Türk çizgi romancı ve grafiker olan ünlü karikatürist Yılmaz Aslantürk’ün geçen yıl şubat ayında çaldırdığı kripto paraları Binance borsası tarafından geri alındı. Bilgisayar korsanları, dünyanın en popüler borsasının 1 yıllık takibi sayesinde çaldıkları varlıkları geri gönderdiler.

Meşhur çizgi karakter Otisabi’nin çizeri Yılmaz Aslantürk, geçtiğimiz yıl şubat ayında OpenSea hesabının hack’lendiğini ve Metamask’te tuttuğu kripto paralarının çalındığını açıklamıştı. Ünlü çizgi romancı, sayfasındaki içeriklerin 6 aylık bir süre sonunda otomatik olarak silineceğini, bu süre zarfında yapılan satışlardan gelecek kazancın ise hesabı çalan kişiye gideceğini belirtmişti.

Binance borsası, yaşanan bu talihsiz olayın ardından NFT dünyasını bıraktığını açıklayan Yılmaz Aslantürk’e yaklaşık 1 yıl sonra iyi haberi verdi. Konuyla ilgili hem Aslantürk hem Binance’in CEO’su Changpeng Zhao Twitter’dan açıklama yaptılar.

Aslantürk Twitter’dan yaptığı açıklamayla, Binance’in güvenlik ekibinin çalınan fonları iade ettiğini belirtti. Ünlü çizer, “Geçen yıl NFT işlerine bulaşmıştım çok da iyi gidiyordu fakat bir hırsız benim sanal cüzdanımı patlatıp tüm parayı alıp kaçmıştı. Binance güvenlik ekibindeki arkadaşlar benden çalınanları bulup iade ettiler. Güne güzel başlatan BinanceHelpDesk’e teşekkürler.” şeklinde tweet attı.

Binance CEO’su CZ de Aslantürk’ün tweet’ini alıntılayarak konuyla ilgili açıklama yaptı.

Zhao açıklamasında, “Geçen yıl Türkiye’deki bu ünlü sanatçının OpenSea üzerinde yayınladığı NFT’ler hacklendi. Binance güvenlik ekibi durumu fark etti ve bir şüpheli belirledi. Aylar süren diyaloğun ardından, şüpheli hırsızlığı kabul etti ve parayı geri ödeyeceğine söz verdi.” ifadelerini kullandı.

OpenSea ile Binance Hırsızları Yakalamak İçin İş Birliği Yapıyor Mu?

Twitter kullanıcılarından biri Binance CEO’suna OpenSea ekibinin bu kötü aktörü yakalamak için Binance ile iş birliği yapıp yapmadığını sordu. CZ, Binance ekibinin bu işi bağımsız olarak yaptığını ve ekip için gittikleri her yerde kolay olmasa da Binance’in her zaman kolluk kuvvetleriyle birlikte iş birliği çalıştığını söyledi. CZ yaptırım güçlerinin olmadığını da vurguladı.

NFT Nedir?

Açılımı değiştirilemez token (non-fungible token) olan, içerisinde resim, ses dosyası, video veya fiziksel bir varlığın dijital karşılığının kanıtını bulunduran NFT’ler, yaygın olarak dijital sanat eserleri için kullanılıyor. NFT’lerin ayrıca, interaktif oyunlar ve spor koleksiyon kartları gibi farklı kullanım alanları da bulunuyor. Blok zinciri teknolojisinin beraberinde getirdiği büyük yeniliklerden biri olan NFT, dijital varlıkların blok zinciri ile imzalanarak kripto para birimleriyle satılması anlamına geliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.