiyor. İlk mekanizma, BNB Zinciri üzerinde işlem ücreti olarak harcanan BNB’nin bir kısmının yakılmasından, ikincisi ise üç ayda bir BNB yakma etkinliklerinden oluşuyor.

Daha önce, üç aylık BNB yakma işlemleri Binance borsasındaki BNB işlem hacmine dayanıyordu. Fakat Aralık 2021’de Binance, Üç Aylık Yakmanın yerini yeni BNB Auto-Burn’ün alacağını duyurmuştu.

BNB Otomatik Yakma mekanizması, BNB fiyatına ve söz konusu çeyrek dönem boyunca BNB zincirinde üretilen blok sayısına bağlı olarak yakılacak BNB miktarını otomatik olarak ayarlıyor. Bu, BNB topluluğuna daha fazla şeffaflık ve öngörülebilirlik sunuyor. Belirli durumlarda token kaybeden kullanıcılar, bunları yakma işlemine sayabiliyor ve daha sonra BNB Pioneer Programı kapsamında geri ödeme alabiliyorlar.

Toplamda Kaç BNB Coin Yakımı Gerçekleştirildi?

BNB, Binance ekosistemine güç sağlayan bir kripto para. Başlangıçtaki toplam arz 200 milyon BNB idi. Ancak coin yakma yoluyla bu oran kademeli olarak azalıyor. Yakma etkinlikleri, toplam arzın yüzde 50’si yok olana, yani 100 milyon BNB’nin altına düşene kadar gerçekleşiyor. Bugüne kadar yakılan BNB miktarının ise 44 milyonu aştığı görülüyor. Bu sayıdaki BNB tokeninin mevcut fiyatlarla değeri 14 milyar dolara yakın olarak gözüküyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.