Solana merkezli meme coin projesi Bonk Inu (BONK) geliştiricilerinin cuma günü erken saatlerde 5 trilyondan fazla tokeni ya da toplam arzın yüzde 5’ini yakmasının ardından Bonk Inu’daki düşüş dikkat çekti.

Önceki hafta, yakın zamanda basılan köpek temalı meme coin BONK fazlasıyla çılgın bir yolculuk geçirdi. Birdenbire ortaya çıkan ve kısa süre içinde toplam piyasa değerine göre ilk 200 kripto para arasına giren Solana merkezli meme coin, geçtiğimiz perşembe akşamı geç saatlerde güçlü bir düşüş eğilimiyle sert bir darbe aldı.

BONK Fiyatı Neden Düşüyor? Yüzde 40’tan Fazla Düştü

BONK’un geliştiricilerinin varlıklarını satacağına dair spekülasyonlar yayılmasıyla, bir dizi Solana balinasının BONK pozisyonlarını likide ettiği öğrenildi. Bu nedenle, BONK’un piyasa değeri cuma günkü verilere göre 24 saat içinde yüzde 54 gibi büyük bir oranda düştü. Fiyattaki önemli düşüş, meme coin’in bir önceki haftada yaşadığı yüzde 1509,7’lik artışının ardından gelmişti.

Shiba Inu ve Dogecoin gibi popüler projeleri teşvik eden popüler Shiba Inu köpek cinsi etrafında şekillenen Bonk Inu’nun hızlı yükselişinin birkaç faktöre bağlanabileceği belirtilmişti.

Önceki hafta BONK geliştiricileri, tüm token arzının yüzde 50’sini Solana merkezli birkaç NFT koleksiyonuna ve yaratıcısına airdrop göndermişti. Toplam 297 bin bireysel Solana tabanlı NFT’nin sahiplerinin airdrop’u aldığı söylenmişti. Bu da projeye neredeyse anında popülerlik ve bir pazar kazandırmıştı.

Bonk Inu’daki büyük yükselişin bir başka sebebi olarak tokenin kısa sürede topluluk tarafından benimsenmesi ve birçok borsanın dijital varlığı art arda listelemesi gösterilmişti.

Ayrıca, İlk yatırımcıların kâr elde etmesi ve Bybit gibi kripto para borsalarında Bonk Inu vadeli işlemlerinin başlatılması nedeniyle, tokenin değeri geçtiğimiz gün yüzde 40’ın üzerinde düştüğü söylendi.

Solana Ekosistemi Çılgınlığı Sürerken Bonk Inu’da Tüm Tokenlerin Yakımı

Solana topluluğunun üyeleri, yakma eylemini, kendisini “halk için, halk tarafından” bir token olarak adlandıran ve içeriden token satışlarından ve yağmacı davranışlardan kaçınmaya çalışan Bonk Inu projesini meşrulaştırmaya yönelik bir adım olarak görmüştü.

Cuma günkü veriler, önceki gün içinde üç milyondan fazla BONK işleminin gerçekleştirildiğini göstermiş ve bu da sahiplerin aktif katılımına işaret etmişti. Geçtiğimiz haftanın başında 25 binin altında olan BONK tutan cüzdanların da cuma günü itibarıyla 86 binin üzerine çıktığı öğrenilmişti.

Bonk Inu Fiyatında Son Durum

Orca’dan alınan son veriler, BONK/SOL çiftinin 9 milyon doların üzerinde işlem hacmi gerçekleştirdiğini, BONK/USD coin çiftinin ise 11 milyon doların üzerinde işlem gördüğünü gösteriyor.

Öte yandan, Bonk Inu bu haberin yazıldığı saat itibarıyla bir önceki güne göre yaklaşık yüzde 18’lik düşüşle 0.000001631 dolardan işlem görüyor.

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.