Bir süredir likidite sıkıntısı yaşayan kripto kredi şirketi Genesis Global Capital’in bu hafta içinde iflas başvurusunda bulunmayı planladığı aktarıldı.

Dev kripto para borsası FTX’in çöküşüyle şirketin 16 Kasım’da müşteri itfalarını dondurmasının ardından haftalardır bir iflas başvurusu bekleniyordu. Kripto kredi şirketi BlockFi ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük halka açık kripto para madencilik şirketlerinden biri olan Core Scientific, FTX’in kasım ayındaki batışını takip eden aylarda iflaslarını ilan etmişti.

İflasa Hazırlanan Genesis’in Gemini’ye 900 Milyon Dolarlık Borcu

Bloomberg’in konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberinde, Genesis, ana şirketi Digital Currency Group ve alacaklıların çeşitli teklifler sunduğunu ancak şu ana kadar bir anlaşmaya varamadıklarını belirterek, iflasa hazırlandığını kaydetti. Bu arada Kirkland & Ellis ve Proskauer Rose’un alacaklı gruplara danışmanlık yaptığı da belirtildi.

Kripto para borsası Gemini, Genesis ile ortaklaşa Earn adlı bir kripto kredi verme ürünü sunmuştu.

ABD merkezli kripto şirketi Genesis’in şimdi bu ürünle bağlantılı olarak kripto borsası Gemini’nin müşterilerine 900 milyon dolar borçlandığı bildiriliyor.

SEC, Gemini İle Genesis’e Dava Açtı

Bu arada, geçtiğimiz hafta SEC, kayıtsız menkul kıymetler sattıkları gerekçesiyle hem Gemini hem de Genesis’e karşı suç duyurusunda bulunmuştu. Hem SEC suçlamaları hem de iflas haberleri, birçok kripto kredi verme ürününün durumu ve güvenliği hakkında soru işaretleri yaratıyor. Genesis, kendisini sorunlu sularda bulan tek kripto borç kredi şirketi değil. Celsius, BlockFi ve Voyager gibi diğer kripto borç kredi şirketleri de halihazırda iflas başvurusunda bulunanlar arasında yer alıyor.

Gemini’nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından, Digital Currency Group (DCG) CEO’su Barry Silbert’e çağrıda bulunan birkaç açık mektup paylaşmıştı.

Kurucu ortak mektupta, Genesis’in Gemini’ye aynı program kapsamında verdiği ödünç fonlar için 900 milyon dolar borçlu olduğunu iddia ediyordu. Digital Currency, Winklevoss’un iddialarının “kötü niyetli, sahte ve karalayıcı saldırılar” olarak tanımlamıştı.

Genesis’in Ardından İflas Dalgası Yaşanır Mı?

Çeşitli platformlar ve borsalar arasında birçok bağlantı olduğu için kripto yatırımcıları için durum karmaşık gözüküyor. Genesis’in iflasının ardından nasıl bir şok dalgası yaşanacağını ve başka şirketlerin de bunu takip edip etmeyeceğini bilmek de zor görünüyor. Duyuru, bir önceki hafta boyunca yükseliş eğiliminde olan kripto para birimlerinin fiyatında düşüşe yol açtı. Bloomberg haberi yayınlandığında, Bitcoin (BTC) Kasım ayından bu yana ilk kez 21 bin bariyerini kısa süreliğine aştıktan sonra yüzde 4 düştü.

4 Ocak’ta Genesis Geçici CEO’su Derar İslim, firmanın likidite krizine bir çözüm bulmak için ek zamana ihtiyacı olduğunu söylemişti. Ertesi gün Genesis, maliyetleri azaltmak ve krizin ortasında şirketi istikrara kavuşturmak için personelinin yüzde 30’unu işten çıkarmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.