Mevcut fiyatlarla yaklaşık 31 milyon dolar değerindeki bin 37 Bitcoin’i elinde tutan hareketsiz bir Bitcoin (BTC) cüzdanı, 11 yıllık bir uykunun ardından aniden uyandı ve tüm birikimini transfer etti.

BitInfoCharts’a göre, bin 37 BTC, 29 bin 956 dolarlık fiyatının ortasında transfer edildi ve işlem 799701 blok yüksekliğinde 22 Temmuz’da yaklaşık TSİ 13.15’te gerçekleştirildi.

Bitcoin’ler 4,92 Dolardan Alınmıştı

Zincir üstü analiz platformu Lookonchain’in 22 Temmuz’da belirttiğine göre, uzun süredir uykuda olan bir adresi aktif oldu. Söz konusu adresin bin 37 BTC’yi 11 Nisan 2012’de, Bitcoin’in fiyatı yalnızca 4.92 dolarken aldığı öğrenildi. Bu da o tarihte Bitcoin’lerin yalnızca 5 bin 108 dolar değerinde olduğu anlamına geliyor.

Blok zinciri arama ve analiz motoru Blockchair’den alınan veriler, yeni bir cüzdan gibi görünen “bc1qt180…” cüzdan adresinin 31 milyon doların alıcısı olduğunu gösteriyor.

Bu yeniden uyanış, “hodling” stratejisini hatırlatarak kripto para biriktirmenin ve uzun süre elde tutmanın potansiyel faydalarını vurguluyor. Bununla birlikte, cüzdan sahibinin elindekileri nakde çevirmek için bu anı seçmiş olabileceği anlaşılıyor.

Çok sayıda faktör, hareketsiz kripto para cüzdanlarının yeniden etkinleştirilmesine neden olabiliyor. Bazı durumlarda, cüzdan sahipleri uzun bir süre boyunca varlıklarını unutabiliyorlar. Ancak, hatırladıklarında, uygun piyasa koşulları veya benzersiz durumlar onları kripto para varlıklarını potansiyel olarak satmak da dahil olmak üzere işlem başlatmaya ikna ediyor.

ABD Hükümeti, Silk Road’dan Elde Edilen 10 Bin BTC’yi Transfer Etti

ABD hükümeti, dark net pazarı Silk Road’dan ele geçirdiği Bitcoin’lerle ilgili olarak 12 Temmuz’da bir dizi işlemle yaklaşık 10 bin BTC’yi (299 milyon dolar) transfer ederek son zamanların en büyük BTC transferlerinden birini gerçekleştirdi.

İşlemlerin kripto para borsalarına mı gönderildiği yoksa Adalet Bakanlığı’nın gözetiminde mi kaldığı belli değil.

Diğer Gizemli Cüzdan Hareketleri

11 Haziran’da bir başka gizemli Bitcoin balinası, o sırada 36 milyon dolar değerinde olan bin 400 BTC’yi bir Pay-to-Taproot (P2TR) adresine taşımıştı. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, bu işlemin arkasındaki nedenin gizliliği artırmak olabileceğine inanıyor.

Lookonchain’e göre, nisan ayının başlarında başka bir Bitcoin adresi, BTC’yi 663 dolardan yakaladıktan yaklaşık 10 yıl sonra 60 milyon dolar değerinde 2 bin 71 BTC transfer etti.

Üç ay önce, başka bir Bitcoin adresi tarafından 250 milyon dolarlık 26 bin 56 BTC’lik devasa bir transfer yapıldı. BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesinde, cüzdan 1 milyar dolardan fazla değerdeydi.

Kripto para araştırmacısı Will Clemente tarafından paylaşılan zincir üstü analiz firması Glassnode tarafından hazırlanan bir grafiğe göre, birkaç yüksek değerli transfere rağmen Bitcoin’lerin yüzde 55’inden fazlası iki yıldan uzun bir süredir hareket etmedi:

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.