ABD merkezli küresel ödeme devi Mastercard, fintech hızlandırma programı olarak geliştirilen Mastercard Start Path programına yedi yeni kripto girişimini dahil ettiğini duyurdu.

3 Kasım’da resmi internet sitesi üzerinden yaptığı basın açıklamasında şirket, kripto ve blok zinciri teknolojilerinin kullanımını artırmak amacıyla başlatılan Mastercard Start Path programı için yedi yeni endüstri girişimi seçtiğini belirtti.

Başvuru sahipleri arasından programa katılması için seçilen girişimler, blok zinciri, Web3 ve fintech inovasyonunu hızlandırmak amacıyla iş birliği yapma, Mastercard’dan danışmanlık alma, dijital varlıkları erişimi kolaylaştırma ve küresel ödeme devinin bağlantılarından ve kullanıcı topluluğundan faydalanma şansı elde edecek.

Açıklamada, 2014 yılında başlatılan ve yeni başlayanların ürün ve hizmetlerini genişletmelerine ve ticarileştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanan Mastercard Start Path’a kabul edilen yeni girişimlerin, 40 farklı ülkeden katılan 350’den fazla şirketin yer aldığı bir ekosistem içerisinde yer alacağı da vurgulandı.

Programa her yıl dünyanın dört bir yanındaki bin 500 üzerinde üzerinde girişim tarafından başvuru yapıldığı biliniyor.

Mastercard Start Path Programına Kabul Edilen 7 Kripto Girişimi

Mastercard’ın Start Path programına kabul edilen girişimler arasında 5 farklı ülkeden 7 kripto girişimi yer alıyor.

Bu şirketler arasında Web3 destekli çevrimiçi ödeme sistem sağlayıcısı Loot Bolt, kripto gizlilik ve uyumluluk girişimi Quadrata ve markaların tüketici deneyimlerini kişiselleştirmelerine yardımcı olmak için blok zinciri teknolojisini kullanan Uptop olmak üzere üç ABD’li girişim bulunuyor.

Prorama katılmaya hak kazanan diğer isimler ise Dubai merkezli blok zinciri tabanlı medya fintech girişimi Take Back the Mic, Abu Dabi merkezli kripto para borsası Fasset, Kolombiya merkezli stablecoin girişimi Stable ve Singapur’lu kripto ödeme platformu Dijital Hazineler Merkezi (DTC) olarak belirtiliyor.

Kripto alanında faaliyet gösteren farklı şirketleri bir araya getiren program, kripto dünyasındaki yeniliklere ivme kazandırmayı ve Web3 ile gelişmekte olan fintech sistemlerinin geleneksel finans ile iş birliğini desteklemeyi hedefliyor.

Açıklama metninde şirket, NFT’lerin, blok zinciri oyunlarının ve Metaverse deneyimlerinin tüketicilerin alışveriş yapma ve iletişim kurma biçimlerini değiştirebileceğine ve bunu mümkün kılmak için teknoloji, bankacılık, fintech ve kriptonun bir araya getirilmesi gerektiğini düşündüklerini de ifade etti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.